Συνεχίζεται η εκκρεμότητα

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΩΡΩΠΟΥ

Η υπόθεση θα συζητηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας

Γιάννης Οικονομάκος
ΕΠΤΑ μήνες έχουν περάσει από τις 7 και 14 Νοεμβρίου 2010 που ο λαός του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΟΥ» νέου ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ πήγε στις κάλπες (2 φορές) για να εκλέξει τη Διοίκηση του τόπου μας, αλλά μέχρι σήμερα ΔΕΝ είμαστε σίγουροι ποιους… επιλέξαμε.
Βέβαια, όπως πληροφορηθήκαμε, ορκίστηκε Δημοτικό Συμβούλιο με ΔΗΜΑΡΧΟ ΩΡΩΠΟΥ τον κ. ΓΙΑΝΝΗ Οικονομάκο, που ανέλαβε τις τύχες του τόπου μας από την 1η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011.
    Η επικράτηση του Συνδυασμού «ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ»
με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Οικονομάκο, αμφισβητήθηκε από τον δεύτερο Συνδυασμό «ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» του κ. Κώστα Λίτσα, ο οποίος κατέθεσε ΕΝΣΤΑΣΗ κατά του κύρους των Εκλογών στο Πρωτοδικείο Αθηνών και την οποία, την ΑΠΕΡΡΙΨΕ με την 20/2011 ΑΠΟΦΑΣΗ για τυπικούς λόγους.
    Έκρινε ότι είχε κατατεθεί ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΑ.

Αναίρεση
    Αυτή λοιπόν την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών ζήτησε με αίτησή του ο κ. Κώστας Λίτσας να αναιρεθεί από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο (ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ). Δηλαδή, να ΑΚΥΡΩΘΕΙ ως προς το ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΟ και να κριθεί από το εν λόγω Δικαστήριο η ΕΝΣΤΑΣΗ και το δικόγραφο πρόσθετων λόγων που έχει καταθέσει.
    Με την από 16-5-2011 ΠΡΑΞΗ του κ. Προέδρου του Γ’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας ορίστηκε δικάσιμος η 9η ΙΟΥΝΙΟΥ 2011 στο Γ’ Τμήμα, με επταμελή σύνθεση λόγω σπουδαιότητας, όπως αναφέρει!
    Ας ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ότι τη φορά αυτή θα ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ το θέμα, ώστε ο Δήμος ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΑ πλέον να ασχοληθεί και με τα καθημερινά προβλήματα του τόπου των κατοίκων και οικιστών, όπως έχει υποχρέωση…!