Δήμος Χαϊδαρίου: Άλλο ένα... τραγελαφικό δημοτικό συμβούλιο!

Ακόμα ένα επεισοδιακό και κωμικοτραγικό δημοτικό συμβούλιο διεξήχθη την Τετάρτη (20 Ιουλίου) στο Δήμο Χαϊδαρίου. Για άλλη μία φορά, είχαμε έντονους διαλόγους, υβριστικές επιθέσεις, τραμπουκίστικες μεθοδεύσεις υπονόμευσης του διαλόγου, προσβλητικές τακτικές από τη διοίκηση προς τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, αλλά ακόμη και μεταξύ τους -ενδοοικογενειακά στο χώρο της συμπολίτευσης (!)- υπήρξαν παρατράγουδα και φραστικές αντιπαραθέσεις με σοβαρές αλληλοκατηγορίες και αποχωρήσεις! Απ' όλα είχε ο μπαξές...
Ο δήμαρχος, απ' την αρχή και μέχρι τα μισά της συνεδρίασης, έλαμψε δια της απουσίας του, επικαλούμενος ότι καθυστέρησε παραπάνω απ' ότι υπολόγιζε... σε συνάντηση που είχε με τον υπουργό εσωτερικών. Κάτι που δεν επιβεβαιώνεται από δημοσιογραφική έρευνα, καθώς όλα δείχνουν ότι επέλεξε να καθυστερήσει κάτι παραπάνω, προκειμένου να αποφύγει τις στιγμές των εντάσεων, τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις που τέθηκαν στην έναρξη και φυσικά τον δημοκρατικό διάλογο-έλεγχο γύρω από καυτά ζητήματα που έχει ανοίξει η διαδικτυακή πύλη του PRESSit.gr, προκαλώντας σοβαρές συζητήσεις και στις δημοτικές συνεδριάσεις και στην τοπική κοινωνία, όπως για παράδειγμα η ακάλυπτη επιταγή-Δωρεά στον σύλλογο "η Πίστη" -παιδιών που πάσχουν από καρκίνο-, ο πνιγμός του Κων/νου Λάμψα λόγω εγκληματικών αμελειών του Δήμου (;), η σύμβαση δημοσιογραφικής εργολαβίας του υποτίθεται υπεύθυνου του γραφείου Τύπου και δήθεν νομότυπα εκπροσώπου κ. Γιάννη Δάρα, το οικονομικό-πολιτικό και ηθικό σκάνδαλο των κατατμήσεων έργων, οι αναθέσεις έργων σε συγγενείς και κουμπάρους, τα μη πιοστποιημένα υλικά για κατασκευή έργου ανάπλασης στην Ιερού Λόχου, οι χαμένες δίκες και οι κατά λάθος (;) άστοχες ενέργειες του Δήμου για την "αμαρτωλή" πράξης εφαρμογής 2/87 και γενικά για την υπόθεση που χαρακτηρίσαμε ως "μικρό βατοπέδι" στο Χαϊδάρι κοκ, αλλά ενδεχομένως και για να κρατήσεις σαφείς αποστάσεις από όσους τα διαχειρίστηκαν αναποτελεσματικά και ανεύθυνα!
Το PRESSit.gr, ήταν στη συνεδρίαση από την αρχή και μέχρι το τέλος της για να σας μεταφέρει το ρεπορτάζ.
Το δημοτικό συμβούλιο άρχισε με τις ερωτήσεις των επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων και των δημοτικών συμβούλων.
Όπως προαναφέραμε, τα θέματα που εν πολλοίς τέθηκαν, ήταν κι αυτά που κυριάρχησαν, τα οποία έχει αναδείξει το PRESSit.gr μετά τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ του.
