Το θρίλερ με τις καταγγελίες για το «Copa Copana»


Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ
ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Ο Δήμαρχος Δ. Μαραβέλιας.
            Στο επίκεντρο καταγγελιών βρίσκεται η επιχείρηση του πάρκου αναψυχής «Copa Copana» της «West Athens Park» στα σύνορα του δήμου Χαϊδαρίου με τον Σκαραμαγκά.
            Μια σειρά από ερωτήματα και παρεμβάσεις θέτουν εν αμφιβόλω ακόμα και την άδεια λειτουργίας της επιχείρησης, λίγο πριν μπούμε στη νέα θερινή σεζόν.
            Η αρχική απόφαση του δήμου Χαϊδαρίου για ανάκληση των αδειών λειτουργίας για τέσσερα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος κα πέντε κολυμβητικές δεξαμενές (έλλειψη νόμιμης προϋπόθεσης και παράβαση του άρθρου 32 του ΔΒ 465/70) αντιμετωπίστηκε και επί της ουσίας δεν εφαρμόστηκε.
            Το πρόβλημα, όμως, φαίνεται πως είναι σύνθετο, γιατί πέρα από την παρέμβαση του Επιθεωρητή Δημόσιας Υγείας που ζήτησε την ανάκληση της άδειας, τίθεται και θέμα Πολεοδομίας.
            Η «West Athens Park», συμφερόντων του κ. Κυριλή, ιδιοκτήτη της KF Group που έχει προχωρήσει σ’ αυτή τη σημαντική επένδυση, καλείται να αντιταχθεί και σε μια σειρά άλλων καταγγελιών – επισημάνσεων που σε κάθε περίπτωση την αφορούν.
            Αυτές είναι:
            Η έκταση που λειτουργεί έχει χαρακτηριστεί και προστατεύεται ως «τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους» από το 1969 και υπάγεται στη ζώνη προστασίας 21 του ν. 2742/99.
            Στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του δήμου Χαϊδαρίου του 1992, αναφέρεται ότι «δεν επιτρέπονται όχλουσες εγκαταστάσεις στην περιοχή του Σκαραμαγκά».
            Το ιδιοκτησιακό καθεστώς της εγκατάστασης αμφισβητείται. Ιδιοκτήτης «δηλώνει» η Μονή Κλειστών, η οποία εκτός από αυτή την έκταση, ισχυρίζεται ότι της ανήκουν και 7.500 στρέμματα στα βουνά.
            Ορισμένα άλλα ερωτήματα που τίθενται στο δήμο, την Πολεοδομία και τη ΔΕΗ αφορούν την ύπαρξη πυλώνα της ΔΕΗ, ρεύματος υψηλής τάσεως, η οποία βρίσκεται πάνω από την πισίνα του «Copa Copana», οι κίνδυνοι πυρκαγιάς, οδικής ασφάλειας, καθώς και υπονόμευσης του ορεινού και δασικού χαρακτήρα του ορεινού όγκου Αιγάλεω – Ποικίλο Όρος.