ΜΕ ΔΥΣΚΟΛΙΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Το Υπουργείο Εσωτερικών παρακρατεί… πόρους από τους Περιστεριώτες

    Οι εντάσεις και οι εκνευρισμοί δεν έλειψαν και στη συνεδρίαση της 16ης Ιουνίου 2011 του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν τέθηκαν ερωτήματα από τον Επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γρ. Τημπλαλέξη και τον Επικεφαλής της παράταξης «Περιστέρι για όλους» Δ. Κελάφα για τα προβλήματα των ανέργων, των συμβασιούχων – stage, των συγχωνεύσεων βρεφονηπιακών σταθμών και του ωραρίου των δημοσίων υπαλλήλων.
    Οι ίδιοι ενδιαφερόμενοι δημότες που βάλλονται από αυτού του είδους τα προβλήματα, πήραν το λόγο και ζήτησαν επιτακτικά από την διοίκηση να πάρει θέση και να δώσει λύσεις, σε μια περίοδο που ο κρατικός κουρβανάς αδειάζει για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και χρόνο με το χρόνο, τα χρήματα έρχονται όλο και λιγότερα στους Δήμους.
    Συγκεκριμένα, για τους συμβασιούχους με stage και τους ανέργους, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών – Ανάπτυξης Αλ. Σταυρούλιας ήταν σαφής:
    «Η Διοίκηση και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο στάθηκε στο πλευρό των συμβασιούχων με πολύ ζήλο, εμείς στηρίξαμε με την ψήφο μας τα αιτήματά τους. Φοβούμαι ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα παραπάνω. Είναι αποφάσεις των δικαστηρίων, διότι κάποιοι δεν βλέπουν ψυχές αλλά μόνο νούμερα.
    Διάβασα το δημοσίευμα των ανέργων το οποίο και το υιοθετώ. Όμως θα πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν ότι το κράτος δηλώνει ότι, οριακά έχει χρεοκοπήσει. Εμείς αυτή τη στιγμή δεχόμαστε τη δίνη και παρά την σφιχτή διαχείριση, αντέχουμε.
    Πρέπει λοιπόν να γίνει γνωστό ότι το πρώτο 5μηνο του 2011 έχουμε εισπράξει σε σχέση με το (2010) 5.128.885 ευρώ λιγότερα.
    Όλα αυτά βέβαια δεν είναι του κράτους, αλλά των Περιστεριωτών, που τα εισπράττει το κράτος και υποχρεούται να μας τα δώσει.
    Υπάρχει ένας εμπαιγμός. Μέχρι τώρα είχαμε πάρει ΣΑΤΑ 2.015.000 ευρώ και μέχρι τον Απρίλιο θα έπαιρνε ο Δήμος 1.300.000 ευρώ, δίνεται αναβολή ανά μήνα σε μήνα, και τώρα μαθαίνουμε ότι θα δοθεί το ποσόν των 730.000 ευρώ μέχρι τέλος Ιουνίου. Εμείς απαιτούμε αυτά που πληρώνουν οι συμπολίτες μας, με τις φορολογικές τους δηλώσεις, το ΦΠΑ με το τέλος ακίνητης περιουσίας.
    Ανεχθήκαμε μια κυβέρνηση η οποία έβαλε χαράτσι στους ημιυπαίθριους και δεν φιλοτιμήθηκε να δώσει ένα μικρό ποσοστό στους Περιστεριώτες. Πρέπει να λάβουμε μέτρα, μεταφέρουν το πρόβλημα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
    Εάν συνεχίσει αυτή η πολιτική θα μεταφερθεί η οργή του κόσμου εναντίον της Κυβέρνησης. Η θέση μας για ανέργους και συμβασιούχους είναι ότι για να εργαστεί κάποιος πρέπει και να πληρωθεί» είπε κλείνοντας.
   
Ένσταση
    Η ένσταση του Δημοτικού Συμβουλίου της Μείζονος Αντιπολίτευσης Ηλ. Ψυρόγιαννη, ήταν ότι δεν υπήρχε θέμα οικονομικού ζητήματος προς συζήτηση στο σώμα. Σ’ αυτό συμφώνησε και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ν. Ευσταθιάδου και απευθυνόμενη προς τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών του συνέστησε να φέρει το θέμα προσεχώς και να κάνει τότε τις οικονομικές του αναλύσεις.
    «Να αναλύσουμε σε προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο την πολιτική και οικονομική κατάσταση του κράτους και του Δήμου» πρόσθεσε ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Π. Λύκος.