Εγκληματικές παραλείψεις και αδιαφορία κατάστρεψαν το πάρκο Σχιστού

Ο Σύνδεσμος Προστασίας Περιβάλλοντος Πειραιά καταγγέλλει την εγκληματική αδιαφορία και ανευθυνότητα παντός υπευθύνου για την καταστροφή που συντελείται εδώ και 10 περίπου χρόνια στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Σχιστού της αναπλασμένης χωματερής Σχιστού.
    Η πρωτοφανής καταστροφή φέρει τη σφραγίδα του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Νομού Αττικής (Ε.Σ.Δ.Α.Ν.Α.), ο οποίος με την ανοχή και ίσως τη συμμετοχή των διοικούντων απαξίωσε την περιουσία των πολιτών των Δήμων του Πειραιά και άφησε να πάνε χαμένα δισεκατομμύρια, μεταβάλλοντας ένα μοναδικό πνεύμονα πρασίνου και αθλοπεδιών 500 στρεμμάτων σε κρανίου τόπο.
    Ο Σύνδεσμός μας αισθάνεται την υποχρέωση να προσφύγει σε κάθε αρμόδια αρχή και απαιτεί από τους Δημάρχους, των οποίων οι Δήμοι θίγονται από το συντελούμενο έγκλημα να φροντίσουν για την άμεση και αποτελεσματική αποκατάσταση του χώρου. Παράλληλα τους καλεί να καταγγείλουν στη Δικαιοσύνη τους υπευθύνους για τη μοναδική στα χρονικά της χώρας μας εγκατάλειψη μιας περιοχής που θα μπορούσε να δώσει ανάσα σε ένα τμήμα του λεκανοπεδίου, το οποίο υποβαθμίζεται σκόπιμα και μεθοδικά τα τελευταία χρόνια.