Μειωμένη η τακτική επιχορήγηση και μηδενική η ΣΑΤΑ και στον Δήμο Πετρούπολης

«Στις πρωτοφανείς σημερινές συνθήκες της οικονομικής κρίσης που όλοι βιώνουμε, δε μπορούμε να μένουμε αμέτοχοι. Τα δεδομένα δυστυχώς είναι τουλάχιστο αποκαρδιωτικά» αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο Δήμαρχος Πετρούπολης Θωμάς Κοτσαμπάς.
    Διαπιστώνει ότι για το 2011 δεν έχει μπει στο ταμείο του Δήμου για έργα (ΣΑΤΑ), ούτε ένα ευρώ. Παράλληλα, η τακτική επιχορήγηση του Δήμου είναι συνεχώς μειούμενη.
    Η Διοίκηση του Δήμου, έχοντας πρώτο της μέλημα τη διευκόλυνση της Πετρουπολιώτικης λαϊκής οικογένειας,
με πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατήργησε την οικονομική συμμετοχή των γονέων για τη φιλοξενία βρεφών και νηπίων στους Δημοτικούς Σταθμούς.
    Παράλληλα, διεκδικεί από όπου είναι δυνατό, την εξασφάλιση πόρων χρηματοδότησης για την απρόσκοπτη λειτουργία όλων των υπηρεσιών του, (παιδικοί σταθμοί, τμήματα πολιτισμού, ωδείου, αθλητικά τμήματα, ΚΑΠΗ κ.α.) με την ελάχιστη ή και καθόλου επιβάρυνση των πολιτών.
    Στην προσπάθεια αυτή, κάνει γνωστό, ότι οι παιδικοί σταθμοί έχουν συμπεριληφθεί στους οριστικούς πίνακες επιλέξιμων Δομών του Προγράμματος Δράσης: «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.), η οποία χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Πρόκειται περί τέτοιου ποσού, που θα μας επιτρέψει στα επόμενα δύο χρόνια, να εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση για την ανέγερση και λειτουργία τουλάχιστον δύο νέων ιδιόκτητων παιδικών σταθμών, που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει η πόλη.
    Τέλος ενημερώνει ότι οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί δεν ισχύουν, αφού οι σχετικές αποφάσεις προηγήθηκαν της ανακοίνωσης του προαναφερόμενου Προγράμματος. Κάθε ενδιαφερόμενη μητέρα πρέπει να επανέλθει με νέες αιτήσεις, προς την Ε.Ε.Τ.Α.Α.