CASUS BELLI H MH ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΦΥΛΑΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚH

«Εξαντλήσατε την υπομονή μας» δηλώνει ο Κασιμάτης

    Η μη χωροθέτηση νέου σωφρονιστικού καταστήματος στην Αττική, ενόψει της τροποποίησης του Ρυμοτομικού Σχεδίου της Αθήνας, που θα ψηφιστεί στα τέλη του έτους «θα θεωρηθεί casus belli για την πόλη το Κορυδαλλού».
    Αυτό ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος της πόλης Σταύρος Κασιμάτης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για το Σωφρονιστικό Κώδικα, προεδρεύοντος του βουλευτή Δημήτρη Λιντζέρη.
    Ο Σταύρος Κασιμάτης σημείωσε ότι «οι δημότες του Κορυδαλλού έχουν εξαντλήσει την υπομονή τους» και επανέλαβε την πάγια θέση του δήμου Κορυδαλλού για πλήρη και οριστική απομάκρυνση των φυλακών από την πόλη, καταγγέλλοντας μάλιστα τις καθυστερήσεις και τη διαχρονική ασυνέπεια όλων των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια.
    Απαντώντας σε ερωτήσεις των μελών της επιτροπής για τη δυνατότητα κατασκευής νέων φυλακών με την υπάρχουσα οικονομική κατάσταση της χώρας, ο Σταύρος Κασιμάτης δήλωσε ότι δε χρειάζονται χρήματα για την έγκριση του νέου χωροταξικού σχεδιασμού καταστημάτων κράτησης, που προβλέπει την απομάκρυνση των φυλακών από τον Κορυδαλλό και το οποίο παρουσιάζει σοβαρές καθυστερήσεις.
    Από πλευράς τους, οι εκπρόσωποι του υπουργείου Δικαιοσύνης αναφέρθηκαν στο έργο κατεδάφισης των δύο από τις τρεις πτέρυγες και της μάντρας των Γυναικείων Φυλακών, το οποίο βρίσκεται σε τελικό στάδιο και θα οδηγήσει στην παραχώρηση έκτασης 10 στρεμμάτων στο δήμο Κορυδαλλού. Δεσμεύτηκαν ότι, έως τον επόμενο μήνα, θα έχει ολοκληρωθεί η υπογραφή του ειδικού χωροταξικού. Τέλος, αποφασίστηκε η σύσταση Διακομματικής Επιτροπής με αντικείμενο τη χωροθέτηση νέου καταστήματος κράτησης εντός της Αττικής, που θα περιλαμβάνει ψυχιατρείο, νοσοκομείο και ΚΑΥΦ έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, προκειμένου να ενταχθεί στο νέο Ρυμοτομικό Σχέδιο της Αθήνας.