ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΕ ΤΟ ΛΑΥΡΙΟ

Εφιάλτης στο σκάφος πρώην βουλευτή

Η κα Πασχαλίνα Καλάγια
με τον Δήμαρχο Πειραιά
Βασίλη Μιχαλολιάκο
Δημοτική σύμβουλος του Πειραιά ακρωτηριάστηκε στο πόδι κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης ταχύπλοου που ανήκει στον Διονύση Μπεχράκη

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Πειραιά κυρία Πασχαλίνα Καλαγιά ακρωτηριάστηκε στο πόδι, όταν ο κυβερνήτης του σκάφους στο οποίο επέβαινε, ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Μπεχράκης, προσπαθούσε να δέσει στην προβλήτα της μαρίνας Λαυρίου.

Απόγευμα Κυριακής 19 Ιουνίου, λιμάνι Λαυρίου. Ένα τυπικό απόγευμα με τους ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής να επιστρέφουν από τις βόλτες τους στα νερά του Σαρωνικού για να δέσουν στο λιμάνι. Ένας εξ αυτών, ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. κ. Διονύσης Μπεχράκης, με ένα ταχύπλοο Piantoni 45 που φέρει την ονομασία «Marabu» προσπαθεί να προσεγγίσει το σημείο που αντιστοιχεί στη θέση του στο λιμάνι, μπροστά ακριβώς από τον Ναυτικό Όμιλο Λαυρίου. Στην παρέα η πρώην αντιδήμαρχος και νυν δημοτική σύμβουλος Πειραιά κυρία Πασχαλίνα Καλαγιά, η οποία βρίσκεται στην πρύμνη του σκάφους προκειμένου να βοηθήσει στη διαδικασία.
Τίποτα δεν προμηνύει τα όσα θα συνέβαιναν ελάχιστα λεπτά αργότερα.
    Αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού που ακολούθησε, ο λοστρόμος του διπλανού σκάφους κ. Κώστας Καββαθάς, περιγράφει τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν οι δύο επιβαίνοντες του «Marabu», αλλά και όσοι βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στην προβλήτα.
    «Είδα ένα σκάφος να προσπαθεί να δέσει στην προβλήτα και να μην τα καταφέρνει με την πρώτη», αναφέρει ο κ. Καββαθάς και προσθέτει    : «Ο υπάλληλος της μαρίνας δίνει τον αριστερό κάβο, αλλά επειδή εκείνη τη στιγμή είχε ρεύμα στη θάλασσα, το ταχύπλοο δεν μπορεί να προσεγγίσει. Αναγκαστικά έπρεπε να κάνουν πίσω και να επιχειρήσουν ξανά, ώστε να βρεθεί στη θέση του. Μια τυπική δηλαδή μανούβρα. Η γυναίκα καθόταν στην πρύμνη περιμένοντας να βοηθήσει. Μου έκανε εντύπωση γιατί γνωρίζω ότι το συγκεκριμένο σκάφος έχει συνήθως πλήρωμα έναν Φιλιππινέζο, ο οποίος εκείνη την ημέρα δεν βρισκόταν μαζί τους. Βλέπω ότι τα μπόσικα του κάβου είναι στο κατάστρωμα. Το ένα πόδι της πρέπει να ήταν περασμένο μέσα στα σχοινιά, αλλά εκείνη δεν πρέπει να το είχε καταλάβει. Ο καπετάνιος της φωνάζει «λάσκα», να αφήσει δηλαδή ελεύθερα τα μπόσικα για να φύγει το σκάφος και σχεδόν ταυτόχρονα κάνει πίσω το σκάφος. Η γυναίκα πέφτει κάτω. Φρενάρουν τα μπόσικα και της πιάνουν το πόδι με δύναμη. Τα ουρλιαχτά της ακούγονται σε ολόκληρη τη μαρίνα. Ο καπετάνιος δεν πρέπει να είχε καταλάβει εκείνη τη στιγμή τι γινόταν λόγω και του θορύβου από τις μηχανές. Το σώμα της εκσφενδονίζεται στη δέστρα και το πόδι της ακρωτηριάζεται αυτόματα. Φρίκη»!

Δ. ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ: Έχω διαλυθεί ψυχικά, ήταν σοκ για όλους»

    «Είναι ένα γεγονός το οποίο και να θες να το κάνεις δεν μπορείς. Ακόμα δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω τα όσα συνέβησαν», αναφέρει ο κ. Διονύσης Μπεχράκης.
    «Έχω διαλυθεί ψυχικά. Είμαστε 25 χρόνια μαζί, φίλοι και συνέταιροι σε δουλειές. Είμαι ψυχικά τραυματισμένος, πόσο μάλιστα η ίδια που είναι και το θύμα. Θαρραλέα γυναίκα, το αντιμετωπίζει με ψυχραιμία. Είδε το κομμάτι του ποδιού της που έμεινε στη δέστρα. Ήταν μια σοκαριστική εικόνα για όλους. Οι γιατροί πάντως, και αυτό είναι το ευχάριστο, δηλώνουν αισιόδοξοι. Μας είπαν ότι η ζημιά στο πόδι της μπορεί να αποκατασταθεί στο 95% όσον αφορά στο θέμα της λειτουργίας και της αισθητικής. Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να κλείσει η πληγή και εκεί έχουν ρίξει όλο το βάρος οι γιατροί, τους οποίους και ευχαριστούμε, όπως και το Λιμενικό για τη συμπαράστασή τους».
    Σύμφωνα με τη μαρτυρία του κ. Καββαθά, το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που εκλήθη αμέσως από τον κ. Μπεχράκη και τους υπαλλήλους της μαρίνας του Λαυρίου ήρθε στο σημείο έπειτα από 20 λεπτά, ενώ δυνάμεις του Λιμενικού βοήθησαν ώστε να ανοίξει ο δρόμος για να μεταφερθεί άμεσα η άτυχη γυναίκα στο νοσοκομείο.
    Για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος και κάτω υπό ποιες συνθήκες συνέβη διεξάγει προανάκριση το Λιμενικό Λαυρίου.
    Η άτυχη δημοτική σύμβουλος συνεχίζει να νοσηλεύεται στον «Ερυθρό Σταυρό» και στο πλευρό της βρίσκεται σύσσωμη η οικογένειά της, πολλοί συνάδελφοί της και πολιτικοί όλων των κομμάτων.