ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ...

 ...ΚΑΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ

Δεν πάει άλλο… με την καθυστέρηση λειτουργίας των νέων σταθμών Μετρό

    Εδώ κα ενάμιση χρόνο, παραμένουν «παγωμένα» τα έργα για τη λειτουργία των σταθμών Μετρό «Περιστέρι» και «Ανθούπολη» με αποτέλεσμα να πλήττεται η τοπική αγορά και να ταλαιπωρούνται οι δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι της πόλης.
    Η αναλγησία της Κυβέρνησης σε βάρος μιας περιοχής «εργατούπολης» είναι δεδομένη και η οργή των πολιτών και φορέων έχει ξεχειλίσει, αλλά φαίνεται ότι αν δεν υπάρξουν δυναμικές αντιδράσεις δεν πρόκειται να αφυπνιστεί…
    Όλοι θυμόμαστε ότι τη στιγμή που παρέμειναν «αγκυλωμένοι» οι νέοι σταθμοί Μετρό στην πόλη μας, η Κυβέρνηση εγκαινίαζε ένα νέο σταθμό στα λεγόμενα «πλούσια» προάστια της Αθήνας, το σταθμό «Αγ. Παρασκευής», που παρουσιάζει μάλιστα και χαμηλή επιβατική κίνηση.
    Είναι γεγονός ότι τα οικονομικά μέτρα έχουν πνίξει τους κατοίκους του Περιστερίου και ολόκληρης της Δυτικής Αθήνας, που είναι στην πλειοψηφία τους με χαμηλά εισοδήματα, μισθούς και συντάξεις, καθώς και σε υψηλό βαθμό τα ποσοστά ανεργίας.
    Σύμφωνα με την Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Περιστερίου Βασιλική Μαλλιοστάθη, είναι καθημερινό οδυνηρό φαινόμενο το «λουκέτο» σε καταστήματα της πόλης, ακόμη και σε κεντρικούς δρόμους.
    Σ’ αυτήν την δύσκολη περίοδο της οικονομικής κρίσης, η λειτουργία των νέων σταθμών Μετρό θα έδινε μια οικονομική ανάσα στην τοπική αγορά και τον εμπορικό κόσμο.
    Συνεπώς, η δικαιολογία ότι φταίει το σκάνδαλο της Siemens και οι συμβάσεις ελέγχονται από το Ελεγκτικό Συνέδριο, δεν φαίνεται να συμμερίζονται οι πολίτες και βλέπουν από πίσω πολιτικές σκοπιμότητες σε βάρος του Περιστερίου.
    Τόσο οι κάτοικοι, όσο και ο εμπορικός κόσμος, απαιτούν από τον Δήμο Περιστερίου να πάρει πρωτοβουλίες δυναμικών αντιδράσεων, γιατί δεν υπάρχει άλλη ελπίδα η πόλη μας να ξεπεράσει την κρίση.