Όσον αφορά στην υπόθεση του πνιγμού του Κωνσταντίνου Λάμψα για την οποία ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κύριος Δημήτρης Τσατσαμπάς, ζήτησε να μάθει εάν η διοίκηση όντως είχε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας στην εκδρομή των θαλάσσιων μπάνιων της 5ης Ιουλίου, τονίζοντας πως εάν αποδειχθεί πως τελικά δεν είχαν ληφθεί αυτά, υπάρχουν τότε τεράστιες ευθύνες (πολιτικές και άλλες...), οι οποίες φτάνουν τουλάχιστον μέχρι και στην παραίτηση των υπευθύνων!
 Την απάντηση, όπως και στα περισσότερα "καυτά" ερωτήματα κλήθηκε να δώσει η αρμόδια αντιδήμαρχος κα Ελευθερία Τοκατλίδη, που φέρει και την πολιτική και διοικητική ευθύνη τους, επαναλαμβάνοντας την ανάρτηση-ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Δήμου, δηλαδή ότι υπήρχαν 2 ναυαγοσώστες και 2 νοσηλεύτριες, μία εκ των οποίων ακολούθησε και στο νοσοκομείο, ενώ επεσήμανε πως έχει συνταχθεί φάκελος για την υπόθεση από την αρμόδια υπηρεσιακή υπάλληλο κα Βελέντζα.
Όταν ήρθε η στιγμή να απαντήσει η κα Τοκατλίδη σχετικά με την υπόθεση που αποκάλυψε το PRESSit.gr, με την ακάλυπτη επιταγή-δωρεά προς την "Πίστη" και για την οποία έκανε ερώτηση ο κ. Δμήτρης Τσατσαμπάς, η απάντηση ήταν: "Το θέμα είναι λογιστικό (;;;), είναι εδώ οι αρμόδιοι των οικονομικών και των λογιστικών του Νομικού προσώπου να σας ενημερώσουν"! Αλλά, οι υπεύθυνοι τους οποίους κατέδειξε η κα αντιδήμαρχος, είπαν πως δεν είναι σε θέση να ενημερώσουν... και τότε ήταν που επικράτησε ένας χαμός στο δημοτικό συμβούλιο, με τα πυρά να έχουν κατεύθυνση ευθείων βολών στην κα Τοκατλίδη! Ακόμα και δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης έλεγαν χαρακτηριστικά: "Είναι θέμα ηθικής, ανθρώπινης και κοινωνικής διάστασης, μετά πολιτικής και τέλος - τέλος λογιστικής διευθέτησης! Τι είναι αυτά που λέει η κα Τοκατλίδη; Κυκλοφορούμε στην κοινωνία του Χαϊδαρίου και δεν μπορούμε να έχουμε ζητήματα τέτοιας ηθικής διάστασης να μας βαραίνουν!", ενώ ζητούσαν από τον πρόεδρο του συμβουλίου κ. Τάσο Λυμπέρη να παρέμβει. Ο κ. Λυμπέρης, από την πλευρά του δήλωσε πως το προεδρείο έχει αναλάβει πρωτοβουλίες, αλλά η αντιπολίτευση, ζητούσε να οριστεί μία καταληκτική ημερομηνία που πρόκειται να λυθεί το ζήτημα, δίχως να λάβει καμία τέτοια δέσμευση-εγγύηση, ενώ ο κύριος Τσατσαμπάς πρότεινε να συμβάλλει το δημοτικό συμβούλιο οικονομικά, εάν σε ένα μήνα δεν έχει βρεθεί λύση!
Ωστόσο, το PRESSit.gr είανι σε θέση να σας αναφέρει ότι στο περιστύλιο της αιθούσης, μετά το πέρας της συνεδρίασης, ο γενικός γραμματέας του Δήμου κ. Τάκης Γρηγοράκος, δεσμεύθηκε στον editor-publisher του portal μας, κ. Πάρι Κουρτζίδη, πως "στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα ληφθεί η πολιτική απόφαση για να αποδοθεί η Δωρεά"! Για να λάβει βέβαια την απάντηση: "Έστω κι έτσι, αν και υπάρχουν πολιτικές, ηθικές και άλλες ευθύνες, έστω κι έτσι! Γιατί όμως δεν πήρατε απόψε την απόφαση; Γιατί δεν τη λάβατε στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο που είχαμε φέρει το θέμα στη δημοσιότητα και ακόμη ήταν 4 Ιουλίου;". Εν πάση περιπτώσει, πάντως, απομένει να αποδειχθεί αν η δέσμευση έστω αυτή γίνει τελικά πράξη... Γιατί όντως προέχει να δοθεί η Δωρεά στο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων των παιδιών με νεοπλασματικές παθήσεις (καρκίνου)!
