GREENHILL ESTATES A.E. στα Πηγαδάκια Βούλας

ΣΚΑΝΔΑΛΟ  
Μια καραμπινάτη πολεοδομική απόκλιση, που έφτασε σχεδόν στο τελείωμά της για να ενεργοποιηθούν οι υπηρεσίες

    Με ημερομηνία 20/6/11 και αρ. πρωτ. 4576 ο Δήμος Βάρης, Βούλας Βουλιαγμένης (ενότητα Βούλας) Τμήμα Πολεοδομίας, αποφασίζει την Ανάκληση της υπ’ αριθ. 118/10 αναθεώρησης της 269/07 οικοδομικής άδειας.
    Τι σημαίνει αυτό; Στα Πηγαδάκια της Βούλας πολλοί κάτοικοι και ο Εξωραϊστικός Σύλλογος είχαν κάνει καταγγελία στο Δήμο Βούλας ότι κάτι περίεργο γίνεται στο οικοδομικό τετράγωνο 317, μεταξύ των οδών Καρκαβίτσα 1,35 και Φλέμινγκ 7. Έβλεπαν τους γερανούς να δουλεύουν, αλλά είχαν σηκωθεί τείχη πολλών μέτρων και δεν έβλεπαν τι κάνουν από μέσα.
    Εμείς το είδαμε (φωτογραφία) σε ξένο περιοδικό όπου διαφήμιζε τις κατοικίες με τον τίτλο GREENHILL ESTATES A.E. Έτσι όταν ανέλαβε η παρούσα Δημοτική Αρχή και δέχθηκε εκ νέου καταγγελίες, έδωσε εντολή παύσης εργασιών και ξεκίνησε ο έλεγχος. Και βγήκε «λαυράκι», αφού η πρώτη άδεια, έχει τροποποιηθεί το 2010 και έχει η συγκεκριμένη εταιρία «estates 405,53 τ.μ. πολεοδομικές παραβάσεις.
    Έτσι η Πολεοδομία ανακαλεί την αναθεώρηση της άδειας 118/10 και θεωρεί «αυτήν ως μηδέποτε εκδοθείσα».
    Για το θέμα, μας ενημέρωσε η Αντιδήμαρχος Ηλέκτρα Τσιριγώτη, και θα επανέλθουμε αναλυτικότερα, γιατί πίσω από τις άδειες κρύβονται κάποιες υπηρεσίες, κάποια θεσμικά όργανα και τα πράγματα πρέπει να λέγονται με το όνομά τους.