Σάλος με το «ΜΑΥΡΟ ΤΑΜΕΙΟ» του Δ.Α.Ο.Χ.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΡΟΣ ΠΟΛΥΚΑΛΑ: «ΕΙΣΑΙ ΑΘΛΙΑ ΠΑΠΑΓΙΩΤΙΣΣΑ»

    Το θέμα της ύπαρξης «μαύρου ταμείου» το οποίο έφερε στην επιφάνεια σε προηγούμενη συνεδρίαση η δημοτική σύμβουλος κα Πολυκαλά, ανακίνησε η ίδια στο δημοτικό συμβούλιο, ρίχνοντας ευθείες βολές στον πρώην Δήμαρχο κ. Νικολάου.
Τόνισε δε, ότι δεν θα εγκαταλείψει την υπόθεση και ζήτησε από την δημοτική αρχή περισσότερη διερεύνηση του θέματος, διότι όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «έχει πολλά σκοτεινά σημεία», μιλώντας ευθέως για διακίνηση μαύρου χρήματος!    Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε η κα Πολυκαλά, στο Δ.Α.Ο.Χ. υπήρχε επί θητείας Νικολάου «μαύρο ταμείο», λογαριασμός κρυφός στον οποίο γινόταν διακίνηση χρημάτων με… τρύπα 227.000€!
    Μάλιστα η μομφή απευθυνόταν στον ίδιο τον πρώην Δήμαρχο Χολαργού, ο οποίος διετέλεσε και Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού!
    Ο κ. Νικολάου αφού αποκάλεσε την κα Πολυκαλά «his master’s voice» (εννοώντας προφανώς τον εκδότη της εφημερίδας «30 Μέρες» που δημοσίευσε πρώτο το γεγονός), έριξε το… μπαλάκι στον Δ. Τούτουζα, λέγοντας ότι εκείνος διετέλεσε το μεγαλύτερο διάστημα Πρόεδρος του Δ.Α.Ο.Χ.
    Η ενέργεια αυτή του Νικολάου ήταν εσκεμμένη, διότι ως γνωστόν ο Δ. Τούτουζας είναι σημερινός Αντιδήμαρχος με την παράταξη του δημάρχου Ξύδη.
    Ο κ. Νικολάου εμφανώς εκνευρισμένος, αποκάλεσε την κα Πολυκαλά «άθλια Παπαγιώτισσα»!
    Στο μεταξύ, ο δημοτικός σύμβουλος Άκης Παπαγεωργίου έχει ήδη ζητήσει τη σύσταση διαπαραταξιακής Επιτροπής ελέγχου, προκειμένου να διασταυρωθούν με ακρίβεια όλα όσα ζοφερά αποκαλύπτονται για τον ΔΑΟΧ και την ύπαρξη μαύρου ταμείου, τα οποία παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας!
    Ήδη, νέο δημοσίευμα της εφημερίδας «30 Μέρες» αναφέρεται και σε δεύτερο και τρίτο μαύρο λογαριασμό «που κανείς δεν γνώριζε και ποτέ δεν δηλώθηκε»!
    Συγκεκριμένα, εκτός από το μαύρο ταμείο που περιείχε παράνομες και αμφιλεγόμενες δαπάνες με χειρόγραφες αποδείξεις και διπλές χρεώσεις αμοιβών, τώρα αποκαλύφθηκε και άλλος λογαριασμός για τον οποίο δεν «ξέρουνε ούτε σε ποιον ανήκει ούτε τι ποσά είχε μέσα αλλά ούτε και τι δαπάνες έχουν γίνει. Η υπόθεση περιπλέκεται ακόμη περισσότερο σαν λάβει κανείς υπόψη του ότι εδώ και τρεις μήνες που απασχολεί ο απολογισμός του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού Χολαργού τους λογιστές, δεν έχει γίνει η παραμικρή έρευνα για να μάθουν το δικαιούχο αυτού του λογαριασμού. Έτσι σήμερα αποκαλύπτεται ότι τα διαχειριστικά συστήματα που τηρούσε ο ΔΑΟΧ, δεν ήταν δύο, αλλά τρία. Η νόμιμη διαχείριση του δημόσιου λογιστικού με την ταμειακή υπηρεσία του Δήμου, ένας παράνομος λογαριασμός σε γνώση του διοικητικού συμβουλίου και ένας τρίτος λογαριασμός άγνωστος σε όλους».
    Η εφημερίδα «30 Μέρες» καταλήγει: «Ανεξάρτητα από την τελική έρευνα και την έκβαση των πραγμάτων, γεγονός είναι ότι στα οικονομικά του ΔΑΟΧ παρουσιάζεται θολό τοπίο, με μπερδεμένες εισπράξεις, άγνωστες δαπάνες, διπλά και τριπλά βιβλία και άναρχο σύστημα ελέγχου. Μέσα σ’ αυτό το τοπίο, η προηγούμενη δημοτική αρχή υποστήριζε ότι δεν υπάρχουν λεφτά με αποτέλεσμα να μετακυλείει το κόστος του αθλητισμού στους δημότες. Τ’ αθλητικά σωματεία έπαιρναν ελάχιστη επιχορήγηση με τεράστιες καθυστερήσεις και αναγκάζονταν να ζητάνε από τα μέλη τους γονείς αθλούμενων παιδιών να πληρώσουν το μάρμαρο. Οκτώ χρόνια έγινε ένα ατέλειωτο πάρτυ που οι Χολαργιώτες το πλήρωσαν ακριβά».
    Όπως λένε οι πληροφορίες, η υπόθεση έχει θορυβήσει τον πρώην Δήμαρχο, κ. Νικολάου ο οποίος μπορεί μεν να ρίχνει τις ευθύνες στον τότε Πρόεδρο του ΔΑΟΧ Δημήτρη Τούτουζα, όμως προϊστάμενος των υπηρεσιών του Δήμου ήταν ο ίδιος ο Νικολάου, κατά συνέπεια ό,τι έχει αποκαλυφθεί καταλογίζεται κυρίως στον επικεφαλής της Δημοτικής Αρχής.
    Περισσότερο θορυβημένος είναι ο διευθυντής του ΔΑΟΧ κ. Κώστας Κρασώνης ο οποίος παραμένει έως και σήμερα διευθυντής του Αθλητικού Οργανισμού. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, έχει ήδη συναντηθεί με παλαιότερα μέλη του Δ.Σ. του ΔΑΟΧ, προσπαθώνατς να συγκεντρώσει γύρω του άτομα που θα τον στηρίξουν. Μάλιστα όπως λέγεται, συναντήθηκε και με τον παλαιό Δήμαρχο ,. Σκόυρτη και νυν συμπαραστάτη του δημότη, επί θητείας του οποίου ο Κ. Κρασώνης είχε αναλάβει τα καθήκοντα του διευθυντού του ΔΑΟΧ.
    Όπως γίνεται αντιληπτό η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή, μάλλον… βρωμάει και όπως δήλωσε η κ. Πολυκαλά δεν θα την αφήσει να κουκουλωθεί. Εάν μάλιστα συσταθεί η διαπαραταξιακή επιτροπή ελέγχου, τότε θα δούμε να εκτυλίσσονται σκηνές σαν και αυτές της Εξεταστικής Επιτροπής στην Βουλή, με την μια παράταξη να ρίχνει την ευθύνη στην άλλη, μια και όπως ακούγεται θα ζητηθεί να ανοιχτούν οι λογαριασμοί του ΔΑΟΧ ακόμη και επί δημαρχίας Σκούρτη!