Με την σφραγίδα και του υπουργείου χρεοκοπημένος ο Δήμος Ζακύνθου

Δεν περιμέναμε να το ανακοινώσει η πολιτεία, το γνωρίζαμε καλά, άλλως τε το βιώνουμε αρκετά χρόνια τώρα. Ο Δήμος είναι χρεοκοπημένος και συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στους 56 πιο χρεωμένους Δήμους της Ελλάδας, με συνολικές υποχρεώσεις που ξεπερνάνε τα 120.000.000 ευρώ!
    Για τους Δήμους αυτούς το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών έχει ετοιμάσει ειδικό πρόγραμμα εξυγίανσης, με αυστηρή επιτήρηση στα λειτουργικά του έξοδα και στην είσπραξη των προβλεπόμενων εσόδων του.
    Πράγμα που πρακτικά σημαίνει ότι ο Δήμαρχος και η αρμόδια οικονομική υπηρεσία δεν θα έχουν πλέον ευχέρεια πληρωμών, αλλά για ότι έξοδα πραγματοποιούν, θα πρέπει να έχουν έγκριση από τους ελεγκτές!
    Αυτό αναμένεται να δυσχεράνει την λειτουργία της Δημοτικής αρχής, που έδειχνε να έχει μάθει αλλιώς, όμως το μέτρο ίσως αποδειχθεί σωτήριο καθώς ο προληπτικός, έλεγχος, ίσως τον βγάλει από μελλοντικούς μπελάδες…
    Βέβαια ίσως δημιουργηθεί θέμα σε ότι έχει να κάνει με σειρά εξόδων στα οποία έχει προβεί ο Δήμαρχος, όπως για παράδειγμα η έκδοση περιοδικού, τα καρναβάλια, η κατασκευή των εδράνων στο Πνευματικό Κέντρο, ακόμα και οι αμοιβές των πολλών ειδικών συμβούλων που έχουν συγκεντρωθεί γύρω από τον Στέλιο Μποζίκη.
    Όμως θα τον βοηθήσει ταυτόχρονα στο έργο του, καθώς θα είναι ένας τρόπος για να αποφύγει τους πολλούς που τον πιέζουν ποικιλοτρόπως είτε για διορισμούς, είτε για… «περίεργες» χρηματοδοτήσεις.