Αλγεινή εντύπωση, βέβαια, προκάλεσε το γεγονός πως, όταν ο κ. Πάρις Κουρτζίδης, ως απλός κυρίως δημότης του Χαϊδαρίου, θέλησε να πάρει τον λόγο προς το συμβούλιο, όπως ήταν και είναι δημοκρατικό του δικαίωμα, το προεδρείο δεν του τον έδωσε και στην προσπάθεια του να ακούσουν τουλάχιστον τον λόγο για τον οποίο ζητούσε να μιλήσει ο πρόεδρος κ. Τάσος Λυμπέρης που επικαλείται σε πρόσφατη επιστολή του τα περί άμεσης δημοκρατίας, ελέγχου της εξουσίας και συνεδριάσεις επιπέδου "εκκλησίας του Δήμου" εκείνος του αφαίρεσε τον λόγο! Ο κύριος Τάσος Λυμπέρης έκλεισε εντελώς "δημοκρατικά"... το μικρόφωνο και το μόνο που αρκέστηκε να πει με απολύτως δικτατορικό τρόπο ήταν: "Δεν μπορείτε κ. Κουρτζίδη να παρέμβετε!"... Με λίγα λόγια, ο άνθρωπος που μέχρι εκείνη τη στιγμή δήθεν καλούσε τον τελευταίο πολίτη της πιο υποβαθμισμένης και απόμακρης γειτονιάς της πόλης του να συμμετέχει στα δημοτικά συμβούλια και να λαμβάνει τον λόγο, ακόμη και τη στιγμή που δήθεν συζητιόντουσαν αιτήματα κατοίκων δεν έδωσε τον λόγο στον κ. Κουρτζίδη, προφανώς λόγω άνωθεν εντολών... διοικητικού πανικού και φόβου... αλλά κυρίως εξαιτίας έλλειψης αντεπιχειρημάτων και δημοκρατικής ευαισθησίας τόσο δικής του όσο και όλων των διοικούντων!
Ο επικεφαλής της παράταξης "Πολίτες σε Δράση" κ. Κώστας Ασπρογέρακας, σε άλλη στιγμή της συνεδρίασης ζήτησε με ερώτησή του να ενημερωθεί το συμβούλιο για τις εξελίξεις στην υπόθεση "νταμάρι Χαμηλοθώρη", μιας και ήταν παρούσα η νομική σύμβουλος του Δήμου κα Κατερίνα Πετροπούλου, όπως είχε κάνει δημόσια έκκληση το PRESSit.gr για να γίνει. Δεν υπήρξε αντίρρηση, αρχικά, αλλά όταν η κα Πετροπούλου είπε ότι ήθελε να πει και πήγε να λάβει ξανά τον λόγο ο κ. Ασπρογέρακας προκειμένου να ζητήσει διευκρινήσεις αλλά και να κάνει σοβαρότατες παρατηρήσεις σχετικά με όσα άκουσε επισήμως από τη νομική σύμβουλο του Δήμου, υπήρξαν νέα σημάδια "ελεύθερου διαλόγου" και "δημοκρατικών διαδικασιών"... Ήταν πλέον σαφές πως κάποιοι δεν ήθελαν να ακουστεί τίποτα (!) στο δημοτικό συμβούλιο, τόσο για αυτό το θέμα όσο και για όλα όσα έχει φέρει στο φως της δημοσιότητας το PRESSit.gr! Πρώτα, ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας -και ακόμη τυπικά πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης- κ. Μάριος Λιακόπουλος, διέκοψε τον επικεφαλής των "Πολιτών σε Δράση", εκφράζοντας την αντίρρηση του να υπάρξει διάλογος εί του θέματος, καθώς ήταν εκτός της ημερήσιας διάταξης! Με τον κ. Ασπρογέρακα να σχολιάζει πως δεν ήταν τυχαία η παρέμβασή του κύριου Λιακόπουλου... Τελικά, η ενημέρωση συνεχίστηκε, η αλήθεια είναι με τη θετική παρέμβαση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου για να ξεκαθαριστεί το θέμα...
