Στα όρια οι σχέσεις μεταξύ Αγοραστού και Αλεξόπουλου

Στα όρια της έχει φθάσει πλέον η αντιπαράθεση μεταξύ του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κων. Αγοραστού και του αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κ. Δημ. Αλεξόπουλου μετά τη χθεσινή δήλωση του δεύτερου με την οποία επιτίθεται σφοδρότατα κατά του πρώτου, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για το ΕΣΠΑ
Μετά από επιθετική δήλωση του Δημ. Αλεξόπουλου σε βάρος του κ. Κ. Αγοραστού, ο Περιφερειάρχης, σύμφωνα με πληροφορίες, έδωσε εντολή για να μεταφερθεί στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, για να το χρησιμοποιεί όταν θα έρχεται στο Βόλο.
Παράλληλα έδωσε εντολή στις γραμματείς του κ. Αλεξόπουλου ότι θα πρέπει να μαζέψουν τα πράγματά τους και να τα μεταφέρουν σε άλλο γραφείο του ίδιου ορόφου, το οποίο αυτή τη στιγμή είναι κενό.
Καλά πληροφορημένες πηγές, αναφέρουν ότι υπήρχε κλίμα έντασης στον πρώτο όροφο του κτιρίου όπου είναι το γραφείο του κ. Αλεξόπουλου και έντονος εκνευρισμός, ενώ ακούστηκαν εκφράσεις όπως «θα αλλάξουν όλοι οι διευθυντές των υπηρεσιών στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας». Γίνεται φανερό ότι η αντιπαράθεση μεταξύ των δυο αντρών έχει φθάσει σε οριακό σημείο και κανείς δεν ξέρει τι θα φέρει η επόμενη ημέρα. Ο αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας ερωτώμενος για τη νέα εξέλιξη αρκέστηκε να πει ότι «θα μιλήσω αύριο (σήμερα)».
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας σχολίασε λέγοντας ότι δεν ασχολείται με τέτοια πράγματα και μετά τη σύσκεψη πήγε στο κτίριο Καπνού για να δει το χώρο».
Αφορμή για τη νέα σύγκρουση που εκτιμάται ότι θα υπάρξει και συνέχεια με απρόβλεπτες συνέπειες για τη συνοχή της ομάδας πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, ήταν η μη πρόσκληση του αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας στη χθεσινή σύσκεψη που διοργάνωσε στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας η Περιφέρεια Θεσσαλίας για την πορεία υλοποίησης ΕΣΠ και σχεδιασμού εν όψει της αναθεώρησής του. Τα χθεσινά γεγονότα εξελίχθηκαν ως εξής:
Αμέσως μετά το τέλος της σύσκεψης για το ΕΣΠΑ, ο κ. Αλεξόπουλος κάλεσε τους δημοσιογράφους στο γραφείο του και διάβασε μια δήλωση, ενώ απάντησε και σε ερωτήσεις.
Πιο συγκεκριμένα ο αντιπεριφερειάρχης έκανε την παρακάτω δήλωση: «Ο ηγέτης είναι για να συνθέτει και να ενώνει και όχι για να διχάζει. Ο κ. Αγοραστός επέλεξε στη σύσκεψη με τους Δημάρχους και μάλιστα για ένα τόσο πολύ σοβαρό θέμα, όπως είναι η υλοποίηση του ΕΣΠΑ, να μην παραβρίσκεται ο εκλεγμένος αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας. Θεωρώ ότι η συνεχιζόμενη αυτή τακτική είναι πολιτικά ανώριμη, τραυματίζει την ενότητα της παρατάξεως και σίγουρα δεν βοηθά στην επίλυση των θεμάτων και προβλημάτων της Μαγνησίας.
Έτσι εμφανίζεται ένας περιφερειάρχης, που οι τακτικές του θυμίζουν άλλες εποχές και εν πάση περιπτώσει είναι τουλάχιστον κατώτερος των περιστάσεων».
Ο κ. Αλεξόπουλος απαντώντας σε ερωτήσεις τόνισε ακόμη ότι «το σπορ της αυτοδιοίκησης είναι ομαδικό, ενώ ο περιφερειάρχης προσπαθεί να παγώσει τις σχέσεις μας και να με εξωθήσει σε παραίτηση».
Πρόσθεσε ότι ο ίδιος πρόκειται να παραμείνει στη θέση του διότι θέλει να υπηρετήσει το λαό της Μαγνησίας με τις αρμοδιότητες που του δίνει ο νόμος του Καλλικράτη και όπως εκλέχθηκε ο κ. Αγοραστός εκλέχθηκε και αυτός, δεν τίθεται θέμα ανεξαρτοποίησης του.
Ο περιφερειάρχης πάντως ερωτηθείς δεν θέλησε να σχολιάσει τις νέες δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη, λέγοντας μόνον ότι «δεν ασχολείται».
Πάντως κύκλοι προκείμενοι στον περιφερειάρχη σημείωναν ότι «δεν έχει να κάνει με το τι λέει κάποιος, αλλά ποιος το λέει». Ακολούθησε το θέμα της έξωσης του κ. Αλεξόπουλου από το γραφείο του.
Υπενθυμίζεται ότι η κόντρα μεταξύ του περιφερειάρχη και του αντιπεριφερειάρχη ξεκίνησε, παρά το γεγονός ότι υπέβοσκε από το πρώτο διάστημα που ανέλαβε η πρώτη αιρετή περιφερειακή αρχή, όταν ο κ. Αλεξόπουλος ζήτησε από το Δήμο Βόλου 450.000 ευρώ για το νερό που παραχωρούσε από ιδιωτική του γεώτρηση στα Κάτω Λεχώνια από το 2003 στον τότε Δήμο Αρτέμιδας που ήδη ενσωματώθηκε στο Δήμο Βόλου, πιέζοντας να απελευθερωθεί ο χώρος για να μπορέσει να τον ενοικιάσει.
Ο περιφερειάρχης αντέδρασε και ζήτησε την παραίτησή του, που δεν έγινε αποδεκτή από τον αντιπεριφερειάρχη. Μάλιστα στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας τα θέματα της Περιφερειακής Ενότητας τα εισηγήθηκε ο κ. Αγοραστός, ενώ ο κ. Αλεξόπουλος δεν πήρε μέρος στη συνεδρίαση της πλειοψηφίας. Η αντιπαράθεση πήρε νέες διαστάσεις κατά την πρόσφατη σύσκεψη που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας κατά την οποία ο κ. Αγοραστός δεν θέλησε να καθίσει δίπλα στον αντιπεριφερειάρχη, ενώ κατά τη χθεσινή σύσκεψη που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια δεν κλήθηκε καθόλου ο κ. Αλεξόπουλος.