468 πεντάμηνες προσλήψεις

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΡΕΝΤΗ

Τη συμμετοχή του Δήμου στο πρόγραμμα «Δημιουργίας Θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα στην Περιφέρεια Αττικής» του Υπουργείου Εργασίας ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο.
    Μετά από εισήγηση του Αντιδημάρχου Οικονομικών Κανέλλου Τούντα, το σώμα ενημερώθηκε για το πρόγραμμα, από το οποίο ο Δήμος βάσει των αναγκών του θα ζητήσει να απασχοληθούν 468 άτομα με συμβάσεις συνολικής διάρκειας 5 μηνών. «Πρόκειται για ένα πρόγραμμα, το οποίο στην οικονομική συγκυρία που είναι δύσκολη, θα δώσει ανάσα έστω και για 5 μήνες σε πολλές οικογένειες του Δήμου.
Αν καταφέρουμε να μας εγκρίνουν όλες τις θέσεις που ζητούμε, θα είναι σημαντικό για την πόλη».
    Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στις 31.12.2011, ενώ η καταληκτική ημερομηνία υποβολής πρότασης στο Υπουργείο Εσωτερικών είναι η 18η Ιουλίου.
    Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης επισήμανε ότι μπορεί το πρόγραμμα να υλοποιείται μέσω της εταιρείας Νόστος, ως διαχειριστής, ο Δήμος όμως θα πρέπει να δημιουργήσει μια διαπαραταξιακή επιτροπή παρακολούθησης, προκειμένου να τηρηθεί η διαφάνεια και η αξιοπιστία.