Μολυσμένα τα νερά της Λίμνη Βουλιαγμένης κατά το ΠΑΚΟΕ

Ο Γρ. Κωνσταντέλλος, κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο έρευνα του Πανελλήνιου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ), όπου παρουσιάζει ιδιαίτερα υψηλή ρύπανση στα νερά της λίμνης. Τόσο που δεν μπορεί να καταμετρηθεί!!! Η έρευνα δημοσιεύθηκε στις 3.6.11.
    Όπως είπε ο Κωνσταντέλλος, «Σε ολικά κολοβακτηριοειδή με ανώτατο όριο τα 500 έχουν τόσο αυξημένα που δεν μπορούν να καταμετρηθούν». Κρίνει ότι το θέμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό και από τη στιγμή που αυτό είναι στον αέρα πρέπει να απαγορευθεί η κολύμβηση στην «συγκεκριμένη κολυμβήθρα». Δήλωσε δε ότι ο συνδυασμός του παρήγγειλε δειγματοληψία και θα την έχουν σε λίγες ημέρες.
    Τόνισε μάλιστα ότι πρέπει να σφραγιστεί η Λίμνη, αφού κινδυνεύουν οι λουόμενοι, και παρότρυνε το Δήμαρχο να ενεργήσει όπως ενήργησε και σφράγισε την καντίνα του Πρωτέα με τα σουβλάκια, αφού το θέμα είναι πολύ σοβαρό.

Ιαματική η λίμνη αλλά…
    Ο Δήμαρχος απάντησε πρωτίστως για τη Λίμνη, όχι για τη ρύπανση, αλλά για τις ιαματικές της ιδιότητες και για την πράγματι φυσική ομορφιά της, τονίζοντας ακολούθως: «Κι έρχεσαι εσύ κύριε Κωνσταντέλλο μέσα σε μια νύχτα να την κλείσεις. Όχι εσύ, το ΠΑΚΟΕ. Το ΠΑΚΟΕ που όπου δεν του δίνουν ελευθέρας, την άλλη ημέρα έχει κολοβακτηρίδια! Αρμόδιο είναι το Υπουργείο και όχι τα σωματειάκια»….