Καταγγελία εργαζομένων του Δήμου κατά της κ. Αλεξάνδρας Φέγγη

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΩΝ & ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ
    «…Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργατών και υπαλλήλων Δήμου Αγίας Βαρβάρας, ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ τη Διοίκηση του Δήμου που δια στόματος της αντιδημάρχου κας Αλεξάνδρας Φέγγη, παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Βασίλη Βόσσου και του Δημοτικού Συμβούλου κ. Σπύρου Μίχου επέδειξε.    ΠΡΑΞΗ 1η αντισυνδικαλιστική και αντεργατική συμπεριφορά απέναντι στη περιφρούρηση της απεργιακής κινητοποίησης που είχε ο κλάδος μας σήμερα 18 Μαϊου 2011, δίνοντας εντολή στον υπεύθυνο της υπηρεσίας καθαριότητας να κόψει το λουκέτο και να κατεβάσει το πανό μας, που είχαμε τοποθετήσει στην πόρτα του αμαξοστασίου…».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
    Μετά την ανακοίνωση-καταγγελία που διατύπωσε το Δ.Σ. του Σωματείου Εργατών και υπαλλήλων του δήμου Αγίας Βαρβάρας, η δημοτική αρχή κρίνει σκόπιμο να καταστήσει σαφείς βασικές αρχές της πολιτικής της.
    Η πρόοδος που έχει σημειωθεί στην Αγία Βαρβάρα είναι επίτευγμα κοινής προσπάθειας της ηγεσίας του δήμου και των εργαζομένων, με την καθοριστική συμμετοχή και των κατοίκων.
    Η πορεία ήταν και παραμένει κοινή, με βασικό άξονα την τήρηση της αρχής της νομιμότητας.
    Η δημοτική αρχή έχει επιδείξει εξαιρετικά φιλεργατική συμπεριφορά, με συνεπείς και έγκαιρες πληρωμές των υπαλλήλων της, καθώς και με πλήρη σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματά τους.
    Ο κοινός αγώνας για την προάσπιση του κοινού συμφέροντος καθιστά ακόμη την όποια επιθετική συμπεριφορά, υποβιβάζοντας την σε πρόσκαιρη μικροφιλοδοξία.
Αρνητική η πρόταση του εισηγητή του Άρειου Πάγου στην αίτηση αναίρεσης Μίχου
Σε λίγους μήνες η τελική απόφαση για την υπόθεση με τον Καβόγλη

    Στις αρχές του προηγούμενου μήνα στον Άρειο Πάγο συζητήθηκε η αίτηση αναίρεσης που έχει καταθέσει ο π. δήμαρχος της πόλης μας και νυν Βουλευτής της Β’ Αθήνας κ. Λάμπρος Μίχος.
    Η αίτηση του κ. Μίχου αφορούσε απόφαση του Εφετείου σύμφωνα με την οποία έπρεπε να καταβάλλει το ποσόν των 10.000 ευρώ στον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Καβόγλη για συκοφαντική δυσφήμιση.
    Για την ιστορία υπενθυμίζουμε ότι ο δημ. Σύμβουλος κ. Π. Καβόγλης με αγωγή που κατέθεσε το 2004 στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών κατά του τότε Δημάρχου κ. Λ. Μίχου, ισχυρίστηκε ότι ο π. Δήμαρχος, σε συνέντευξη που είχε δώσει σε τοπική εφημερίδα, προσέβαλε την τιμή και την υπόληψή του και γι’ αυτό ζήτησε χρηματική αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ (500.000) με το νόμιμο τόκο.
    Το δικαστήριο έκανε εν μέρει δεκτή την αγωγή αυτή και του επεδίκασε 10.000 ευρώ.
    Στη συνέχεια ο μεν κ. Λ. Μίχος άσκησε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, λόγω κακής εκτίμησης των αποδείξεων όπως υποστήριζε, ζητώντας την απόρριψη της παραπάνω αγωγής ενώ ο κ. Π. Καβόγλης άσκησε αντέφεση ζητώντας την επιδίκαση της πλήρους αποζημίωσης του, οπότε εκδόθηκε η απόφαση του Εφετείου Αθηνών που απέρριψε και την έφεση και την αντέφεση.
    Κατόπιν αυτού ο κ. Λ. Μίχος άσκησε αναίρεση στον Άρειο Πάγο ζητώντας την ακύρωση της απόφασης του Εφετείου, λόγω κακής εφαρμογής του νόμου όπως υποστήριζε, η οποία εκδικάστηκε στις 2 Μαϊου 2011 και ήδη αναμένεται η τελειωτική απόφαση του Αρείου Πάγου για την υπόθεση, να ανακοινωθεί σε λίγους μήνες.
    Σημειώνουμε πως η πρόταση του εισηγητή ήταν αρνητική όσον αφορά την αίτηση του κ. Μίχου.
    Εάν γίνει δεκτή η εισήγηση, τότε ο κ. Μίχος θα κληθεί να καταβάλλει στον κ. Καβόγλη 10.000 ευρώ.
    Υπενθυμίζουμε πως πριν δύο μήνες ο κ. Καβόγλης εισέπραξε άλλα 6.000 ευρώ, από τον κ. Μίχο, από άλλη αγωγή του, που αφορούσε και εκείνη, την υπόθεση αποστολής μιας σειράς ΦΑΞ από τον κ. Καβόγλη στην εφημερίδα μας.
    Ο κ. Μίχος υποστήριζε πως τα ΦΑΞ στάλθηκαν από τη συσκευή του 7ου Δημοτικού Σχολείου στο οποίο εκείνη την εποχή διευθυντής του ήταν ο κ. Καβόγλης.