«Ο ΚΛΗΤΗΡΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΩΝ»

Τα ψέματα της δημάρχου Αγ. Δημητρίου Μαρίας Σκουλίκα 
Η καλοπροαίρετη διάθεση που έχουμε κάνοντας ρεπορτάζ, χωρίς εμπάθεια, για να μάθουμε επιτέλους εάν υπάρχουν καταστήματα που λειτουργούν χωρίς άδεια και με την ανοχή της δημάρχου Αγ. Δημητρίου Μαρίας Σκουλίκα, δυστυχώς συναντάει σειρά ανακριβειών που ειλικρινά προσπαθούμε να αντιληφθούμε εάν είναι συνειδητά ψέματα ή παραπληροφόρηση που της «σερβίρουν» οι αρμόδιοι υπάλληλοι του δήμου. Σύμφωνα λοιπόν με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες εντός του Εμπορικού Κέντρου «Athens Metro Mail» λειτουργεί παράνομα ένας τεράστιος παιδότοπος που καθημερινά τον επισκέπτονται χιλιάδες παιδιά. Η δήμαρχος Σκουλίκα γνωρίζει ότι ο παιδότοπος λειτουργεί παράνομα αλλά παρόλα αυτά δεν προβαίνει στη σφράγισή του, άγνωστο για ποιο λόγο. Γνωρίζει επίσης ότι η Υγειονομική Υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής με το υπ’ αριθμό πρωτ. 2060/Λ/3 αναφέρει ότι ο χώρος είναι ακατάλληλος για παιδότοπο. Τι σχέση άραγε πρέπει να έχει κάποιος με ένα εμπορικό κέντρο για να προτιμά να πάει κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος από δόλο προκειμένου να μην εφαρμόσει την νομιμότητα; Μόνο η δήμαρχος Σκουλίκα μπορεί να απαντήσει σ’ αυτό το ερώτημα.

Περίεργα «παιχνίδια» μεταξύ Πολεοδομίας Αργυρούπολης και Δήμου
Ο κ. Κορτζίδης.
Με την ενοποίηση των Δήμων στο σχέδιο Καλλικράτης, για όσους δεν το ξέρουν διαφοροποιήθηκαν ριζικά η σχέση μεταξύ του τριγώνου Πολεοδομία – Δήμος – Εφορία ως προς το πρόστιμο αυθαίρετων κατασκευών που επιβάλλει η Πολεοδομία. Με την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου η εποπτεύουσα Πολεοδομία, στην προκειμένη περίπτωση Αργυρουπόλεως το επιβαλλόμενο πρόστιμο που έχει βάλει σε αυθαίρετες κατασκευές το κοινοποιεί σε βεβαιωτικό κατάλογο στον δήμο τον οποίο πλέον ανήκει, στην προκειμένη περίπτωση Ελληνικού – Αργυρούπολης και όχι στην αντίστοιχη Δ.Ο.Υ. που υπαγόταν μέχρι σήμερα ο ιδιοκτήτης του αυθαίρετου κτίσματος. Εδώ τώρα αρχίζουν τα παρατράγουδα. Οι υπάλληλοι της Πολεοδομίας μας ενημερώνουν ότι σε συνεργασία με υπαλλήλους του ενοποιημένου δήμου «θάβουν» τα πρόστιμα σε βαθιά συρτάρια και τις πληρωμές τους αναλαμβάνουν… οι εξωγήινοι. Όλα αυτά τα λέμε γιατί ένα πρόσφατο πρόστιμο, ο σχετικός φάκελος είναι στη διάθεσή μας, ύψους 300.000 ευρώ βρίσκεται «θαμμένο» στα έγκατα των συρταριών της οικονομικής υπηρεσίας του νέου ενοποιημένου δήμου. Ξέρει κάτι γι’ αυτό ο δήμαρχος κος Κορτζίδης; Θα επανέλθουμε.

