«Οι ιχθυοκαλλιέργειες στον Πόρο θα μείνουν ως έχουν τώρα»

…Ξεκαθαρίζει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΙΑΣ Α.Β.Ε.Ε. Στέλιος Πιτάκας
  
Περισσότεροι από 250 Ποριώτες υπέγραψαν για τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Πόρου, με μοναδικό θέμα την «ανάκληση προηγούμενης απόφασής του για την απομάκρυνση των ιχθυοκαλλιεργειών της ΔΙΑΣ ΑΒΕΕ». Αυτό καθαυτό το γεγονός αποκτά ιδιαίτερη πολιτική σημασία, αφού «ραπίζει» ευθέως τόσο τον Δήμαρχο Στρατηγό, όσο και τον επικεφαλής της μειοψηφίας Γιάννη Δημητριάδη και καταρρίπτει τον μύθο που πλασάρισαν, περί επέκτασης των ιχθυοκαλλιεργειών μέχρι το Λιμανάκι της αγάπης. Το mellon.gr και η εφημερίδα «Δημοτικό Μέλλον» έγραψαν τότε ότι ο Δήμαρχος και ο Δημητριάδης «πιασμένοι χέρι-χέρι» παραπληροφορούσαν συνειδητά τους Ποριώτες σχετικά με την χωροθέτηση των ΠΟ-ΑΥ, διαδίδοντας ότι οι ιχθυοκαλλιέργειες… θα κυριεύσουν το νησί.
    Θα πρέπει να τονιστεί ότι κατ’ επανάληψη ο Δήμαρχος Πόρου Δημήτρης Στρατηγός, τηλεφωνούσε στον ιδιοκτήτη της «ΔΙΑΣ ΑΒΕΕ» Στέλιο Πιτάκα, προκειμένου να του ζητήσει και να πάρει χρήματα για τον Α.Ο. Πόρου, ποτέ όμως δεν ζήτησε τη γνώμη του για το μέλλον των ιχθυοκαλλιεργειών στο νησί του.
    Επικοινώνησα προχτές με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της «ΔΙΑΣ Ιχθυοκαλλιέργειες ΑΒΕΕ» Στέλιο Πιτάκα, ζητώντας του να μου δηλώσει ποιες ακριβώς είναι οι προθέσεις του για τις ιχθυοκαλλιέργειες στον Πόρο. Η δήλωση Πιτάκα είναι η παρακάτω:
    «Δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν επιθυμούμε και δεν πρόκειται να υπάρξει επέκταση των μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας στον Πόρο, και δεσμεύομαι ότι θα παραμείνουν στη σημερινή, υπάρχουσα κατάσταση.
    Η δήλωση αυτή του ισχυρού άνδρα της «ΔΙΑΣ ΑΒΕΕ» και προέδρου του Σ.Ε.Θ. (Σύνδεσμος Ελληνικών Θαλασσοκαλλιεργειών), είναι καταλυτική και κλείνει όλα τα κακόβουλα στόματα, που για δικούς τους λόγους παραπληροφόρησαν ολόκληρη την τοπική κοινωνία του νησιού (και για λόγους που οι ίδιοι γνωρίζουν) βάζοντας στόχο την απομάκρυνση των ιχθυοκαλλιεργειών, χωρίς να νοιάζονται – ειδικά ο Δήμαρχος – για το μεροκάματο των εργαζομένων σε αυτές, αλλά και για τη γενικότερη προσφορά τους στην οικονομία του Πόρου. Σε ό,τι αφορά την απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, θα αποδειχθεί σύντομα ότι ήταν λάθος πολιτική πράξη.
    Εξ άλλου, η απόφαση Κατσικάρη δεν συνάντησε ούτε την αποδοχή της τοπικής κοινωνίας, την οποία επικαλείται, και αυτό αποδεικνύεται από τις 250 και πλέον υπογραφές (μεταξύ αυτών και βαριά ονόματα της Ποριώτικης κοινωνίας) που «μιλάνε» από μόνες τους και προς κάθε κατεύθυνση.