Συγκρότηση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Δυτικής Αθήνας

Με επικεφαλής τον Γ. ΦΟΥΝΤΑ

    Με τη συμμετοχή 42 φορέων πραγματοποιήθηκε στις 23 Μαϊου 2011 η πρώτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Αθήνας υπό την Προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Παπαντωνίου στο ΚΥΒΕ Περιστερίου.
    Στη σύσκεψη διατυπώθηκαν απόψεις από όλους τους φορείς σχετικά με το σχεδιασμό των δράσεων της πολιτικής προστασίας για την πρόληψη και αντιμετώπιση όλων των επικίνδυνων καταστάσεων (πυρκαγιές, σεισμοί, πλημμύρες, ακραία καιρικά φαινόμενα).
    Ιδιαίτερα τονίστηκε η ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων αντιπυρικής προστασίας π.χ. αποψιλώσεις, περιπολίες, πυρανίχνευση, υδροληψία, καθαρισμός χώρων από απορρίμματα και μπάζα.
    Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παπαντωνίου τόνισε στην εισήγησή του τη σημασία της πρόληψης και της ετοιμότητας. Υπογράμμισε την ανάγκη συντονισμού, συνεργασίας, αλληλεγγύης με όλους τους φορείς για την εκπόνηση ενός ενιαίου επιχειρησιακού σχεδίου πολιτικής προστασίας για τη Δυτική Αθήνα.
    Τόνισε, επίσης, τη σημασία της εθελοντικής δράσης και τη συμβολή των εθελοντικών οργανώσεων στα ζητήματα πολιτικής προστασίας.