Δήμαρχος Ιλίου Ν. Ζενέτος: «Επανακαθορισμός του ρόλου του Αναπτυξιακού Συνδέσμου»

Θέση για το μείζον θέμα του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ) παίρνει ξεκάθαρη θέση ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος με αποκλειστικές δηλώσαεις του στην «ΠΡΩΤΗ», μετά την επίμαχη απόφαση για αποχώρηση του Δημοτικού Συμβουλίου Περιστερίου.
«Πριν 22 χρόνια, με πρωτοβουλία των δέκα Δημάρχων της Δυτικής Αθήνας δημιουργήθηκε ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος, χτίστηκε σιγά – σιγά, απέκτησε ένα αξιόλογο προσωπικό για να στηρίξει επιτυχώς τους Δήμους εκείνη την εποχή, που τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα», τόνισε ο κ. Ζενέτος.
Σημειώνει ότι τα τελευταία χρόνια ο ΑΣΔΑ ασχολήθηκε με δημοτικές – τοπικές παρεμβάσεις στους Δήμους και όχι με διαδημοτικές, παρότι ήταν ουσιαστικά ο ρόλος του.
Βέβαια, ο κ. Ζενέτος θεωρεί σημαντική τη συμβολή του στις κινηματικές δράσεις για τη Δυτική Αθήνα, απέτρεψε την δημιουργία του ρυπογόνου εργοστασίου παραγωγικής ενέργειας στην Χαλυβουργική, πήρε πρωτοβουλίες για το πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», την πολιτική προστασία στο Ποικίλο Όρος, στο Όρος Αιγάλεω κ.ά.
«Σήμερα πρέπει να γίνει επανακαθορισμός του ρόλου του Αναπτυξιακού Συνδέσμου, πρέπει να αλλάξουν οι προτεραιότητες και η στρατηγική. Ο ΑΣΔΑ θα μπορεί να είναι χρήσιμος στο μέλλον σε απόλυτη συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Δυτικού Τομέα και τους Δήμους», επισημαίνει ο Δήμαρχος Ιλίου.
Θεωρεί ότι πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες ο ΑΣΔΑ μαζί με την Περιφέρεια για αναπτυξιακές δραστηριότητες, όπως το φυσικό αέριο. Ακόμη ένα άλλο αντικείμενο που απασχολεί τους Δήμους είναι η εκπόνηση μελετών και ο συντονισμός όλων των Δήμων για να επιτύχουν περισσότερα για την Δυτική Αθήνα.
Καταλήγοντας ο κ. Ζενέτος ζητάει την άμεση προσαρμογή του στα νέα δεδομένα της αυτοδιοίκησης με τη νέα αρχιτεκτονική δομή του «Καλλικράτη».