«Πυρά» του Δήμου Πετρούπολης

Κατά του Υπουργείου Παιδείας για τα προβλήματα της σχολικής στέγης

    Αποτελεί πρόκληση για τους γονείς και τους μαθητές της Πετρούπολης η πρόσφατη ανακοίνωση της Υπουργού Παιδείας κας Διαμαντοπούλου, σχετικά με τα πακέτα χρηματοδότησης υπέρ των επιχειρήσεων, συγκεκριμένα 171 εκατ. ευρώ για το 2011 και 174 εκατ. ευρώ για το 2012, όταν από το 2002 (!!!),
δεν έχει ολοκληρώσει τη δημιουργία 10 αιθουσών καθώς και τη βελτίωση δύο σχολείων της πόλης μας (3ο και 6ο δημοτικά), με αποτέλεσμα τα παιδιά μας να κάνουν μάθημα σε γιαπί, με πρωινό και απογευματινό ωράριο. Το δε κόστος αποπεράτωσης των δυο αυτών σχολείων, είναι μόλις 1,5 εκατ. ευρώ!!
    Τα παραπάνω σημειώνει σε ανακοίνωσή της, η Δημοτική Αρχή Πετρούπολης υπενθυμίζοντας ότι: «το 5ο Γραφείο Α/θμιας εκπαίδευσης, δηλαδή οι δάσκαλοι της περιοχής μας, συναισθανόμενοι την αγωνία μας, προειδοποιούν προς κάθε κατεύθυνση, ότι για το σχολικό έτος 2011-2012, κινδυνεύουν 100 μαθητές να μείνουν εκτός σχολείων της πόλης μας ή να έχουμε κι άλλα σχολεία με πρωινή και απογευματινή βάρδια. Με δεδομένη την αύξηση του μαθητικού πληθυσμού της πόλης μας, οι λύσεις που προτείναμε από τις 15/04/2011 σε όλους τους αρμοδίους, αποτελούν μονόδρομο για την άμεση και οριστική λύση του προβλήματος της σχολικής στέγης».
    Η νέα Δημοτική Αρχή της Λαϊκής Συσπείρωσης, πρότεινε συγκεκριμένα:
    Μέχρι 31/08/2011 να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στο 3ο – 6ο δημοτικό με απρόσκοπτη χρηματοδότηση από τον ΟΣΚ.
    Επιτάχυνση και ολοκλήρωση των διαδικασιών για την ανέγερση του 11ου δημοτικού σχολείου, ώστε από το Σεπτέμβρη του 2012 να λειτουργήσει κανονικά στο χώρο του.