Τα πορίσματα της Λίμνη Βουλιαγμένης για ακατάλληλα νερά κινητοποιούν τις δημόσιες αρχές

Η υπόθεση της Λίμνης Βουλιαγμένης, για το αν τα νερά της είναι μολυσμένα ή όχι έχει απασχολήσει και το Δημοτικό Συμβούλιο εδώ και ένα μήνα.
Οι αναγνώστες τηλεφωνούν και ζητάνε πληροφορίες, αν μπορούν να κολυμπήσουν, και θα πρέπει να δοθεί μια τελεσίδικη και επίσημη απάντηση για να πεισθούν και οι… άπιστοι.
Αλλά ας δούμε το ιστορικό. Μετά την αρχική καταγγελία – ενημέρωση στο σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου (6/6) από τον επικεφαλής της μειοψηφίας Γρηγόρη Κωνσταντέλλο για τα νερά της λίμνης Βουλιαγμένης, όπου είχε παρουσιάσει έρευνα του ΠΑΚΟΕ που τα έδειχναν ιδιαίτερα μολυσμένα και επικίνδυνα για κολύμβηση, η υπόθεση εξελίσσεται και παρεμβαίνουν δημόσιες αρχές.
«Σε ολικά κολοβακτηριοειδή με ανώτατο όριο τα 500 έχουν τόσο αυξημένα που δεν μπορούν να καταμετρηθούν», ήταν το απόσταγμα της έρευνας του ΠΑΚΟΕ.
Τότε, στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως γράφαμε ζήτησε ο Γρ. Κωνσταντέλλος, από το Δήμαρχο να προβεί στο κλείσιμο της λίμνης, για να δεχθεί τα ειρωνικά του σχόλια.
Ο Γρ. Κωνσταντέλλος, επειδή αμφισβητήθηκε η έρευνα του ΠΑΚΟΕ, ζήτησε και από άλλο φορέα έλεγχο, το ΟΙΚΟΣΥΣΤΕΜ, την έρευνα του οποίου μας κοινοποίησε και δημοσιεύσαμε όπου επίσης και το ΟΙΚΟΣΥΣΤΕΜ με τη σειρά του κρίνει τα νερά της λίμνης ιδιαίτερα επικίνδυνα: «…διαπιστώνεται ότι υπάρχει έντονο πρόβλημα νιτρικών και μικροβίων. Το νερό είναι κατάλληλο για κολύμβηση».
Ο Κωνσταντέλλος με επιστολή του ενημερώνει και πάλι το Δήμο, αλλά και την Περιφέρεια, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, το Υπουργείο Υγείας και κοινοποιεί και στον Εισαγγελέα περιβάλλοντος, τονίζοντας εν κατακλείδι ότι: «επειδή το θέμα άπτεται της Δημόσιας υγείας παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας προκειμένου να αποφευχθούν πιθανά δυσάρεστα γεγονότα».Μετά ταύτα την προσεχή Δευτέρα έχουν κληθεί να καταθέσουν ο Δήμαρχος των 3Β Γρηγόρης Κασιδόκωστας και ο αρχηγός της αξιωματικής Αντιπολίτευσης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.Στο μεταξύ η Περιφέρεια Αττικής με επιστολή της στη Δ/νση Υδάτων της αποκεντρωμένης Περιφέρειας ζήτησε διενέργεια έρευνας και χημικές αναλύσεις για την ποιότητα των υδάτων της λίμνης.