Με επιτυχία και τα φετινά Μιαούλεια

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΥΔΡΑΣ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος το 10ήμερο εκδηλώσεων στα πλαίσια των 176 χρόνων από τον θάνατο του Υδραίου Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη.
    Κατά τη διάρκεια των εορτασμών πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις όπως: επιδείξεις Καράτε, Box Savate, Μπαλέτου και Σύγχρονου Χορού, παρουσίαση βιβλίου με τίτλο «Ο γιος του Εμμανουήλ Παπά στο Μανιάκι»
και εκδήλωση στην μνήμη του Σερραίου Αρχιστράτηγου, μουσική εκδήλωση από το «Νέο Ελληνικό Κουαρτέτο». «Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού», παιδική παράσταση έργου του Όσκαρ Ουάιλντ με τίτλο «Ο εγωιστής γίγαντας», ομιλία με θέμα «Ο Μιαούλης και η πειρατεία κατά την περίοδο του ‘21» και τα εγκαίνια της έκθεσης «Black Mirror» του Doug Aitken από το Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ.
    Κορυφαία στιγμή η άφιξη της Φλόγας της Ελπίδας των Special Olympics στο λιμάνι της Ύδρας με αντιπροσωπεία αθλητών και η Λαμπαδηδρομία στους δρόμους του νησιού.
    Η Παρασκευή 24 Ιουνίου παραμονή της κορύφωσης των εκδηλώσεων έκλεισε με μια σπουδαία συναυλία από την Κρατική Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής την οποία διεύθυνε ο μοναδικός Σταύρος Ξαρχάκος.
    Το Σάββατο 25 Ιουνίου και μετά από την υποδοχή των επισήμων ακολούθησαν τα εγκαίνια της Συνεδριακής Αίθουσας του Ιερού Καθεδρικού Ναού από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Εφραίμ και τον Δήμαρχο Ύδρας κ. Άγγελο Κοτρώνη. Οι εκδηλώσεις της ημέρας ολοκληρώθηκαν με την αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Γέροντα και της πυρπόλησης της τούρκικης Ναυαρχίδας.
    Το 10ήμερο των εκδηλώσεων συνεχίσθηκε με την απονομή χρηματικών βραβείων από την κ. Ανδριάνα Νικολούδη – Σπανού σε μαθητές του Β’ Δημοτικού σχολείου και ολοκληρώθηκε με την μουσικοχορευτική παράσταση «Μένουμε πάντα παιδιά» από τα τμήματα χορού του Υδραϊκού Ναυτικού Ομίλου και του χορευτικού συγκροτήματος «ΔΩΔΩΝΗ».