Προς κατάργηση ο ΑΣΔΑ;;;

Ύστερα από την αποχώρηση του Δήμου Περιστερίου από τον ΑΔΣΑ, εγείρονται, πλέον, ερωτηματικά για το κατά πόσο ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμου Δυτικής Αθήνας, θα βρίσκεται, πλέον σε θέση να λειτουργεί εύρυθμα.
Συγκεκριμένα, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Περιστερίου στις 7/7/2011, ύστερα από εισήγηση της δημοτικής αρχής, ψηφίστηκε η αποχώρηση του δήμου από τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο, ενώ προτάθηκε η μετατροπή του σε Περιβαλλοντικό Σύνδεσμο.
Ο Δήμαρχος Α. Παχατουρίδης αναφέρθηκε εκτενώς στα νέα δεδομένα, που έχουν προκύψει από την εφαρμογή της μεταρρύθμισης του "Καλλικράτη".
Ιδιαίτερη ενημέρωση παρείχε ο Αντιδήμαρχος, μέλος του Δ.Σ. του ΑΣΔΑ Θ. Αρβανίτης, όσον αφορά τα οικονομικά και τις χρηματοδοτήσεις των έργων από τον σύνδεσμο.
Ερωτήματα και ενστάσεις εξέφρασαν οι Επικεφαλής των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης Σ. Αλεξοπούλου, Δ. Κελάφας, Κ. Λαλένης.
Στη συνέχεια, αναγνώστηκε η επιστολή του σημερινού Προέδρου του ΑΣΔΑ Α. Μποζίκα προς τους Δημάρχους της Δυτικής Αθήνας, που παρέχει ενημέρωση για την προώθηση του νέου προσανατολισμού για τις αρχές του Σεπτεμβρίου.
Ο Δ. Κελάφας, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, ανέφερε πως η δημοτική αρχή έθεσε και έφερε αιφνιδιαστικά το ζήτημα της αποχώρησης του Δήμου Περιστερίου από τον ΑΣΔΑ. "Η απόφαση μας εκπλήσσει γιατί έρχεται χωρίς επαρκή αιτιολόγηση και ενημέρωση και λίγους μήνες μετά την εκλογή αντιπροσώπων του Δήμου Περιστερίου για τον ΑΣΔΑ. Το ερώτημα που τίθεται είναι εύλογο: τι άλλαξε άραγε στο μεσοδιάστημα;"
Η κατάληξη, πάντως, είναι αλήθεια πως δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, καθώς η πορεία των πραγμάτων είχε αρχίσει να φαίνεται από την Πέμπτη 7 Απριλίου, όταν και στην ημερίδα του ΑΣΔΑ και των Δήμων της Δυτικής Αθήνας που είχε θέμα "Δυτική Αθήνα - Ποια ανάπτυξη θέλουμε;" και πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο του Αιγάλεω, ο δήμος του Περιστερίου απείχε.
Η ετήσια εισφορά του Δήμου Περιστερίου προς τον ΑΣΔΑ ανερχόταν στα 550.000 ευρώ ετησίως. Μετά την αποχώρηση τα έσοδα μειώνονται. Άραγε ο ΑΣΔΑ θα συνεχίσει να λειτουργεί ή πάει προς κατάργηση;
Το άμεσο μέλλον θα δείξει...
ΠΗΓΗ: pressit.gr