ΣΤΑ «ΣΚΑΡΙΑ» ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΛΑΖΑΡΟΠΟΥΛΟΥ – ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΥ

ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ

    Νωρίς – νωρίς άρχισαν οι διεργασίες στα δημοτικά δρώμενα. Ίσως σαν απόρροια της πολυδιάσπασης που υπήρξε στις τελευταίες εκλογές. Οι κύριοι πρωταγωνιστές των (τωρινών) διεργασιών είναι ο Νίκος Λαζαρόπουλος και ο Φάνης Οικονομάκος και κατ’ ακολουθία οι παρατάξεις των οποίων ηγούνται. Εκεί κοντά στα μέσα του προηγούμενου μήνα, οι διεργασίες πήραν πιο επίσημη μορφή, οπότε σήμερα αποκαλύπτουμε το θέμα. Παραθέτοντας παράλληλα και το σχετικό ρεπορτάζ, πραγματικό πέρα ως πέρα.
    Το όλο θέμα ξεκίνησε με μια συγκεκριμένη μορφή, από τη συνάντηση που πραγματοποίησαν οι Λαζαρόπουλος – Οικονομάκος σε χώρο του Υμηττού. Μακριά δηλαδή από τα αδιάκριτα βλέμματα. Εκεί έγινε η πρώτη διερευνητική ανταλλαγή απόψεων και όπως φαίνεται, διαπίστωσαν ότι υπήρχε δρόμος συνεννόησης.
    Ως εκ τούτου συνεχίστηκαν οι επαφές και σε πρόσωπα κοινής εμπιστοσύνης και από τις δύο πλευρές. Σ’ αυτές τις επαφές διαπιστώθηκε ότι το θέμα «τσουλάει», οπότε δόθηκε νέα ώθηση.
    Η αποφασιστική συνάντηση έγινε σε ταβέρνα της Άνω Νέας Σμύρνης όπου παρέστησαν και άλλα δύο πρόσωπα από κάθε παράταξη όπως προηγουμένως είχε συμφωνηθεί. Τα πρόσωπα αυτά ήταν οι Μιχαλόπουλος, Πασπαλιάρης από την πλευρά του Ν. Λαζαρόπουλου και οι Χατζίρης, Ψωμαδέλης από την πλευρά του Φ. Οικονομάκου. Μάλιστα ο Α. Μιχαλόπουλος χαρακτηρίστηκε και σαν πρόσωπο κοινής αποδοχής.
    Η συνάντηση αυτή χαρακτηρίστηκε σαν ειλικρινής και εποικοδομητική και από τις δύο πλευρές. Εκεί μπήκαν κάποιες βάσεις για να δοθεί η ανάλογη συνέχεια, αφού επαναβεβαιώθηκε η επιθυμία για την επιχειρούμενη συνεργασία.
    Μια από τις προτάσεις που τέθηκαν ήταν να συσταθεί μια επιτροπή από τις δύο παρατάξεις για να χειρίζεται από κοινού κάποια θέματα. Κυρίως δε να μεθοδευθεί η διεύρυνση του εγχειρήματος που, εκ της φύσεώς του, απαιτεί λεπτούς χειρισμούς. Στις προθέσεις των δύο πλευρών είναι να υπάρξει συνεργασία και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
    Στο σημείο αυτό βρίσκεται αυτή τη στιγμή το εγχείρημα. Σημειώνεται, πάντως, ότι δεν έχει τεθεί θέμα ποιος θα είναι ο επικεφαλής.
    Φυσικά κανείς δεν μπορεί να καταλήξει στην ουσία αυτού του εγχειρήματος. Ο Λαζαρόπουλος ο πλέον αποτυχημένος Δήμαρχος της πόλης και ο Οικονομάκος με το ζόρι κατάφερε να εκλέξει τον… εαυτό του. Ίδωμεν.