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κα Πετροπούλου είχε αναφέρει πως αυτή επέλεξε να μην παραστεί μάρτυρας από πλευράς Δήμου στο δικαστήριο! Όπως αποκάλυψε ότι είχε χαθεί κι άλλη δίκη σχετικά με την τιμή μονάδας (600 ευρώ ανά τμ), αλλά και πως ο Δήμος είχε επιλέξει να υπάρξει συμβιβασμός με τους κληρονόμους των διεκδικητών των οικοπέδων αυτών! Επίσης, είχε πει και πολλές ανακρίβειες, άθελα της ή και σκοπίμως, αλλά θα το δούμε σε άλλο πολύ πιο εξειδικευμένο δημοσίευμα της διαδικτυακής πύλης. Οι επισημάνσεις του κ. Ασπρογέρακα έγιναν όσο κι αν κάποιοι δεν ήθελαν (!), κυρίως όμως αυτές περιορίστηκαν στο γιατί ο Δήμος δεν θεωρεί δική του την ιδιοκτησία αυτή, που του έχει παραχωρηθεί με εισφορά...
Λίγο μετά, σε μία προσπάθεια του κ. Κίμωνα Φουντούλη να παρατηρήσει, απαντώντας στον κ. Λιακόπουλο, το ποιος υποβαθμίζει τους υπηρεσιακούς και τους διοικητικούς παράγοντες του Δήμου, επικαλούμενος την αποκάλυψη του PRESSit.gr περί της σύμβασης-ανάθεσης στον κουμπάρο του Δημάρχου των 20.000 ευρώ (!), που χρειάστηκε να βεβαιώσει (;;;) ο προϊστάμενος της τεχνικής υπηρεσίας ότι είναι ανίκανο και ανεπαρκές το τμήμα του (και ο ίδιος φυσικά;;;) προκειμένου να δικαιολογηθεί αυτή η σκανδαλώδης ανάθεση, τότε ανέλαβε ρόλο... ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Γιάννης Κέντρης (!), εκστομίζοντας ακόμη και χυδαίες φράσεις αλλά και απειλές προς το δημοτικό συμβούλιο και τον πρόεδρο του κυρίως, με πρόσχημα ότι επιτρέπει τη συζήτηση σε εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα. Μάλιστα, υπήρξε και ένας "απολαυστικός διάλογος" ανάμεσα στον κ. Λυμπέρη και τον κ. Κέντρη, οι οποίοι αξίζει να τονιστεί ότι ανήκουν στην ίδια δημοτική παράταξη (!), αυτή της πλειοψηφίας.
"Όλο δίνεις το λόγο στην αντιπολίτευση για να κάνει ερωτήσεις και παρατηρήσεις σε βάρος του Δημάρχου! Σκόπιμα φθείρεις τη διοίκηση...", είπε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος προς τον πρόεδρο (φωνάζοντας σε έξαλλη κατάσταση), για να του απαντήσει με τη σειρά του ο κ. Λυμπέρης: "Εάν η διοίκηση ήθελε να πάρει το λόγο... ας απαντούσε στα ερωτήματα που τέθηκαν προς αυτή για θέματα εντός ημερησίας διάταξης... που αρκετά αφορούσαν κι εσάς προσωπικά κ. Κέντρη"!
