ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Διακόπηκε η προφυλάκιση του Άκη Τσαγκαρόπουλου

Από τις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη που συνελήφθη και προφυλακίσθηκε στον Κορυδαλλό, ο πρώην Δήμαρχος Ζακύνθου Άκης Τσαγκαρόπουλος, το μεγαλύτερο διάστημα το πέρασε είτε στο νοσοκομείο της φυλακής, είτε σε μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο της Αθήνας τελευταία, καθώς η κατάσταση της υγείας του έχει επιδεινωθεί σοβαρά.
    Την προηγούμενη εβδομάδα το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε την διακοπή της προφυλάκισης του, μετά από αίτημα του, τόσο γιατί εξέλειπαν οι λόγοι της κράτησης του, ως υπόπτου φυγής από την χώρα
και υπόπτου να διαπράξει ανάλογα αδικήματα, αλλά και για λόγους ανθρωπιστικούς, αφού πλέον η υγεία του έχει επιβαρυνθεί το τελευταίο διάστημα και χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα.
    Θα παραμείνει μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες μας στο νοσοκομείο που νοσηλεύεται, με μόνη τη διαφορά ότι θα μεταφερθεί σε κανονικό θάλαμο από τον θάλαμο κρατουμένων που παρέμενε μέχρι τώρα και μάλιστα φρουρούμενος. Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Δεκέμβριο δεν είχε εμφανισθεί να απολογηθεί για τις κατηγορίες που του αποδίδονται στην ανακρίτρια Ζακύνθου, παρά το ότι εκλήθη επανειλημμένως, με αποτέλεσμα να διεταχθεί η βίαια προσαγωγή του και τότε – αν και τον έφεραν σηκωτό από το κρεβάτι – να αποφασισθεί η προφυλάκισή του.
    Η πρώτη δίκη μάλιστα που επρόκειτο να ξεκινήσει στις 10 Ιουνίου στο κακουργιοδικείο Πάτρας δεν πραγματοποιήθηκε, καθώς απουσίαζαν οι δικηγόροι των δύο άλλων συγκατηγορουμένων του, ενώ και ο Άκης Τσαγκαρόπουλος δεν εμφανίσθηκε στο δικαστήριο, αφού δεν είχε κλιθεί νόμιμα.