«Δώρο» ΟΛΠ σε Δραπετσώνα – Κερατσίνι 1.700 τ.μ. παραλιακής ζώνης

Σχεδόν δύο στρέμματα, στην παραλιακή ζώνη της Δραπετσώνας, παραχωρεί για 35 χρόνια ο ΟΛΠ στο Δήμο Δραπετσώνας – Κερατσινίου, προκειμένου η έκταση αυτή να διαμορφωθεί σε χώρο αναψυχής των κατοίκων της περιοχής.
    Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΛΠ,
το Δ.Σ. του Οργανισμού, έπειτα από εισήγηση του προέδρου του, Γ. Ανωμερίτη, αποφάσισε να παραχωρήσει για 35 χρόνια, έναντι συμβολικού ανταλλάγματος, χερσαία λιμενική ζώνη εκτάσεως 1.700 τ.μ.
    Το ακίνητο αυτό βρίσκεται στο τμήμα της Δραπετσώνας στο τέλος της οδού Ρήγα Φεραίου και στο όριο του τοίχου του Εθνικού Σταδίου Δραπετσώνας, πάνω από τη λεωφ. Α. Παπανδρέου. Η σχετική σύμβαση εστάλη ήδη στο υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων για την έκδοση των σχετικών αποφάσεων.
    Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας χαιρετίζει την απόφαση του ΟΛΠ, η οποία, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, «βοηθά στην οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης ανάμεσα στο δήμο και στον Οργανισμό που για πολλές δεκαετίες αδιαφορούσε για τα αιτήματα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής».
    «Γενναία πολιτική απόφαση, ειδικά την περίοδο του Μνημονίου, που η ποιότητα της ζωής των κατοίκων μετριέται με στυγνούς τεχνοκρατικούς και λογιστικούς όρους», χαρακτηρίζει την κίνηση του ΟΛΠ ο δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας Λ. Τζανής και σημειώνει ότι η συγκεκριμένη παραχώρηση αποτελεί μια πρώτη μεγάλη νίκη στον αγώνα που έκαναν, ώστε οι κάτοικοι του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας να μη νιώθουν πολίτες Β’ κατηγορίας. Την έκταση που διεκδικούσε ο δήμος από τον ΟΛΠ και την οποία τελικά απέκτησε, ο δήμαρχος σκέπτεται να την αξιοποιήσει για αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.