Αυξήσεις σε παιδικούς σταθμούς και ΚΑΠΗ

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΥΚΗΣ-ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ

Για «απίστευτη απόφαση στο δήμο Πεύκης-Λυκόβρυσης», που εξοντώνει οικονομικά τις οικογένειες της πόλης κάνει λόγο ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης και της παράταξης «Νέα Εποχή», Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, με αφορμή, όπως καταγγέλλει, τις υπέρογκες αυξήσεις στους παιδικούς σταθμούς και στα ΚΑΠΗ. Παράλληλα, κατηγορεί τον δήμαρχο Δ. Φωκιανό πως «ξεπερνώντας ακόμη και τις λογικές του μνημονίου και του ΔΝΤ, άρχισε να γκρεμίζει κάθε κοινωνική δομή του δήμου».
Σύμφωνα με το Γιάννη Θεοδωρακόπουλο, στην πρώτη συνεδρίαση του Νομικού Προσώπου του δήμου τριπλασίασε τη συνδρομή των μελών του ΚΑΠΗ Πεύκης και διπλασίασε τη συνδρομή των μελών του ΚΑΠΗ Λυκόβρυσης.
    Στη δεύτερη συνεδρίαση του Νομικού Προσώπου «αποφάσισε να… εξοντώσει οικονομικά και τις οικογένειες που στέλνουν τα παιδιά τους στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και δίνουν καθημερινό αγώνα επιβίωσης. Διπλασίασε τα τροφεία των παιδικών σταθμών της Πεύκης και από τα 160 ευρώ το μήνα, που ήταν το ανώτερο ποσό, τα πήγε κλιμακωτά στα 330 ευρώ το μήνα! Δεν εξαίρεσε ούτε τους πολύτεκνους οι οποίοι θα πληρώνουν ένα μεγάλο ποσοστό, ενώ έως τώρα είχαν απαλλαγή.
    Όσον αφορά στα γραφεία της Λυκόβρυσης, από τα 60 ευρώ το μήνα που ήταν για όλους, τα έφτασε κλιμακωτά στα 330 ευρώ. Δηλαδή, έβαλε αύξηση έως 550%, επεσήμανε στην καταγγελία του ο πρώην δήμαρχος.