Συνελήφθη ο διευθυντής του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων

Εγκέφαλος της σπείρας το δεξί χέρι του Αντιδημάρχου Λευτέρη Σκιαδά

Συνελήφθη ο διευθυντής του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων για παθητική δωροδοκία κατ΄ εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος, καθώς και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, χθες το βράδυ (21/07/2011), στην ευρύτερη περιοχή της Κηφισιάς. Η σύλληψη έγινε στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.
Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται επίσης ο Πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, καθώς και ένας 43χρονος συνεργάτης του. Δεν συνελήφθησαν διότι οι καταγγελλόμενες πράξεις τους συνέβησαν σε χρόνο εκτός των ορίων του αυτοφώρου.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από ενημέρωση που είχε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ από τον δήμαρχο Αθηναίων.
Συγκεκριμένα, πριν από λίγες μέρες (16/07/2011), 45χρονος Γενικός Διευθυντής ιδιωτικής Εταιρείας Παραγωγής Έτοιμων Τροφίμων, που προμήθευε από τετραετίας το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων με έτοιμα φαγητά για τη βραδινή σίτιση των αστέγων του δήμου, κατήγγειλε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ότι ο συλληφθείς Διευθυντής του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων ζήτησε από τον ίδιο το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ, προκειμένου να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης στο μέλλον σχετικά με διαγωνισμούς προμήθειας αλλά και για τις οφειλές του Δήμου έναντι της εταιρείας του. Όπως επίσης κατήγγειλε, προ ολίγων μηνών, είχε δώσει στον ίδιο, για τον ίδιο λόγο, το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ.
Στο πλαίσιο της μαρτυρίας του, ο 45χρονος προμηθευτής, κατήγγειλε ότι ο Πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων, καθώς και ο 43χρονος συνεργάτης του, απαίτησαν, προ ημερών, από τον ίδιο ποσοστό 10% επί των προηγούμενων οφειλών (ύψους 406.000 ευρώ) του Δήμου Αθηναίων προς την εταιρεία του, προκειμένου να του αποδεσμεύσουν τα οφειλόμενα χρήματα. Ωστόσο, όπως ανέφερε ο καταγγέλλων, δεν ενέδωσε τότε στις εκβιαστικές απαιτήσεις και τις παραινετικές προτροπές τους. 
Χθες το βράδυ, σε τηλεφωνικό ραντεβού που κλείσθηκε υπό τις οδηγίες αστυνομικών της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, ο 45χρονος προμηθευτής συναντήθηκε με τον Διευθυντή του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων σε παράπλευρο σημείο της ΕΟ Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος της Κηφισιάς, όπου του παρέδωσε σε επιστολικό φάκελο το ποσό των 10.000 ευρώ. Αστυνομικοί που επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο συνάντησης, επενέβησαν και τον συνέλαβαν.
Παράλληλα, σύμφωνα με την καταγγελία, ο πρόεδρος με τον 43χρονο συνεργάτη του απαίτησαν πριν απο λίγες ημέρες να τους δώσει 10% επί των οφειλών, ύψους 406.000 ευρώ, του Δήμου Αθηναίων προς την εταιρεία του, προκειμένου να του αποδεσμεύσουν τα χρήματα που του χρωστούσαν.
Ωστόσο, όπως ανέφερε ο διευθυντής της εταιρείας τροφίμων, αρνήθηκε κάτι τέτοιο.
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε και για τους άλλους δύο κατηγορούμενους, θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
ΠΗΓΗ: pressit.gr