Αυτονομείται σιγά σιγά ο Τσουλάκης από τον Κουτελάκη στη Ν. Σμύρνη
Είναι γνωστό ότι ο σημερινός δήμαρχος του δήμου Ν. Σμύρνης Σταύρος Τσουλάκης πριν εκλεγεί ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου, κατά την προηγούμενη θητεία είχε αναλάβει τα ηνία του δήμου ύστερα από την αποπομπή του πρώην δημάρχου Γιώργου Κουτελάκη εξαιτίας των δικαστικών περιπετειών που είχε. Φυσικά σήμερα ο πρώην δήμαρχος έχει αθωωθεί. Όλοι περίμεναν ότι ο Τσουλάκης θα είναι υποχείριο των εντολών του Κουτελάκη και στην ουσία θα λειτουργούσε ως αχυράνθρωπος. Στην αρχή ίσως αυτό να είχε κάποιο σχετικό αντίκρισμα στην πραγματικότητα. Σήμερα όμως μετά την νομιμοποίησή του ως επικεφαλή του ψηφοδελτίου που κέρδισε τις δημοτικές εκλογές φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο Γιώργος Κουτελάκης έχει μείνει στην επιρροή που έχουν όλοι οι άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας. Ο νυν δήμαρχος τον κρατάει σε απόσταση θέλοντας να καταρρίψει το μύθο, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται σε φίλους του ότι συνεχίζει να είναι κάτω από τις εντολές του αόρατου δημάρχου Κουτελάκη. Δεν ξέρω πόσο θα το καταφέρει αυτό, εάν αποφασίσει για τους γνωστούς λόγους, να έρθει σε ρήξη με τον πρώην δήμαρχο. Ο Κουτελάκης συνεχίζει να έχει επιρροές στη δημοτική ομάδα παρά τις διαβεβαιώσεις που δίνουν στον Τσουλάκη οι σύμβουλοι που εξελέγησαν με το ψηφοδέλτιό του. Κάτι ξέρουμε και εμείς.

Στο κόκκινο λόγο υπέρμετρων σπαταλών ο Δήμος Αμαρουσίου
Η φινέτσα και η ρεκλάμα του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη σιγά σιγά αποκαλύπτεται ότι γίνεται εις βάρος των δημοτών της πόλης αφού ο δήμος έχει πλέον βαρέσει κανόνι στην κυριολεξία. Σήμερα βρίσκεται στους πέντε πιο χρεωμένους δήμους σ’ όλη την Ελλάδα!! Χρωστάει σ’ όποιον μιλάει ελληνικά και παρόλα αυτά το γραφείο του δημάρχου συνεχίζει να έχει τις πιο ακριβές δημόσιες σχέσεις προκειμένου ο Πατούλης να φτιάχνει το προφίλ του για να είναι, όπως ο ίδιος λέει βουλευτής σε λίγα χρόνια!! Ακόμη και επιταγές ακάλυπτες έχει δώσει δεξιά και αριστερά καταστρέφοντας επιχειρήσεις που περίμεναν, ως προμηθευτές, να εισπράξουν αυτά τα χρήματα για να επιβιώσουν. Φαίνεται όμως πως ότι και αν συμβαίνει στον αμαρτωλό δήμο Αμαρουσίου κανένας δεν πρόκειται να πάει φυλακή. Οι προεκλογικές εξαγγελίες του δημάρχου με το ζελέ για τη σπάταλη εποχή «Τζανίκου» ήταν χωρίς περιεχόμενο αφού κανένα σκάνδαλο δεν πήγε στον Εισαγγελέα για την εποχή εκείνη. Αντίθετα, όπως μου λένε, ετοιμάζονται φάκελοι που αφορούν την σημερινή διοίκηση για τη κατασπατάληση των χρημάτων που κάνει δεξιά και αριστερά.

Νέος πρόεδρος στον Α.Σ.Δ.Α.
Η εποχή των δημάρχων που περνούσαν ως πρόεδροι από την καρέκλα του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αττικής φαίνεται ότι πέρασε οριστικά. Στις εκλογές που έγιναν πριν από λίγες μέρες πρόεδρος εξελέγη ο δημοτικός σύμβουλος Χαϊδαρίου Ανδρέας Μποζίκας. Σοβαρός άνθρωπος με γνώση της αυτοδιοίκησης και όρεξη για δουλειά. Μιας και ανέλαβε τώρα και πριν αποκτήσει εξαρτήσεις από το παρελθόν καλό θα ήταν να κοιτούσε τον φάκελο του περιβαλλοντολογικού πάρκου Αντώνης Τρίτσης για να μας ενημερώσει και εμάς που κατασπαταλήθηκαν τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και σε ποιες τσέπες κατέληξαν, αφού η μεγαλύτερη έκταση που θα μπορούσε να αποτελέσει «καταφύγιο» για χιλιάδες κατοίκους της Δυτικής Αττικής έχει μετατραπεί σ’ έναν απέραντο σκουπιδότοπο με ψόφιες πάπιες στις λίμνες και δυο τρια αναψυκτήρια που χρωστάνε τα ενοίκιά τους εδώ και δέκα χρόνια. Θα περιμένουμε αγαπητέ πρόεδρε να μας απαντήσεις.

