Στους ιδιώτες η καθαριότητα των Δήμων 
με νόμο του Υπουργείου Εσωτερικών

    Ρύθμιση, με την οποία προσδιορίζονται ο τρόπος και οι επιπλέον προϋποθέσεις με τις οποίες οι Δήμοι μπορούν συμπληρωματικά να κάνουν χρήση του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου για τη σύναψη δημόσιων συμβάσεων παροχής υπηρεσιών με τρίτους στον τομέα της καθαριότητας των δημοτικών χώρων ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν από τις τοπικές συνθήκες, κατατέθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών στο νομοσχέδιο για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση.
    Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο, «οι συμβάσεις αυτές επειδή είναι εξαιρετικής σημασίας, απαιτείται τόσο η εξειδίκευση των όρων τους όσο και η έγκρισή τους από την πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των μελών του οικείου δημοτικού συμβουλίου, έτσι ώστε να διασφαλίζεται και η αρχή της διαφάνειας και του ελέγχου της εφαρμογής της παρούσας διάταξης».
    Αφορμή για την κατάθεση της συγκεκριμένης τροπολογίας; «Οι διαρκώς εξελισσόμενες συνθήκες διαχείρισης των στερεών αποβλήτων λόγω των διαφοροποιημένων αναγκών κάθε δήμου, των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν», αλλά και η μη ύπαρξη δυνατοτήτων από τους δήμους «που δεν επιτρέπει πάντα και συνολικά την αποκομιδή με τις καθιερωμένες μεθόδους και το προσωπικό που διαθέτουν».

Κόντρα με την ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ
    Σκληρή ανακοίνωση ενάντια κατά του κυβερνώντος κόμματος από την ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ, η οποία ανακοίνωσε ότι δεν έχει πλέον καμία πολιτική συνάφεια με τον πολιτικό χώρο του ΠΑΣΟΚ. Αιτία μετά τη διαπίστωση του αγεφύρωτου χάσματος πολιτικής αντίληψης, ιδεών και ιδανικών.
    «Παραμένουμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ, «προκειμένου να καταργηθεί το «βάρβαρο μνημόνιο» και να ανατραπούν οι πολιτικές που το εκφράζουν».
    «Η ΠΑΣ.Κ.Ε.-Ο.Τ.Α.», καταλήγει η ανακοίνωση, «ουδέποτε χειραγωγήθηκε και πάντα διατηρούσε την αυτονομία της σε σχέση με τον πολιτικό φορέα. Ουδέποτε λειτούργησε ως ιμάντας κομματικών εντολών, αποδεικνύοντας πολλές φορές στην πράξη την ανεξαρτησία της».