Προσφυγή στο ΣτΕ του Δήμου Παπάγου – Χολαργού

ΓΙΑ ΤΟ Π.Δ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ

    Να κριθεί παράνομο, το Προεδρικό Διάταγμα για την προστασία του Υμηττού, ζητά από το Συμβούλιο της Επικρατείας ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού (οι δύο Δήμοι συνενώθηκαν με τον Καλλικράτη).
    Ο Δήμος υποστηρίζει ότι το επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα είναι παράνομο, καθώς δεν έγιναν αποδεκτές οι παρατηρήσεις που είχαν κατατεθεί από τα δημοτικά συμβούλια των Δήμων Παπάγου και Χολαργού (πριν από τη συνένωση) καθώς και ότι είναι αντίθετο στην Ευρωπαϊκή Οδηγία 2001/42/ΕΚ – η οποία έχει κυρωθεί από τη χώρα μας – αφού δεν διενεργήθηκε στρατηγική περιβαλλοντική εκτίμηση.
    Σύμφωνα με την αίτηση του Δήμου: «Η εκπόνηση στρατηγικής περιβαλλοντικής εκτίμησης προβλέπεται στις περιπτώσεις σχεδίων και προγραμμάτων, τα οποία ενδέχεται να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον και αφορούν, μεταξύ άλλων, τον πολεοδομικό ή χωροταξικό σχεδιασμό, ή χρήσεις γης και τα οποία καθορίζουν το πλαίσιο για την έκδοση οικοδομικών αδειών. Το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας προβλέπει ότι για ανάλογες περιπτώσεις απαιτείται να προηγηθεί η εκπόνηση στρατηγικής περιβαλλοντικής εκτίμησης, προσθέτει ο Δήμος.