«Ανάσα» στους άνεργους δημότες της Νίκαιας και του Ρέντη

Τη δυνατότητα να βρουν δουλειά στην πόλη τους τις δύσκολες μέρες της οικονομικής κρίσης έστω και για λίγους μήνες θα έχουν σύντομα οι κάτοικοι της Νίκαιας και του Ρέντη, καθώς ο δήμος αποφάσισε να ενταθεί στο πρόγραμμα «Δημιουργίας Θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα στην Περιφέρεια Αττικής» του υπουργείου Εργασίας.
    Την εποχή που η εξεύρεση οποιασδήποτε αξιοπρεπούς εργασίας φαντάζει πλέον για τους περισσότερους όνειρο θερινής νύχτας, ο δήμος προχώρησε στην κίνηση αυτή προσπαθώντας να δώσει μια ανάσα έστω και για λίγους μήνες σε όσους αναζητούν κάποιο τρόπο να κερδίζουν τα προς το ζην. Ειδικότερα, ο δήμαρχος βάσει των αναγκών του θα ζητήσει να απασχοληθούν 468 άτομα με συμβάσεις συνολικής διάρκειας 5 μηνών. «Πρόκειται για ένα πρόγραμμα, το οποίο στην οικονομική συγκυρία που είναι δύσκολη, θα δώσει ανάσα έστω και για 5 μήνες σε πολλές οικογένειες του δήμου. Αν καταφέρουμε να μας εγκρίνουν όλες τις θέσεις που ζητούμε, θα είναι σημαντικό για την πόλη» αναφέρει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος της πόλης Γιώργος Ιωακειμίδης.
    Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στις 31.12.2011, ενώ η καταληκτική ημερομηνία υποβολής της πρότασης στο Υπουργείο Εσωτερικών είναι η 18η Ιουλίου.
    Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης επισήμανε ότι μπορεί το πρόγραμμα να υλοποιείται μέσω συγκεκριμένης ιδιωτικής εταιρίας, όμως ο Δήμος θα πρέπει να δημιουργήσει μια διαπαραταξιακή επιτροπή παρακολούθησης, προκειμένου να τηρηθεί η διαφάνεια και η αξιοπιστία. Χαρακτηριστικά δήλωσε:
    «Δεν μπορούμε να παίξουμε με την ελπίδα κανενός. Το πρόγραμμα αυτό μπορεί να δώσει μια ανάσα σε πολλές οικογένειες του ενιαίου Δήμου που έχουν ανέργους. Πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι δε θα εκμεταλλευτεί κανένας την ανάγκη του άλλου για εργασία. Υπάρχουν κριτήρια και συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Ας φροντίσουμε να τηρηθούν».