Το ΕΣΠΑ πέρασε… στις Περιφέρειες με τη σφραγίδα του Πρωθυπουργού

Θέματα ανάπτυξης της περιφέρειας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου οι δεκατρείς αιρετοί Περιφερειάρχες και οι γενικοί γραμματείς των αποκεντρωμένων διοικήσεων της χώρας.
    «Σήμερα, είστε εδώ γιατί κάνουμε μια μεγάλη πράξη μεταφοράς αρμοδιοτήτων, δείχνοντας τη βούλησή μας προς την κατεύθυνση της αποκέντρωσης, με τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων για το ΕΣΠΑ, για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας. Και αυτό, έχοντας κατά νου τις πολύ δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα, τις δύσκολες στιγμές για τον πολίτη, τις δύσκολες στιγμές για την οικονομία, διότι εγώ θεωρώ και θεωρούμε και ως κυβέρνηση, ότι η αυτοδιοίκηση, η περιφέρεια, μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη και την απασχόληση», τόνισε ο πρωθυπουργός.
    Νωρίτερα οι Περιφερειάρχες και οι Γ.Γ. των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων συναντήθηκαν με τον Υπουργό Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη.
    Όπως έγινε γνωστό, από την πρώτη Ιουλίου, οι αιρετοί Περιφερειάρχες θα ασκούν αρμοδιότητες ανάπτυξης και υποδομών που μέχρι χτες βρίσκονταν στη δικαιοδοσία της κεντρικής διοίκησης και θα διαχειρίζονται πλέον εκείνοι το ΕΣΠΑ.