Πνιγμός ηλικιωμένου στην Κινέττα

Σε εκδρομή για μπάνιο που διοργάνωσε
ο Δήμος Χαϊδαρίου

Τραγική υπόθεση πνιγμού ηλικιωμένου κατά τη διάρκεια ημερήσιας εκδρομής για μπάνιο στην παραλία της Κινέττας που διοργάνωσε ο Δήμος Χαϊδαρίου. Η είδηση, πλέον, επιβεβαιώνεται από την δημοτική αρχή, έστω και μετά από δύο ολόκληρες μέρες σιωπής. Όλο το πρωί προσπαθούσαμε να έρθουμε σε επικοινωνία με την αντιδήμαρχο Ελευθερία Τοκατλίδη και όταν τα καταφέραμε, η ίδια μας παρέπεμψε στον υπεύθυνο του γραφείου Τύπου του Δήμου κ. Γιάννη Δάρα.
Μετά από επίμονες προσπάθειες καταφέραμε να επικοινωνήσουμε μαζί του στο κινητό, μιας και στο γραφείο Τύπου δεν υπήρχε κανένας για να σηκώνει τα τηλέφωνα. Ο κ. Δάρας, πάντως, ευγενικά, μας είπε πως δεν μπορεί να μας διαθέσει ακόμη πλήρη επίσημη ενημέρωση, σχετικά με το πως εξελίχθηκε το τραγικό συμβάν, ωστόσο, δεσμεύθηκε να το πράξει αύριο, ύστερα από τη συλλογή κάποιων επιπλέον πληροφοριών που χρειάζεται. Αυτό το οποίο ήταν σε θέση να μας πει με απολύτως κατηγορηματικό τρόπο είναι -σε αντίθεση με τις πρώτες πληροφορίες που υπήρξαν- πως "οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου είχαν μεριμνήσει από την πλευρά τους να συνοδεύονται οι λουόμενοι και μάλιστα από 2 ναυγοσώστες και 1 νοσηλεύτρια ως ακριβώς όφειλαν για να παρέχουν απόλυτη ασφάλεια στους δημότες τους, που συμμετείχαν -και εξακολουθούν να συμμετέχουν- στα θαλάσσια μπάνια της Κοινωνικής Υπηρεσίας".
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Δάρας μας είπε πως δεν είχε εύκαιρα τα ονόματα και τα τηλέφωνα επικοινωνίας των δύο ναυαγοσωστών και της μίας νοσημεύτριας, όμως, δεμεύθηκε πως αυτό θα το πράξει αύριο (Παρασκευή 7 Ιουλίου) όταν και θα είναι στο γραφείο του.
Όπως, επίσης, πρέπει να επισημανθεί ότι ο εκπρόσωπος Τύπου του Δήμου, Γιάννης Δάρας, δεν μπορούσε να ήταν ακόμη σε θέση να γνωρίζει αν υπήρξε επί τόπου καταγραφή του συμβάντος από τις αρμόδιες αρχές, ούτε αν έχουν υπάρξει επί τόπου καταθέσεις μαρτύρων και αρμοδίων συνοδών του δήμου Χαϊδαρίου. Οφείλουμε όμως να περιμένουμε αύριο περισσότερες και λεπτομερείς εξηγήσεις για ένα τόσο σοβαρό θέμα, αφού υπήρξε απώλεια ανθρώπινης ζωής.
Η σωρός του άτυχου ηλικιωμένου άνδρα βρίσκεται στο νοσοκομείο Κορίνθου, όπου και αναμένεται να διεξαχθεί νεκροψία από τις αρχές, προκειμένου να διερευνηθούν και να πιστοποιηθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του.
ΠΗΓΗ: PRESSit.gr