Ο κ. Κέντρης, ύστερα, από αυτόν τον διάλογο, αποχώρησε φωνάζοντας και υβρίζοντας τον κ. Λυμπέρη, ιδιαίτερα εξαγριωμένος από την διαδικασία, "εκσφενδονίζοντας" μάλιστα βαρύτατους χαρακτηρισμούς και προς πάσα (ακόμη) κατεύθυνση!
Τον κ. Κέντρη, ακολούθησε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του Δημάρχου Δημήτρη Μαραβέλια, κ. Σταύρος Μπαλοδήμας, φωνάζοντας και μιλώντας κι αυτός με τρόπο (άλλων εποχών...), κλωτσώντας ακόμη και την καρέκλα του!
Το επεισοδιακό δημοτικό συμβούλιο συνεχίστηκε με την άστοχη προσπάθεια των διοικούντων να βάλουν στη συζήτηση εκείνοι εκτός ημερήσιας διάταξης ψήφιση (δηλαδή επιχειρώντας ανεπιτυχώς να κάνουν κάτι που μέχρι εκείνη τη στιγμή δήθεν κατηγορούσαν), σχετικά με το θέμα "Εύξεινη Πόλη", που από το καταστατικό όπως απορρέει χρειαζόντουσαν 17 ψήφους (50% + 1), προκειμένου να περάσει... Στην παράταξη της πλειοψηφίας, όμως, δεν έβγαιναν τελικά τα "κουκιά", κι έτσι ξεκίνησε ένας νέος γύρος αντιπαραθέσεων πολιτικού γοήτρου...
Η ένταση για την διαδικασία συνεχίστηκε, μέχρι που εμφανίστηκε, ο δήμαρχος Δημήτρης Μαραβέλιας, που έκανε μία μικρή αναφορά για την συνάντησή του με τον υπουργό, κυρίως για να δικαιολογηθεί γιατί έλλειψε από την πρώτη φάση κουβέντας που αφορούσε την "καυτή ατζέντα" που είχε επιβάλει το PRESSit.gr, αλλά καθώς φαίνεται είχε ενημερωθεί τηλεφωνικά για το κλίμα και προσήλθε έτοιμος να συμμετάσχει κι αυτός στη διαδικασία των έντονων λεκτικών διαπληκτισμών και των προσωπικών αντεγκλήσεων, κυρίως σε βάρος του επικεφαλής "Πρώτα το Χαϊδάρι" Δημήτρη Τσατσαμπά!
Ο δήμαρχος κατηγόρησε τον κ. Τσατσαμπά για ανταρτοπόλεμο, για να του απαντήσει εκείνος με τη σειρά του: "Αντί να κάνετε την αυτοκριτική σας, για την προχειρότητα με την οποία επιδιώκετε να περνάτε σοβαρά θέματα, αλλά και την έλλειψη απαρτίας που έχετε ως συνδυασμός, έρχεστε καθυστερημένα και έχετε και το θράσος να κάνετε κριτική στην αντιπολίτευση"!
Έτσι, άρχισε νέος κύκλος με κόντρες και φωνές, που ως αποκορύφωμά του κι αυτός, είχε την αφαίρεση του λόγου "με το ζόρι" από την αντιπρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και δημοτική σύμβουλο της παράταξης του κυρίου Τσατσαμπά, κα Αθηνά Μπούτση, από τον ίδιο τον δήμαρχο! Κάτι που δεν επιτρέπεται από τη διαδικασία και μόνος ο πρόεδρος θα; μπορούσε να πράξει... Η κα Μπούτση, μη μπορώντας να αντέξει το επιθετικό ύφος του κ. Μαραβέλια, που η αλήθεια είναι πως δεν ταιριάζει σε εκλεγμένο δήμαρχο, αποχώρησε από τη διαδικασία λέγοντας: "Δεν είναι ύφος δημάρχου αυτό. Αποχωρώ!"
Στη συνέχεια ο Δημήτρης Μαραβέλιας ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία επί του θέματος.