Ο κ. Χιωτάκης.
Μετά το Χιωτάκη και ο αντιδήμαρχός του παραπέμπεται για παράβαση καθήκοντος
Φαίνεται ότι το έχει η μοίρα της δημοτικής αρχής του Νίκου Χιωτάκη στην Κηφισιά να περάσει όλη από το εδώλιο του κατηγορουμένου για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος. Μετά την καταδίκη του νυν δημάρχου για τον ίδιο λόγο  ήρθε η σειρά του πρώην αντιδημάρχου Βασίλη Κωνσταντακόπουλου ο οποίος κατηγορείται ότι έδωσε άδεια για την λειτουργία καντίνας έξω από μια εκκλησία σε συνάδελφό του!! Τουλάχιστον έτσι λέει το κατηγορητήριο. Το ήξεραν «το έργο» όλοι στη διοίκηση Χιωτάκη.

Αναμορφώνεται το Π. Φάληρο με «καινούργια» Αγ. Αλεξάνδρου
Ο κ. Χατζιδάκης.
Από τα πιο εντυπωσιακά έργα που έχουν γίνει ποτέ στο Π. Φάληρο πρόκειται να είναι η ολοκλήρωση ανακατασκευής της οδού Αγ. Αλεξάνδρου που διασχίζει όλον τον κεντρικό ιστό της πόλης. Πεζοδρόμια, θέσεις στάθμευσης και φυσικά άνετη ευρυχωρία για το πέρασμα των αυτοκινήτων θα είναι τα νέα στοιχεία που θα προσδίδουν στο Π. Φάληρο μια εντελώς διαφορετική εικόνα από αυτή που είχε μέχρι σήμερα. Το πιο σημαντικό όμως είναι, και αυτό οφείλεται εξ ολοκλήρου στον δήμαρχο Διονύση Χατζιδάκη ότι ο προϋπολογισμός του έργου ύψους τριών εκατ. ευρώ μετά το διαγωνισμό μειώθηκε κατά 50%. Η συμμετοχή του δήμου είναι με 500.000 ευρώ και το υπόλοιπο εκατομμύριο θα προέρχεται από πόρους της Ευρωπαϊκής Κοινότητας. Η έκπτωση που επιτεύχθηκε είναι πολύ μεγάλη και από ότι μας είπαν οι υπάλληλοι του δήμου ο διαγωνισμός επανελήφθη δύο φορές προκειμένου ο τελικός ανάδοχος να μειώσει περισσότερο την έκπτωση αφού ο δήμαρχος δεν υπέγραφε το πρακτικό κατοχύρωσης. Το έχουμε ξαναγράψει και άλλη φορά ότι η περίπτωση Χατζιδάκη για την αυτοδιοίκηση είναι σπάνια αφού σε αντίθεση με αυτόν πολλοί συνάδελφοί του κοιτάνε να οικονομήσουν και από τις λάμπες που αλλάζουν στις κολώνες των φωτιστικών στους δρόμους.

Ένα απέραντο δικαστήριο έχει γίνει ο Δήμος Χολαργού
Το ότι ο δήμαρχος Χολαργού – Παπάγου Βασίλης Ξύδης δεν μασάει τα λόγια του είναι γνωστό σ’ όσους ασχολούνται με τα πεπραγμένα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Το είπε και το έκανε. Με δέκα σελίδες αναφορά έστειλε στην προϊσταμένη Εισαγγελίας Αθηνών τον φάκελο σχετικά με την περιβόητη υπόθεση μιας διαθήκης που βρέθηκε ξεχασμένη στα συρτάρια του δήμου. Σύμφωνα με αυτή η αποθανούσα είχε δώσει όλη της την περιουσία στον πρώην δήμαρχο της πόλης Δημήτρη Νικολάου για να την εκμεταλλευτεί προς όφελος του δήμου. Η διαθήκη όμως δεν εκτελέστηκε ποτέ. Ο Νικολάου απαντώντας στις πολύ σοβαρές κατηγορίες του Ξύδη απειλούσε θεούς και δαίμονες ότι θα τον κλείσει φυλακή γιατί τη διαθήκη την κατασκεύασε ο ίδιος! Μέχρι τώρα πάντως όπως μαθαίνουμε δεν έχει κάνει ούτε μήνυση ούτε τίποτε άλλο για να υπερασπίσει τον εαυτό του. Ο δήμαρχος Βασίλης Ξύδης επιμένει ότι η δακτυλογραφημένη διαθήκη βρέθηκε στο συρτάρι του γραφείου του πρώην δημάρχου μαζί με την άδεια οπλοφορίας, που είχε ξεχάσει ο Νικολάου αφού ως γνωστό έφυγε… νύχτα από την διοίκηση του δήμου εξαιτίας της συντριπτικής ήττας που υπέστη.
ΠΗΓΗ: Εφημ. «ΑΥΡΙΑΝΗ»