Με «λουκέτο» απειλούνται οι βρεφονηπιακοί σταθμοί Κηφισιάς

Δέσμευση Χιωτάκη στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι 
«δεν θ’ αφήσουμε κανένα παιδί απ’ έξω» 
παρά την αυξημένη ζήτηση

Τη διαβεβαίωσή του ότι «δεν θα αφήσουμε κανένα παιδί απ’ έξω, ενώ δεν θα αυξηθούν το τροφεία» έδωσε ο δήμαρχος Κηφισιάς στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, ενόψει των προβλημάτων χρηματοδότησης και έλλειψης προσωπικού στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου, οι οποίοι απειλούνται με «λουκέτο» τη νέα σχολική περίοδο.
    Ο Δήμος Κηφισιάς υπέβαλε πρόταση χρηματοδότησης από κονδύλια του ΕΣΠΑ, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί, τουλάχιστον, για τη μισθοδοσία του προσωπικού που έχει περάσει από το κράτος στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς.

    Για τους δήμους της Περιφέρειας Αττικής το ύψος της χρηματοδότησης αναμένεται να φτάσει στα 17,8 εκατ. ευρώ, το οποίο θα κατανεμηθεί με κριτήρια το προσωπικό που απασχολείται, τον αριθμό των παιδιών που φιλοξενούνται και τα ενοίκια που πληρώνονται. «Διαφορετικά όλο το βάρος της χρηματοδότησης θα περάσει στον δήμο», ανέφερε ο δήμαρχος Νίκος Χιωτάκης, τονίζοντας παράλληλα πως «βασική μας προτεραιότητα είναι η ένδειξη κοινωνικής αλληλεγγύης και θα προσπαθήσουμε να εξασφαλίσουμε το μέγιστο για τη φροντίδα της προσχολικής ηλικίας».
    Όπως επεσήμανε ο δημοτικός σύμβουλος, Βαγγέλης Σιδέρης, από τις 17 συμβάσεις μόνο στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της Κηφισιάς, οι 13 λήγουν στις 6 Ιουνίου, χωρίς κανείς να γνωρίζει ποιο θα είναι το μέλλον κι ενώ οι εργαζόμενοι διαβεβαίωσαν πως θα δουλέψουν ακόμη και τσάμπα μέχρι τα τέλη Ιουλίου, οπότε και κλείνει η χρονιά. «Από 220 που ήταν οι αιτήσεις, φέτος έχουν φτάσει στις 550 για τους σταθμούς της Νέας και της Κάτω Κηφισιάς», ανέφερε ο ίδιος κι αυτό οφείλεται στην οικονομική κρίση και τη στροφή προς τη δημοτική προσχολική αγωγή. Το ίδιο και στους υπόλοιπους δημοτικούς σταθμούς της Κηφισιάς και της Νέας Ερυθραίας.
    «Μεγαλοφυή» χαρακτήρισε την κίνηση της κυβέρνησης να αντλήσει κονδύλια από το ΕΣΠΑ για τους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς η επικεφαλής της παράταξης «Πόλη Φως», Αγγελική Συνοδινού, ενώ ο αντιδήμαρχος Στάθης Κύρλος και πρώην πρόεδρος των δημοτικών σταθμών της Νέας Ερυθραίας χαρακτήρισε το σχέδιο απλά ως «ηλίθιο», τονίζοντας ο ίδιος πως «μέχρι να υλοποιηθεί το πρόγραμμα της κυβέρνησης, οι σταθμοί θα έχουν κλείσει».
    Από την πλευρά του ο Νίκος Σφαντός, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ζήτησε πιο «επιθετικές» κινήσεις από πλευράς δήμου και πίεση προς την κυβέρνηση, αντί να αναμένει αιτήσεις για χρηματοδότηση.