Μηνυτήρια αναφορά για κακοδιαχείριση στο Δήμο...

...ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, κατέθεσε 
ο κ. Κουβόπουλος 
στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου

    Εντύπωση μας έκανε η κατεπείγουσα μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΝΕΑ ΠΟΛΗ», κ. Κώστας Κουβόπουλος. Ο κ. Κουβόπουλος βασίζεται σε στοιχεία που κατέθεσε ο Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς στην 11η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τα εκτεταμένα φαινόμενα κακοδιαχείρισης και διαφθοράς που ανακάλυψε στο Δήμο της Αγίας Παρασκευής και οφείλονται στην προηγούμενη διοίκηση.

    Ποιο κάτω σας παραθέτουμε την μηνυτήρια αναφορά ακριβώς όπως ο κ. Κουβόπουλος την έστειλε στην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών:

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ
ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ
ΠΡΟΣ: Την Αξιότιμη Κυρία Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών
Σχολή Ευελπίδων ΑΘΗΝΑ
ΘΕΜΑ: Μηνυτήρια Αναφορά

Αξιότιμη Κυρία Προϊστάμενη
της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών
Κατά την διάρκειαν της 11ης Συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγίας Παρασκευής, που διεξήχθη την 23η Μαρτίου 2011 έτους, μέλους του οποίου τυγχάνω και εγώ, κατελθών στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, ως υποψήφιος δήμαρχος, επικεφαλής Ανεξαρτήτου ψηφοδελτίου, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλειος Ζορμπάς αφού έλαβε τον λόγο μεταξύ άλλων επί λέξει κατέθεσε και τα εξής:
«ΔΗΜΑΡΧΟΣ:…Δεν θα αναφερθώ σήμερα στα εκτεταμένα φαινόμενα κακοδιαχείρισης και διαφθοράς που συναντούμε, κάθε μέρα σε κάθε μας βήμα, σε κάθε συρτάρι του Δήμου που ανοίγουμε, καθ’ ότι τις επόμενες ημέρες ο διαχειριστικός έλεγχος σε όλους τους τομείς του Δήμου θα αποτυπώσει την πραγματικότητα… Η κληρονομιά αυτή έχει δύο σκέλη. Το ένα σκέλος λοιπόν είναι στην διαφθορά της διαχείρισης του δημοσίου χρήματος…».
Αξιότιμη και Σεβαστή Κυρία Προϊσταμένη της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.
Η κατά τα ως άνω δήλωση του νεοεκλεγέντος Δημάρχου, ενώπιον όχι μόνον των μελών του Δημοτικού μας Συμβουλίου, αλλά και πλήθους συμπολιτών μου που παρακολουθούσαν την μνημονευομένη συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, μας άφησε όλους άφωνους και άλαλους.
Το γεγονός δε αυτό διαδόθει τάχιστα σε ολόκληρη την Πόλη μας και αποτελεί μέγιστο και πρώτο θέμα συζητήσεως.
Επειδή πράγματι, κάθε ημέρα καινούργια οικονομικά σκάνδαλα ανακαλύπτονται και έρχονται στο φως και επειδή οι συμπολίτες μας μέσα στα δύσκολα αυτά χρόνια που μας έχουν εξαναγκάσει οι πολιτικοί μας ταγοί να διαβιούμε, επειδή πλέον τα όρια της αντοχής μας έχουν εξαντληθεί και όλοι μας απαιτούμε άπλετο φως και Δικαιοσύνη από όλους σε όλους, συνημμένως σας υποβάλω αντίγραφο των απομαγνητοφωνημένων πρακτικών της κατά ως άνω μνημονευομένης συνεδριάσεως του Δημοτικού μας Συμβουλίου και συγκεκριμένα την καταγγελία του κ. Δημάρχου.