Ποινική δίωξη για κακούργημα σε βάρος του Παπαγιάνη...

...για απειλές, συκοφαντίες και εκβιάσεις από το FIMOTRO

Η πρώτη δίωξη σε βάρος συγκεκριμένου προσώπου για ποινικό έγκλημα που σχετίζεται με τη διαχείριση blog και τις αναφορές του σε αυτό, ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών εναντίον του δημοσιογράφου Γιάννη Παπαγιάννη για το αδίκημα της «απειλής κατά ζωής» του διευθυντή ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, Χρ. Παναγιωτόπουλου.
Η δίωξη που ουσιαστικά έχει πιλοτικό χαρακτήρα για σειρά άλλων σχετικών υποθέσεων αφορά αναρτήσεις του ιστολογίου «fimotro.blogspot.com» τις οποίες ο διευθυντής του MEGA σε μήνυση που είχε υποβάλλει χαρακτήριζε «απειλητικές και συκοφαντικές».
Η εισαγγελία διέταξε προκαταρκτική εξέταση η οποία διενεργήθηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που ζήτησε την συνδρομή της Google. Η αμερικανική εταιρία για πρώτη φορά δέχτηκε να ακολουθήσει τα ηλεκτρονικά ίχνη και εντόπισε, σύμφωνα με τη δίωξη, τον Γιάννη Παπαγιάννη, ως διαχειριστή του ιστολογίου.
Η εισαγγελική ενέργεια ανοίγει νέους δρόμους στον τρόπο αντιμετώπισης των bloggers ενώ ήδη ο κ. Παπαγιάννης αναμένεται να αντιμετωπίσει και άλλες διώξεις για εκκρεμείς μηνύσεις που έχουν υποβληθεί σχετικά με αναρτήσεις του Fimotro για αδικήματα σχετικά με συκοφαντική δυσφήμιση, εκβίαση, απειλή κλπ.