Ημερίδα – Σύσκεψη για το παρεμπόριο

ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΡΕΝΤΗ

Με σημαντική συμμετοχή και μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Νίκαιας Αγ. Ι. Ρέντη, η Ημερίδα – Συνάντηση – Σύσκεψη Εργασίας με θέμα «Καταπολέμηση του παραεμπορίου», παρουσία και του Δημάρχου Γιώργου Ιωακειμίδη.
    Στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου, συμμετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς της πόλης και όχι μόνο, καταγράφοντας τα σημερινά τραγικά δεδομένα σχετικά με το παραεμπόριο, ανταλλάσσοντας απόψεις για το μεγάλο πρόβλημα και σχεδιάζοντας κοινές δράσεις για την αντιμετώπισή του.
    «Το παραεμπόριο είναι μια πραγματική μάστιγα της εποχή μας, που συνεχώς και μεγαλώνει που πρέπει όλοι μας να φροντίσουμε άμεσα για την αντιμετώπισή της. Η τόσο μεγάλη συμμετοχή των εμπλεκομένων φορέων, τα όσα ειπώθηκαν και κυρίως οι προτάσεις και ο σχεδιασμός που έγινε για το άμεσο μέλλον, με κάνουν ιδιαίτερα αισιόδοξο». Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον Αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής & Περιβάλλοντος, του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, Δημοσθένη Σταματάτο που είχε την ευθύνη της εκδήλωσης.
    Οι συμμετέχοντες στάθηκαν ιδιαίτερα και στις ιδιαιτερότητες του προβλήματος, όπως για παράδειγμα είναι οι διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των μικροπωλητών, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι νόμιμοι και των λαθρεμπόρων, που παράγουν το παραεμπόριο και δημιουργούν την πραγματικά μεγάλη ζημιά στην αγορά και της Νίκαιας, όπως και όλων των μεγάλων πόλεων της χώρας.
    Μεταξύ των αποφάσεων που πάρθηκαν είναι και η δημιουργία μικτών κλιμακίων ελέγχου, στα οποία θα συμμετέχουν η Ελληνική Αστυνομία, η Δ.Ο.Υ., το ΙΚΑ, αλλά και η Δημοτική Αστυνομία της Νίκαιας, με τις μικρές έστω δυνάμεις που διαθέτει, αφού η συνολική της δύναμη ανέρχεται μόλις στα 3 άτομα για 140.000 κατοίκους, έναντι των 130 ατόμων που διαθέτει σήμερα ο Δήμος Πειραιά και των 1.070 ατόμων που διαθέτει ο Δήμος Αθηναίων.
    Επίσης αποφασίστηκε να συγκροτηθούν άμεσα μικρότερες ομάδες εργασίας για να είναι πιο ευέλικτες και λειτουργικές.