ΕΝΤΟΝΕΣ ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΙΚΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ

Τις διαψεύδει(;) ο νέος διευθυντής του Μανώλης Παπαδακάκης

    Έντονες είναι οι φήμες το τελευταίο διάστημα σύμφωνα με τις οποίες το ΙΚΑ της πόλης μας πρόκειται να κλείσει με τη διαδικασία της συγχώνευσης με γειτονικό ίδρυμα, στα πλαίσια των περικοπών που κάνει στην υγεία ο υπουργός Ανδρ. Λοβέρδος. Εξ αιτίας αυτών των φημών έχει προκληθεί μεγάλη ανησυχία στους ασφαλισμένους του ιδρύματος που μένουν στην πόλη μας. Αλλά και σ’ αυτούς που εξυπηρετούνται, από τότε που συστάθηκε, απ’ αυτό.
    Οι φήμες που κυκλοφορούν έφτασαν και στ’ αφτιά του νέου διευθυντή του υποκαταστήματος και Δημοτικό Συμβούλιο Μανώλη Παπαδακάκη. Το επιβεβαίωσε και ο ίδιος σε σχετική μας ερώτηση.
    Ωστόσο διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο τις κυκλοφορούσες φήμες. Τόνισε δε πως όχι μόνο θα κλείσει αλλά ήδη δρομολογούνται ενέργειες ώστε να προσφέρει κι’ άλλες υπηρεσίες σ’ αυτούς που τις έχουν ανάγκη.
    Σε άλλη περίπτωση, αν έχει «ενοχλήσει» τη διοίκηση του ιδρύματος εξ αιτίας των φημών, απάντησε θετικά. Αλλά όπως μας είπε έλαβε την κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχουν τέτοιες προθέσεις. Άλλωστε το ΙΚΑ της πόλης μας εξυπηρετεί και τους ασφαλισμένους των όμορων Δήμων.
    Μέχρι εδώ καλά. Οι φήμες κάνουν λόγο για προθέσεις του υπουργού Υγείας. Που αν πραγματικά αυτές οι προθέσεις «κατευθύνονται» προς το κλείσιμο του ΙΚΑ της πόλης μας ή τη συγχώνευση με κάποιο άλλο, ούτε η διοίκηση του ΙΚΑ και πολύ περισσότερο ο Μ. Παπαδακάκης δεν μπορούν να τις ανατρέψουν.
    Επ’ ευκαιρία να σημειώσουμε εδώ πως ο Μανώλης Παπαδακάκης βρίσκεται στο τιμόνι του ΙΚΑ της πόλης μας από τις 28 Μαρτίου οπότε και αντικατέστησε τον προηγούμενο διευθυντή κ. Λαζαρίδη.
    Ανάλογη φημολογία υπάρχει και για τη Δ.Ο.Υ., στα πλαίσια των συγχωνεύσεων που στοχεύει να κάνε το Υπουργείο Οικονομικών.