Μείζον θέμα έχει βέβαια προκύψει και με το χάος που επικρατεί στην περιοχή του Copa Copana, με τον πρόεδρο του "ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ" κ. Κώστα Φωτεινάκη, αλλά και την πρόεδρο του συλλόγου των κατοίκων της Αφαίας Σκαραμαγκά, κ. Ελ. Καλογεροπούλου, να κάνουν λόγο για τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα στην περιοχή, πρόβλημα στάθμευσης, ασφάλειας λόγω τροχαίων ατυχημάτων, ακόμα και πρόβλημα ηχορύπανσης, ενώ συγκεκριμένα ο κ. Φωτεινάκης επεσήμανε ότι ''ελπίζω να μην υπάρξουν τραγικά περιστατικά με ανθρώπινα θύματα''.
Από την πλευρά της η αντιπολίτευση του κ. Τσατσαμπά σημείωσε ότι αν υπήρχε η κατάλληλη άσκηση πίεσης από την διοίκηση το θέμα θα είχε αντιμετωπιστεί, ενώ ο κ. Βορέας από τον συνδυασμό της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στάθηκε στο πάρκο του Copa Copana, το οποίο θεωρείται από την πλευρά του, παράνομο, πως αυτό αποτελεί τον βασικό λόγο για το ότι υπάρχουν στην περιοχή τέτοια προβλήματα: κυκλοφορίας και κινδύνων ατυχημάτων. Στη συνέχεια ο κ. Φουντούλης κατηγόρησε τη διοίκηση πως, ενώ ήξερε το νομικό καθεστώς, δεν έκανε τις απαραίτητες ενέργειες για να μην χτιστεί αυτός ο χώρος. Πάντως, προέτρεψε τη διοίκηση σήμερα να ''πιάσει τον ταύρο από τα κέρατα'', θεωρώντας την συγκυρία ιδανική, προκειμένου να διορθωθούν τα λάθη του παρελθόντος, ούτως ώστε να σταματήσει η λειτουργία του Πάρκου σε αυτή την δασική και οικολογική ζώνη και να μεταφερθεί αν το επιθυμούν οι ιδιοκτήτες του σε άλλο σημείο στον Σκαραμαγκά, κάτι που όμως δεν είναι πλέον τόσο εφικτό.
Στη συνέχεια ο κ. Βουρλούμης, από την πλευρά της συμπολίτευσης, ακολουθώντας την τακτική ''αποποιούμαστε τις ευθύνες μας και άντε να τελειώνουμε και απόψε...'', όπως σχεδόν και όλων των μελών της πλειοψηφίας, τόνισε ότι δεν καταλαβαίνει γιατί γίνετε τόσος ντόρος (;) και προέτρεψε την τεχνική υπηρεσία απλά να καταγράψει την κατάσταση και να προβεί στο να πάρει τα κατάλληλα μέτρα (;;;), ενώ ο ίδιος ο δήμαρχος έκανε λόγο για μια περιοχή που αναπτύσσεται ραγδαία και οι σχολικές μονάδες είναι μακριά, αλλά για την ταμπακιέρα... τίποτα!
