Σύρραξη στο… Αχλάδι με έξαλλους Αθίγγανους

Άγρια επεισόδια στη Στυλίδα με έναν τραυματισμένο. Ενισχύσεις ζήτησε ο δήμαρχος Απόστολος Γκλέτσος

Επικίνδυνη βεντέτα ανάμεσα σε κατοίκους και Αθίγγανους άνοιξε στο Αχλάδι της Στυλίδας, με τον δήμαρχο της περιοχής Απόστολο Γκλέτσο να αναλαμβάνει ρόλο «πυροσβέστη». Η κόντρα μεταξύ των δύο πλευρών ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτης, όταν λουόμενοι στην παραλία του Αχλαδίου διαμαρτυρήθηκαν προς τους Τσιγγάνους που βρίσκονταν στο ίδιο σημείο και, σύμφωνα με τους παραθεριστές, προσέβαλαν τη δημοσία αιδώ (σ.σ.: λέγεται πως κάποια άτομα από τον πρόχειρο καταυλισμό έκαναν την… ανάγκη τους στην παραλία).
Οι Αθίγγανοι όμως αντέδρασαν έντονα και σε λίγα λεπτά ξεκίνησε πραγματική σύρραξη.
Πετροπόλεμος
Οι Τσιγγάνοι και από την άλλη πλευρά κάτοικοι και παραθεριστές άρχισαν να «ανταλλάσσουν» πέτρες, ενώ μια ομάδα από τον καταυλισμό επιτέθηκε στους λουομένους με καδρόνια, μπουκάλια, καρέκλες και ό,τι άλλο έβρισκε, απειλώντας παράλληλα ότι θα βγάλει όπλα!
    Σε λίγα λεπτά έφτασε στον χώρο ένας αστυνομικός (!), ο οποίος δέχτηκε μανιασμένη επίθεση από τους Τσιγγάνους, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι και στην πλάτη και να χρειαστεί να μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας.
    Αστυνομικός που βρισκόταν στην παραλία – εκτός υπηρεσίας – έβγαλε τότε το όπλο και άρχισε να πυροβολεί στον αέρα για να απωθήσει τους Τσιγγάνους, οι οποίοι χωρίστηκαν, επιβιβάστηκαν σε πέντε αγροτικά οχήματα και εξαφανίστηκαν.
    Ακολούθησε καταδίωξη μέχρι τις πρωινές ώρες και η Αστυνομία κατάφερε να συλλάβει δύο Τσιγγάνους, που δικάστηκαν με την αυτόφωρη διαδικασία και καταδικάστηκαν σε φυλάκιση πέντε μηνών με αναστολή.
    Στο πλευρό των κατοίκων, που δηλώνουν ότι θα ξεκινήσουν ένοπλες περιπολίες (!), βρέθηκε από νωρίς ο δήμαρχος Απόστολος Γκλέτσος, ο οποίος, φοβούμενος για αντίποινα και συνέχιση της «βεντέτας», ζήτησε από την Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας να στείλει ενισχύσεις.