ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΕΙ ΑΠΟ AIDS

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Την πληροφορία για το συγκεκριμένο ρεπορτάζ την είχαμε περίπου πριν από 15 μέρες και ειλικρινά δεν θέλαμε να την πιστέψουμε. Προσπαθώντας να διασταυρώσουμε την αλήθεια ή όχι, αφού ευχόμεθα να ήταν ψέματα αυτό που μας είπε ο πληροφοριοδότης μας, διαπιστώσαμε πως είναι αλήθεια και δυστυχώς επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ που θα διαβάσετε.
    Το προσωπικό δράμα που βιώνει ένας άνθρωπος μπορεί να μην αφορά κανέναν από εμάς αλλά επί της ουσίας όμως, το δημόσιο αξίωμα που κατείχε και μέχρι πριν από μερικούς μήνες είναι αυτό που μας οδηγεί στη δημοσιοποίηση. Πρόκειται για έναν δήμαρχο της Αττικής, που δεν εξελέγη σ’ αυτές τις εκλογές, ο οποίος βρίσκεται εγκλωβισμένος στα δίχτυα της επάρατης αρρώστιας του Aids. Αν αναρωτιέστε κάτω από ποιες συνθήκες «κληρονόμησε» αυτή την καταραμένη νόσο είναι βέβαιο ότι θα εκπλαγείτε διπλά με τις λεπτομέρειες που θα σας παραθέσουμε.
Ο μεσήλικας δήμαρχος προερχόμενος από εύπορη οικογένεια έχοντας και ο ίδιος μεγάλη οικονομική άνεση λόγω της επαγγελματικής του δραστηριότητας δεν έκρυβε «την ιδιαίτερη σχέση» που είχε με γυναίκες, αν και ο ίδιος ήταν παντρεμένος. Πριν από δύο χρόνια, είναι γνωστό σ’ αρκετούς, είχε γίνει έντονος καυγάς στο δημαρχείο του όταν η ξαφνική πρωινή επίσκεψη της συζύγου του τον έκανε τσακωτό με μια υπάλληλο του δήμου μέσα στο μικρό δωμάτιο που διατηρούσε εντός του γραφείου του. Ο δήμαρχος συνέχιζε την άτακτη προσωπική ζωή μέχρι πριν από τρεις περίπου μήνες όταν ένοιωσε μια έντονη ζαλάδα, ευρισκόμενος σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Οι τάσεις προς λιποθυμία, τον οδήγησαν το επόμενο πρωί να κάνει εξετάσεις σε γνωστό ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο.
Τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων άφησαν άφωνους τους γιατρούς αλλά και τον ίδιο. Ο ιδιοκτήτης του θεραπευτικού κέντρου, που ήταν και φίλος του, τον φώναξε την επομένη ημέρα στο γραφείο του και του ανακοίνωσε ο ίδιος ότι οι γιατροί εντόπισαν ότι πάσχει από τη νόσο του Aids. Στην αρχή ο δήμαρχος νόμιζε ότι πρόκειται για φάρσα. Η επιμονή όμως του ιδιοκτήτη του θεραπευτικού κέντρου, δεν άφηνε περιθώρια για παρερμηνείες. Το ξέσπασμα, μέσα στο γραφείο του ιδιοκτήτη του πασίγνωστου ιατρικού κέντρου, και ο διάλογος που ακολούθησε φανέρωσαν την απίστευτη αλήθεια αλλά και την αιτία αυτού του «σκοτεινού κόσμου» που «κατοικεί» πλέον ο πρώην δήμαρχος. Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες και εξακριβωμένες πληροφορίες μας ο πρώην τοπάρχης εξομολογήθηκε ότι διατηρούσε δεσμό με τον νεαρό δημοσιογράφο που τον είχε προσλάβει ως σύμβουλο τύπου στο γραφείο του. Δεν μπορούσε να υποψιαστεί, όπως είπε, ότι αυτή η ομοφυλοφιλική σχέση, θα ήταν και το κατώφλι για την απίστευτη περιπέτεια που έχει μπει. Λίγες μέρες αργότερα ο πρώην δήμαρχος το απεκάλυψε και στη σύζυγό του η οποία έφυγε από το σπίτι.
 Σήμερα ο πρώην πασίγνωστος και πανίσχυρος δήμαρχος ζει σχεδόν όλες τις μέρες του μήνα απομακρυσμένος από όλους τους οικείους του έχοντας πει την δικαιολογία ότι γράφει… ένα βιβλίο! Οι περισσότερες λεπτομέρειες ίσως να μην πρέπει να δημοσιοποιηθούν αφού θα «φωτογραφίσουν», έναν άνθρωπο που υποφέρει και φυσικά δεν έχουμε κανένα λόγο, εμείς τουλάχιστον να χαιρόμαστε γι’ αυτό. Μακάρι με τη βοήθεια της επιστήμης η περιπέτεια αυτή να έχει αίσιο τέλος.
Α.Σ.