Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την απόφαση της κυβέρνησης να εγκατασταθεί μονάδα χορήγησης υποκατάστατων του ΟΚΑΝΑ στο νοσοκομείο ΚΑΤ

Αναβλήθηκε ο διαγωνισμός για την κατασκευή μονάδας του ΟΚΑΝΑ στο ΚΑΤ

    Αναβλήθηκε ο διαγωνισμός για την κατασκευή μονάδας χορήγησης υποκατάστατων του ΟΚΑΝΑ στο νοσοκομείο ΚΑΤ και θα επαναδημοσιευθεί, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο που εστάλη στις τέσσερις εταιρείες, οι οποίες είχαν υποβάλει προσφορές και συμμετείχαν στο διαγωνισμό, χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής τα αίτια της αναβολής αυτής.
    Το μεσημέρι της Τρίτης 21 Ιουνίου οι δήμαρχοι Κηφισιάς και Αμαρουσίου κ.κ. Νίκος Χιωτάκης και Γιώργος Πατούλης, μετέβησαν στα γραφεία του ΟΚΑΝΑ, όπου επρόκειτο να συνεδριάσει η επιτροπή για το άνοιγμα των προσφορών των εταιρειών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να αναλάβουν το έργο κατασκευής του κτιρίου για τη στέγαση της μονάδας του ΟΚΑΝΑ. Την ίδια ώρα έξω από το κτίριο του ΟΚΑΝΑ, στην οδό Αβέρωφ 21 στο κέντρο της Αθήνας, είχαν συγκεντρωθεί μέλη συλλόγων της Κηφισιάς και του Αμαρουσίου, αλλά και κάτοικοι, οι οποίοι διαμαρτύρονταν κρατώντας ένα πανό το οποίο έγραφε: «Όχι ο ΟΚΑΝΑ στο ΚΑΤ».
    Οι δήμαρχοι των δυο γειτονικών δήμων, που θεωρούν πως υποβαθμίζονται τα προάστιά τους με τη μεταφορά της μονάδας του ΟΚΑΝΑ στο ΚΑΤ, συναντήθηκαν και με το γενικό διευθυντή του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών, Δημήτρη Πλατανιά, για να του εκφράσουν την πλήρη αντίθεσή τους. Οι ίδιοι δήλωσαν αποφασισμένοι να αποτρέψουν τους όποιους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, ενώ ζήτησαν επίσης να ενημερωθούν για την ημερομηνία που θα προκηρυχθεί και πάλι ο διαγωνισμός.
    Την ερχόμενη Πέμπτη 23 Ιουνίου ο δήμαρχος Κηφισιάς μαζί με δημοτικούς συμβούλους, αλλά και κατοίκους, θα παραβρεθούν στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΑΤ για το θέμα αυτό.