Ιδιοκτήτης καταστήματος στη Νέα Ερυθραία προπηλάκισε δημοτικούς αστυνομικούς

…γιατί του «έκοβαν» την πελατεία, δίνοντας κλήσεις για παράνομο παρκάρισμα επάνω σε πεζοδρόμια
Προπηλακισμό και ύβρεις με βαρείς χαρακτηρισμούς από ιδιοκτήτη καταστήματος επί της Αθ. Διάκου στη Νέα Ερυθραία, δέχθηκαν δύο δημοτικοί αστυνομικοί, οι οποίοι έκοβαν κλήσεις για παράνομο παρκάρισμα επάνω σε πεζοδρόμια.
    Ως «ταύρος σε υαλοπωλείο» ο καταστηματάρχης, αφού προηγουμένως και ο ίδιος είχε ειδοποιηθεί να απομακρύνει το όχημά του από το πεζοδρόμο όπου παρκάρει καθημερινά, όρμισε προς το μέρος των δημοτικών αστυνομικών και καταφέρθηκε εναντίον τους με ακατανόμαστες εκφράσεις, διότι του «κόβουν» την πελατεία με τα σφυρίγματα και τις κλήσεις που δίνουν. Οι τελευταίοι απλά έκαναν τη δουλειά τους σε μια προσπάθεια, επιτέλους, να περιοριστεί η ασυδοσία του Ι.Χ. και η νοοτροπία χρόνων στη Νέα Ερυθραία με το παράνομο παρκάρισμα σε πεζοδρόμια, ποδηλατοδρόμους, ράμπες για άτομα με ειδικές ανάγκες και κοινόχρηστους χώρους.
    Είναι χαρακτηριστικό του «πρωτόγονου» τρόπου αντίδρασης του καταστηματάρχη τύπου «ξέρεις ποιος είμαι εγώ, θα σε γ…..» και πολλών άλλων «γαλλικών» που εκστόμισε, το γεγονός πως η νεαρή κοπέλα της Δημοτικής Αστυνομίας αποχώρησε από το κατάστημα, κλαίγοντας. Αλλά και ο προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας που κατέφθασε λίγο αργότερα, έτυχε της ίδιας αντιμετώπισης. Η συνέχεια δόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα όπου οι δύο δημοτικοί αστυνομικοί κατέθεσαν μηνύσεις εναντίον του για εξύβριση.
    Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Κηφισιάς: «Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου και οι εργαζόμενοι του Δήμου Κηφισιάς καταγγέλλουν τον προπηλακισμό συναδέλφων της Δημοτικής Αστυνομίας από ιδιοκτήτη καταστήματος. Τέτοιες πρακτικές θεωρούνται απαράδεκτες και συμβάλλουν αρνητικά στην ομαλή και απρόσκοπτη εργασία των συναδέλφων, οι οποίοι ασκούν τα καθήκοντά τους με ζήλο και σοβαρότητα μέσα στις σημερινές αντίξοες συνθήκες. Καταδικάζουμε κάθε τέτοια ενέργεια από όπου και να προέρχεται, που αποσκοπεί στον εκφοβισμό και την παρακώλυση του έργου τους και βάζει σε κίνδυνο ακόμα και τη σωματική τους ακεραιότητα. Δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε να ξανασυμβούν παρόμοια γεγονότα σε κανένα συνάδελφό μας».