Δύσκολη η αποκομιδή των σκουπιδιών στο Μαρκόπουλο ελλειπή τα μέσα, αλλά αμελείς και οι δημότες

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, κάνει μια σημαντική προσπάθεια στο νοικοκύρεμα του αχανούς Δήμου, με τα πενιχρά μέσα που διαθέτει.
Επτά απορριμματοφόρα φορτηγά διαθέτει σήμερα ο Δήμος για Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη, όταν την καλοκαιρινή περίοδο ο πληθυσμός της πόλης τριπλασιάζεται.
Όπως σημειώνει ο Δήμαρχος Σωτήρης Μεθενίτης, χρειάζονται τουλάχιστον άλλα 3 απορριμματοφόρα για να μπορέσει ο Δήμος να φέρει ικανοποιητικά αποτελέσματα. Σημειωτέον ότι έχουν απαγορευθεί οι πληρωμένες υπερωρίες στο προσωπικό των ΟΤΑ!
Την περιγραφή της κατάστασης αποτυπώνει ο Δήμαρχος με επιστολή του προς τους Δημότες, όπου μεταξύ άλλων γράφει:
Το προηγούμενο Σάββατο, 2 Ιουλίου, κάναμε ένα πολύ διδακτικό πείραμα:
Πληρώσαμε εξ ιδίων, νοικιάσαμε δύο επιπλέον φορτηγά και απ’ τις 5.30 το πρωί μέχρι τις 12.30 το μεσημέρι, έγιναν στον Δήμο μας, 31 δρομολόγια φορτηγών καθαριότητας, γεμάτα με σκουπίδια.
Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό δρομολογίων φορτηγών με σκουπίδια, που έχει γίνει ποτέ, στην ιστορία του Δήμου Μαρκοπούλου! Από αυτά, μόλις 5 δρομολόγια, έγιναν στον οικισμό του Μαρκοπούλου και 26 δρομολόγια φορτηγών καθαριότητας, έγιναν στο προαναφερθέν χρονικό διάστημα, στον οικισμό του Πόρτο-Ράφτη.
Αποτέλεσμα:
1) Το Μαρκόπουλο καθάρισε το Σάββατο και παρέμεινε σε υποφερτά επίπεδα καθαριότητας όλη την Κυριακή, με λίγα σποραδικά προβλήματα, μέχρι και την Δευτέρα το πρωί.
2) Αντίθετα, στο Πόρτο – Ράφτη, συγκεκριμένα σημεία που είχαν καθαριστεί πλήρως στις 6 το πρωί του Σαββάτου, 14 ώρες μετά, στις 8 το απόγευμα, είχαν γεμίσει πάλι με σκουπίδια και δυστυχώς συμπληρωματικά, με καρέκλες, στρώματα, μπάζα, πλακάκια μπάνιου και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς!!
Αγαπητοί Συμπολίτες!
Κάνουμε προσπάθεια, ώστε το επόμενο καλοκαίρι, να μπορούμε να αυξήσουμε ακόμα περισσότερο, τα δρομολόγια των φορτηγών καθαριότητας στο Πόρτο – Ράφτη.
Είναι όμως εμφανές, ότι εάν οι παραθεριστές του καλοκαιριού και ιδιαίτερα των Σαββατοκύριακων, δεν κάνουν δύο πράγματα, η κατάσταση δεν θα βελτιωθεί ουσιαστικά!
Πρώτον: Αφού, κάθε Σάββατο μέχρι τις 12 το μεσημέρι, μαζευτούν τα σκουπίδια απ’ την Υπηρεσία Καθαριότητας, όλοι μας, θα πρέπει να μη βγάζουμε ξανά σκουπίδια, μέχρι την Κυριακή, στις 7 το απόγευμα!
Δεύτερον: Όσοι έχουν ογκώδη αντικείμενα, μπάζα, παλιά έπιπλα, σιδεριές, κλαδέματα κήπων και δέντρων κλπ. να μην τα πετούν όπου να ναι, αφού μπορούν από Δευτέρα έως και Παρασκευή, 7.30 π.μ. έως 2.30 μ.μ. και με ένα τηλεφώνημα στο 2299-0-20117, να κλείσουν ένα ραντεβού με μικρό οικονομικό αντίτιμο και να ζητήσουν να έρθει στο σπίτι τους, Φορτηγό Καθαριότητας, που θα τα παραλάβει και θα τα απομακρύνει.
Παρακαλούμε θερμά όλους, να τηρήσουμε αυτούς τους δύο κανόνες, που θα κάνουν το Περιβάλλον, αλλά και την ζωή μας, ειδικά στο Πόρτο – Ράφτη, πολύ καλύτερη!
Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου,
Σωτήρης Ι. Μεθενίτης