Σύσκεψη για τη μεταφορά των φυλακών

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Η χωροθέτηση νέου σωφρονιστικού καταστήματος στην Αττική ενόψει της τροποποίησης του Ρυμοτομικού Σχεδίου της Αθήνας ήταν το θέμα της συνεδρίασης της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τον Σωφρονιστικό Κώδικα, προεδρεύοντος του βουλευτή Δημήτρη Λιντζέρη.
    Στη συνεδρίαση συμμετείχαν επίσης, ως εκπρόσωπος του Υπουργου Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη ο ειδικός σύμβουλος Μαρίνος Σκανδάμης, ο πρόεδρος της εταιρείας «Θέμις Κατασκευαστική»
Βασίλης Χανδακάς, η προϊσταμένη της διεύθυνσης σωφρονιστικής πολιτικής Χριστίνα Πέτρου, ο προϊστάμενος μελετών του Υπουργείου Κώστας Ανεστάκος, ο πρόεδρος του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου και Περιβάλλοντος Αθήνας Γιάννης Πολύζος, εκπρόσωπος του ΥΠΕΚΑ, εκ μέρους του Περιφερειάρχης Αττικής ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στέφανος Χρήστου και η περιφερειακή σύμβουλος Ηρώ Ζερβάκη και ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης.
    Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού εξέφρασε την πάγια θέση του Δήμου για πλήρη και οριστική απομάκρυνση των φυλακών από την πόλη, καταγγέλλοντας μάλιστα τις καθυστερήσεις και την διαχρονική ασυνέπεια όλων των Κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια. Τόνισε ότι οι δημότες του Κορυδαλλού έχουν εξαντλήσει την υπομονή τους και υπογράμμισε ότι θεωρεί αυτονόητη τη χωροθέτηση νέου καταστήματος εντός της Αττικής στο νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο που θα ψηφιστεί στα τέλη του έτους. «Οποιαδήποτε διαφορετική εξέλιξη θα θεωρηθεί casus belli για την πόλη του Κορυδαλλού», ανέφερε χαρακτηριστικά.
    Οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Δικαιοσύνης αναφέρθηκαν στο έργο κατεδάφισης των δυο από τις τρεις πτέρυγες και της μάντρας των Γυναικείων Φυλακών, το οποίο βρίσκεται σε τελικό στάδιο και θα οδηγήσει στην παραχώρηση έκτασης 10 στρεμμάτων στον Δήμο Κορυδαλλού. Δεσμεύτηκαν σε ότι έως τον επόμενο μήνα θα έχει ολοκληρωθεί η υπογραφή του ειδικού χωροταξικού.
    Αποφασίστηκε η σύσταση Διακομματικής Επιτροπής με αντικείμενο τη χωροθέτηση νέου καταστήματος κράτησης εντός της Αττικής που θα περιλαμβάνει ψυχιατρείο, νοσοκομείο και ΚΑΥΦ έως τα τέλη Σεπτεμβρίου προκειμένου να ενταχθεί στο νέο Ρυμοτομικό Σχέδιο της Αθήνας.