Δήμος Χαϊδαρίου: Μη Κυβερνητικές Ορολογίες (απορίες)... προς τον Δήμαρχο!

Με βάση τις καταγγελίες-προβληματισμούς ενός δημότη του Χαϊδαρίου, που αναρτήθηκαν στην υπηρεσία του PRESSit.gr "Alert it" με τίτλο: "Θα κολυμπάμε με ΜΚΟ και μαϊμούδες στη μπανανία του Χαϊδαρίου;", θα θέλαμε να θέσουμε κάποια ερωτήματα προς την δημοτική αρχή του Χαϊδαρίου, που εύλογα προκύπτουν, από τις αναφορές της εν λόγω ανάρτησης.
Μπαίνουμε λοιπόν κατευθείαν στο "ψητό" και ρωτάμε:
1. Η απόφαση με αριθμ.1.5131/οικ.3.949 του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης αναφέρει ρητά στο Άρθρο 6, παρ. 1:
«Η Επιτροπή Αξιολόγησης καθώς και οιαδήποτε επιτροπή κριθεί αναγκαία στο πλαίσιο της παρούσης θα συσταθεί/συγκροτηθεί με απόφαση του/των καθ' ύλην αρμοδίου/ων οργάνου/ων.
Οι ανωτέρω επιτροπές αποτελούνται από υπαλλήλους των οικείων Διαχειριστικών Αρχών/ΕΦΔ ή/και από εμπειρογνώμονες.
Το έργο των επιτροπών αυτών, θα καθορίζεται στις αποφάσεις σύστασης/συγκρότησής τους και στις εκάστοτε προσκλήσεις».
Ποια πρόσκληση και πότε, δημοσιεύθηκε προς ενδιαφερόμενους και από ποια επιτροπή, ούτως ώστε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, κα Ελευθερία Τοκατλίδη, να αναφέρει στο δημοτικό συμβούλιο της 23ης Μαΐου του 2011 - όπως προκύπτει από τα πρακτικά:
«Οι προσλήψεις προσωπικού Θα γίνουν από τον δικαιούχο του έργου σύμφωνα με την απόφαση αριθμ.1.5131/οικ.3.949, που στην συγκεκριμένη συνεργασία θα είναι ο κοινωνικός φορέας Κοινωνικών Συνεταιριστικών Δραστηριοτήτων Ευπαθών Ομάδων "ΕΔΡΑ" ».
Πως εμφανίζεται ξαφνικά η "Εστία" και πώς τελικά επιλέχθηκε;
2. Ο φορέας Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων (Κ.Σ.Δ.Ε.Ο) - «ΕΔΡΑ», που είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δραστηριοποιείται στο χώρο της Ψυχικής Υγείας και Νοητικής Υστέρησης από το 2001, με στόχο τη συναισθηματική και πρακτική υποστήριξη των ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του, έχει Διοικητικό Συμβούλιο; Πληροί τις προϋποθέσεις που θέτει στο Άρθρο 3, παρ. 1, η απόφαση του ΥΠΕΚ με αριθμ. 1.5131/οικ.3.949;;;
3. Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου, κ. Δημήτρης Μαραβέλιας, έχει κάποια προγραμματική σύμβαση με κάποια ΜΚΟ ή άλλον Οργανισμό, "στα σκαριά", με την οποία θα μεταβιβάσει κοινωνικά αγαθά μαζί με τις "μαύρες τρύπες" που τα συνοδεύουν λόγω της (ηθελημένης ;) κακοδιαχείρησης;;;
4. Ο κ. Μαραβέλιας, είναι σε θέση να δεσμευθεί πως δεν θα παραχωρήσει δημοτικούς χώρους σε "Οργανώσεις" ή "Εταιρίες" ή Ιδιωτικά Σωματεία με την δικαιολογία της διόγκωσης χρέους;;;
(βλ. "Φουσκωμένοι λογαριασμοί" δημοτικού κολυμβητηρίου Χαϊδαρίου κοκ)
Κλείνοντας, ως PRESSit.gr, θα θέλαμε να προσθέσουμε, πως ερευνώντας το θέμα "πέσαμε" πάνω σε κάποια απίστευτα "παράδοξα"! Συγκεκριμένα:
Στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, όπου βρήκαμε τις αποφάσεις του ΔΣ, παρατηρήσαμε ότι ενώ το θέμα στην 128 απόφαση το καταψηφίζει η δημοτική κίνηση «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» που έχει 2 δημοτικούς συμβούλους, η απόφαση του ΔΣ είναι με πλειοψηφία 26 υπέρ και 6 κατά , που σημαίνει ότι ή άλλοι 4 ψήφησαν "κατά" ή είναι λάθος αριθμητικό, όπως όμως και να έχει ή απόφαση 128 είναι άκυρη!
Επιπλέον, πρέπει να εξεταστεί αν η ΕΔΡΑ καταργείται ή όχι...
Επίσης και στις δύο (2) αποφάσεις (127 & 128) δεν βρήκαμε τις προσκλήσεις, όπως αυτές καθορίζονται στην απόφαση 19253 του υπουργείου Υγείας (Άρθρο 3 - Διαδικασία Πρόσκλησης) για την «...πρόσκληση υποβολής αίτησης υποψηφιότητας ΜΚΟ για χρηματοδότηση προγραμμάτων τους...», με βάση το οποίο θα υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση με τον Δήμαρχο, μετά, όμως, από την δημοσίευση της πρόσκλησης του υπουργείου Υγείας , την υποβολή αίτησης των ΜΚΟ και την έγκριση όποιας ΜΚΟ καλύπτει της προϋποθέσεις τους νόμου από το υπουργείο Υγείας, ΟΧΙ ΠΡΙΝ!
Με μεγάλη μας λύπη, όχι, ωστόσο, και με έκπληξη, πλέον, διαπιστώνουμε ότι η σημερινή δημοτική αρχή του Δημήτρη Μαραβέλια όχι μόνο δεν ασκεί χρηστή διοίκηση, αλλά σχεδόν όλα είναι στο "autopilot", για ένα τελικό στόχο, ο οποίος αρχίζει να γίνεται ορατός σε όλους (κι αν χρειαστεί μελλοντικά θα τον αναλύσουμε περαιτέρω). Παρ' όλα αυτά, το PRESSit.gr, θέτει  προς όλους τους δημοτικούς συμβούλους, ειδικά όμως προς αυτούς της συμπολίτευσης, τον εξής προβληματισμό:
Υπάρχουν "ΤΕΙΡΕΣΙΕΣ" στην πλειοψηφία αυτής της δημοτικής αρχής;
Θέλουμε να ελπίζουμε ότι κάποιος ή κάποιοι θα μιμηθούν το βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος Παναγιώτη Κουρουπλή, ώστε να δείξουν το σωστό δρόμο... Ελέγχοντας και πράττοντας κατά συνείδηση!
ΠΗΓΗ: PRESSit.gr