Ανάμεσα στα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν και το θέμα της έγκρισης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, ο οποίος, σύμφωνα με τα λεγόμενα του αντιδημάρχου οικονομικών κ. Πασπαλιάρη, έπρεπε να έχει εγκριθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου! Βέβαια η διοίκηση, και σύμφωνα με την προσφιλή της στρατηγική να φέρνει τα θέματα τελευταία στιγμή με σκοπό να πιέζει τις καταστάσεις και ενδεχομένως να ρίχνει σκόπιμα ευθύνες στην αντιπολίτευση για αρνητική στάση και στείρο διάλογο, όχι μόνο έφερε το θέμα 20 μέρες μετά την καταληκτική ημερομηνία απ' αυτή που θα έπρεπε να είχε εγκριθεί (!), αλλά όπως αποδείχτηκε είχε στείλει στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου τον αναλυτικό φάκελο με όλες τις εισηγητικές λεπτομέρειες στις 2 το μεσημέρι της ίδιας μέρας! Εύλογα, λοιπόν, τα μέλη της αντιπολίτευσης, αντιδράσανε και ζητούσαν την αναβολή του θέματος, προκειμένου να προετοιμαστούν κατάλληλα. Βέβαια η διοίκηση δεν έδειξε να καταλαβαίνει από τέτοια και είχε την πολιτική και ηθική θρασύτητα να ρίξει και πάλι τις ευθύνες στην αντιπολίτευση μέσω του ιδίου του δημάρχου (!), ο οποίος προσήλθε αφού είχαν τοποθετηθεί οι περισσότεροι, καθώς και πάλι είχε αποχωρήσει (είχε ανέβει στο γραφείο του στον 3ο όροφο του δημαρχιακού μεγάρου), και μόλις κάθισε... πήρε το μικρόφωνο για να επιτεθεί στην αντιπολίτευση! "Μα καλά, όλα τα άκουγε ο κ. Δήμαρχος από εκεί που ήταν και ήξερε ακριβώς τι είχε ειπώθηκε;;;", αναρωτιόντουσαν οι λίγοι κάτοικοι στις εξέδρες... "Πως γίνεται να κρίνει την στάση κάποιων μελών, χωρίς να έχει ακούσει την τοποθέτησή τους;;;", παρατηρούσαν ακόμη και ορισμένοι δικοί του δημοτικοί σύμβουλοι χαμηλοφώνως, όμως!
Εν τέλει, το σχέδιο παρουσιάστηκε από την κα Καμπόλη και τον πρόεδρο της επιτροπής (γενικό γραμματέα του Δήμου) κ. Τάκη Γρηγοράκο, με τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου να παραθέτουν τις απορίες και τις ενστάσεις τους, όσο το δυνατόν καλύτερα μπορούσαν, με δεδομένο τον ελάχιστο χρόνο που τους δόθηκε για να μελετήσουν το θέμα, αλλά και για να τοποθετηθούν...
Ένταση υπήρξε και στο θέμα της έγκρισης της 2ης Τριμηνιαίας έκθεσης υλοποίησης του προϋπολογισμού οικον. έτους 2011, όπου η πλειοψηφία και συγκεκριμένα ο κ. Βουρλούμης κατηγόρησε την αντιπολίτευση για λαϊκισμό και υποκρισία. Όπως ήταν αναμενόμενο ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία!
Ο νέος πρόεδρος του νέου ενιαίου φορέα του δήμου (για τον Πολιτισμό, Αθλητισμό, Παιδεία) κ. Ηλίας Περιμένης, έφτασε καθυστερημένα στο δημοτικό συμβούλιο (δικαιολογείται λόγω ονομαστικής εορτής, αλλά και αγωνιώδης προσπάθειας που κατέβαλε για να περάσει από το δικού του 11μελες τον προϋπολογισμό του!), ο οποίος λέγοντας δύο λόγια για το κολοσσιαίο -όπως το χαρακτήρισε- έργο, το οποίο αναλαμβάνει, τόνισε ότι στον προϋπολογισμό έχουν προβλεφθεί όλες οι παράμετροι, καθώς και οι περιπτώσεις όσον αφορά στους κωδικούς (;;;) και ότι στους επόμενους 4 μήνες θα υπάρξουν απτά αποτελέσματα (;;;) του έργου της νέας διοίκησης του ενιαίου φορέα!
Η κα Μπούτση, πάντως, δήλωσε ότι δεν υπάρχει όραμα στον συγκεκριμένο φορέα, ενώ πρότεινε οι τομείς του αθλητισμού και του πολιτισμού να περάσουν στον δήμο. Όπως έκανε και ο επικεφαλής της παράταξής της, κ. Τσατσαμπάς, επικαλούμενος την οικονομική δυσχέρεια, ενώ έγινε μάντης κακών, λέγοντας ότι "σε λίγο καιρό εκ των πραγμάτων θα καλείστε να κλείσετε τους οργανισμούς αυτούς... και έτσι θα κινδυνεύουν οι υπάλληλοι τους να μείνουν χωρίς δουλειά στο δρόμο"!
