Μαύρο ταμείο στο ΔΑΟΧ

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Τι θα πράξει ο Δήμαρχος;
Θα στείλει το Ελεγκτικό Συνέδριο και στα Νομικά Πρόσωπα, όπως είχε δηλώσει στην εφημερίδα;

Κι όμως είναι αλήθεια. Μετά τις οικονομικές ατασθαλίες του πρώην Δήμου Χολαργού, που οδήγησαν το Δήμαρχο Ξύδη να προκαλέσει γενικευμένο έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, προκύπτουν στοιχεία κατά τα οποία ο ΔΑΟΧ (Δημοτικός Αθλητικός Οργανισμός Χολαργού) είχε μαύρο ταμείο τουλάχιστον κατά το έτος 2010.
    Με στοιχεία που έχει η εφημερίδα μας, προκύπτει ότι στο τραπεζικό λογαριασμό μισθοδοσίας στην Alpha Bank, από τον οποίο πληρωνόντουσαν οι υπάλληλοι του ΔΑΟΧ,
εμφανίζεται ένας ακόμη λογαριασμός που τροφοδοτούσε με χρήματα όταν ο κύριος λογαριασμός δεν είχε.
    Μιλάμε δηλαδή για έναν ανεξήγητο και περίεργο λογαριασμό που τροφοδοτούσε τον λογαριασμό μισθοδοσίας, όταν σε αυτόν τελείωσαν τα χρήματα. Από τα στοιχεία προκύπτει ότι κατά το έτος 2010 ο λογαριασμός μισθοδοσίας τροφοδοτήθηκε με σχεδόν 160.000 ευρώ περίπου!!
    Ποιος είναι ο λογαριασμός αυτός; Σε ποιανού όνομα είναι; Και γιατί γινόταν αυτή η τροφοδοσία; Έχει ακόμα υπόλοιπο χρηματικό ποσό μέσα;
    Ο λογαριασμός στην Alpha Bank είναι στο όνομα του εκάστοτε Προέδρου και του Διευθυντή του ΔΑΟΧ. Δηλαδή το 2010 επί Δημαρχίας Νικολάου και προεδρίας Δημήτρη Τούτουζα στο λογαριασμό γινόταν μεταφορά από ένα λογαριασμό που «κανείς» δεν γνωρίζει ή κάνει ότι δεν γνωρίζει…
    Τα στοιχεία αυτά σε συνδυασμό με αυτά που είπε η Χριστίνα Πολυκαλά στο Δημοτικό Συμβούλιο, κατά την συζήτηση για τον απολογισμό του ΔΑΟΧ έτους 2010, για εξωλογιστική δραστηριότητα ύψους 227.000 ευρώ, μπορούμε να μιλάμε για μεγάλο σκάνδαλο.
    Τα ερωτήματα που τίθενται είναι πολλά καθώς οι πολίτες θέλουν να μάθουν που πήγαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τα έσοδα του ΔΑΟΧ. Ναι ή Όχι; Και γιατί μετά από τέτοια έσοδα πήρε επιχορήγηση από το Δήμο ύψους 585.000 ευρώ το 2010.
    Αναφορικά, θα πρέπει να πούμε ότι τους πρώτους μήνες του 2011 οι υπάλληλοι του ΔΑΟΧ δεν έπαιρναν το μισθό τους διότι δεν είχε χρήματα ο οργανισμός!!! Ακόμη υπήρχαν εννέα εργαζόμενοι που έπαιρναν μισό μισθό από το ΔΑΟΧ και μισό από το ΓΑΣ, οι οποίοι δυστυχώς απολύθηκαν όταν το ανακάλυψε ο Δήμαρχος Ξύδης, θέλοντας να τηρήσει τη νομιμότητα. Ένα ακόμη αξιοσημείωτο στοιχείο είναι ότι στον απολογισμό του 2010 εμφανίζονται έσοδα 733.918 ευρώ!!!
    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τέως δήμος Χολαργού τηρούσε στην ALPHA BANK λογαριασμό με αριθμό Α500606, ο οποίος εξυπηρετούσε τις ανάγκες μισθοδοσίας προσωπικού και λοιπών πληρωμών προς τρίτους, τον οποίο και δεν χρησιμοποιούσε ο ΔΑΟΧ, κατ’ εξαίρεση των υπολοίπων νομικών προσώπων.
    Ο Δήμαρχος είχε πει σε συνέντευξη που μας είχε παραχωρήσει στην εφημερίδα μας, ότι ο γενικευμένος έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα περάσει και στα Νομικά Πρόσωπα του πρώην Δήμου Χολαργού. Τι θα γίνει τώρα που υπάρχουν τέτοιου είδους στοιχεία; Τι έχουν να δηλώσουν οι απελθόντες πρόεδροι και αντιπρόεδροι του τέως Αθλητικού Οργανισμού και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου; Ελέγχθηκαν αυτά τα στοιχεία και εάν υπάρχουν σχετικές αποφάσεις διοικητικών συμβουλίων; Ήταν εις γνώσιν τους ή όχι η μεταφορά χρημάτων και η λειτουργία του λογαριασμού 366; Αξίζει δε να σημειωθεί ότι όπως φαίνεται από τον ταμειακό απολογισμό του δήμου για το 2010 τα έκτακτα έσοδα προς το δήμο ήταν 22.749,47 ευρώ, ενώ από τις 22/3 έως τις 18/5 του 2011, όταν ανέλαβε η καινούργια διοίκηση ανέρχονται σε 72.000 ευρώ.
    Οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες καθώς ζούμε σε μια εποχή που ο κόσμος ζητά απαντήσεις για το που δαπανήθηκαν τα χρήματά του και συγκεντρώνεται στις πλατείες. Το μόνο που δεν θέλει είναι η συγκάλυψη…