Μετά απ' όλα αυτά, τα ''παράδοξα'' του ΔΣ, το PRESSit.gr θα συνεχίσει να ασκεί πίεση και έλεγχο, έτσι ώστε οι διοικούντες να καταλάβουν ότι μερικά θέματα είναι πολύ πιο σημαντικά από την καρέκλα τους και δεν χωράνε πλέον άλλα πολιτικά παιχνίδια... Το ίδιο ακριβώς όμως ισχύει και για όλες τις παρατάξεις του Χαϊδαρίου, μη εξαιρώντας καμία τους, διότι στο συγκεκριμένο δημοτικό συμβούλιο και οι κρίνοντες κρίθηκαν και το συμπέρασμα είναι ότι επιδιώκουν μόνο την πολιτική φθορά της διοίκησης για να γίνουν οι ίδιοι "χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη"... Αλλά το ζητούμενο των πολιτών και αυτό που πρέπει να επιδιώκουν τα μέσα ενημέρωσης προς χάρη κατ' αρχάς αυτών είναι να επιλύονται τα προβλήματα και να αποδίδεται η δικαιοσύνη, όπου πρέπει, κι όταν υπάρχουν ευθύνες (ηθικές, πολιτικές, ποινικές κοκ)! Κι αυτό, για ηθικούς κατ' αρχάς λόγους, αλλά πρωτίστως, ειδικά (!), για λόγους πρόληψης - και μη επανάληψης τέτοιων φαινομένων!
Για το τι ακριβώς εννοούμε, η διαδικτυακή πύλη του PRESSit.gr θα επανέλθει για να το εξηγήσει αυτό, αναλυτικά, αλλά και θα αποκαλύψει κι άλλα πολλά... για ΟΛΟΥΣ τους!!! Σίγουρα θα υπάρξουν (και μάλιστα ραγδαίες...) εξελίξεις στο Χαϊδάρι!!!
Υ.Γ.: Στο επίμαχο δημοτικό συμβούλιο υπήρξε συζήτηση και για το ΚΑΠΗ των Κουνελίων, όπου έκλεισε λόγω πολλών χρωστούμενων ενοικίων και τα πράγματα από το κτίριο αυτό μεταφέρθηκαν στο δημαρχείο, αλλά ουδείς (και πάλι) έδωσε το λόγο σ' αυτούς που ήξεραν και ήθελαν να μιλήσουν και να αποκαλύψουν την αλήθεια... περί ενός ακόμη σκανδάλου κακοδιοίκησης, αλλά και ενδεχομένως οικονομικής κατάχρησης! Η κα Δήμητρα Δούμουρα, ως τέως πρόεδρος του οργανισμού, θέλησε να μιλήσει και να αποκαλύψει τι  έχει συμβεί, αλλά ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Τάσος Λυμπέρης, έκανε πως δεν την έβλεπε, ο δε γραμματέας του Δήμου, κ. Τάκης Γρηγοράκος, αν και της έλεγε ότι έπρεπε να μιλήσει, τα νοήματα που έκανε προς τον κ. Λυμπέρη αποδείκνυαν το αντίθετο... Λίγο μετά της παρατηρούσε ότι αν έλεγε αυτά που ήθελε τόσο για το σχετικό θέμα όσο και για ένα ακόμη... ιδιαίτερης ηθικής τάξης, μπορεί οι θιγόμενοι να της έκαναν -ή και να της κάνουν- μήνυση... Φαίνεται ότι η συγκεκριμένη μέθοδος είναι εξαιρετικά προσφιλής στους διοικούντες, τουλάχιστον, αυτού του Δήμου!
ΠΗΓΗ: PRESSit.gr