Δήμος Χαϊδαρίου: Ο "απορροφητήρας" του δημάρχου και η... διαδημοτική διαπλοκή!

O πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Χαϊδαρίου Μάριος Λιακόπουλος μετά από ρεπορτάζ για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές των υπαλλήλων της Κοινωφελούς, την Τρίτη 21 Ιουνίου, είχε καλέσει και μίλησε στους απλήρωτους εργαζόμενους, λέγοντας πως θα τρέξει την εξόφλησή τους, διότι όπως είχαμε ερμηνεύσει ήθελε να αποχωρήσει, χωρίς να τους οφείλει ούτε ένα ευρώ η δημοτική επιχείρηση.
Βέβαια, όπως είχαμε πληροφορηθεί και σας είχαμε ενημερώσει τους είχε επίσης τονίσει πως δεν πρέπει επουδενί να απευθύνονται στη διαδικτυακή πύλη του PRESSit.gr για τα προβλήματα που προκύπτουν είτε με τις πληρωμές τους είτε με τις όποιες άλλες σχέσεις τους με τη διοίκηση.
Αυτό όμως ακόμη δεν το έχει πετύχει η διοίκηση... Γιατί άραγε;
Ίσως, γιατί ακόμη και σήμερα, Τετάρτη 6 Ιουλίου, οι υπάλληλοι παραμένουν απλήρωτοι! Τα 200 ευρώ (μόνο!) που έλαβαν (χθες, Τρίτη 5 Ιουλίου) και που αφορούσαν σε προκαταβολή επιδόματος αδείας, είναι παγκόσμια πρωτοτυπία (!), ενώ ο μισθός τους για τον μήνα Ιούνιο αγνοείται, όπως πουθενά δεν υπάρχει η εκκαθάριση τους για τον μήνα Μάιο! Ίσως φταίει ότι η "ηρωική έξοδος" που προετοιμάζει να κάνει ο κ. Λιακόπουλος κάπου έχει "σκαλώσει" προς στιγμή και απ ' ότι φαίνεται το μόνο που κάνει εκεί είναι να κάθεται μέχρι να φύγει! Λέτε όμως να μην έχει δεχθεί ακόμη να καθήσει στην "ηλεκτρική καρέκλα" ο συμπαθής πρώην αντιδήμαρχος Πέτρος Καραβίτης; Ή μήπως ο κ. Λιακόπουλος περιμένει πότε θα μπορέσει να πληρώσει τους υπαλλήλους και μετά να αποχωρήσει για να έχει να λέει ότι όταν έφυγε από την Κοινωφελή, αυτή δεν χρωστούσε ούτε ένα ευρώ στους υπαλλήλους της;
Όπως και να έχει, πάντως, ο δήμαρχος φαίνεται ότι έχει δώσει αυξημένες αρμοδιότητες σε κάποιον νέο έμπιστό του άνθρωπο (μέσα στο κονκλάβιο της αυλής τού 3ου ορόφου), προκειμένου να "απορροφήσει τις μυρωδιές" από τη "μπόχα των σκανδάλων" τους, καθώς και να "σπρώξει" κάτω από το "χαλάκι" τα "σκουπίδια"... της κακοδιοίκησής τους! Τον "απορροφητήρα του δημάρχου", λοιπόν, οι εργαζόμενοι στην Κοινωφελή επιχείρηση είχαν την ευκαιρία να τον γνωρίσουν με τη νέα του ιδιότητα την 1η του μηνός Ιουλίου! Ο πρόεδρος του νεοϊδρυθέντος ενιαίου φορέα, κ. Ηλίας Περιμένης, εμφανίστηκε στους χώρους εργασίας τους, για να τους ρωτήσει τι προβλήματα αντιμετωπίζουν, ενώ φεύγοντας τους ζήτησε να του τα καταγράψουν σε ένα χαρτί, ούτως ώστε να έχει ένα μπούσουλα για να μπορέσει να τα επιλύσει!
Υπερβαίνοντας τις αρμοδιότητές του, αλλά και παρεμβαίνοντας μέσα στο χώρο ευθύνης άλλου συναδέλφου του, ο κ. Περιμένης δείχνει να παρεισφρέει στην "κουζίνα" για να βρει το "ψητό", αλλά προς το παρόν αρκείται στις "μυρωδιές"... Εκτός κι αν ενήργησε, χωρίς την απαραίτητη εξουσιοδότηση του δημάρχου Δημήτρη Μαραβέλια; Μήπως, όμως, είχε τόσο τη δική του όσο και την εξουσιοδότηση του ιδίου του κ. Λιακόπουλου, καθώς ο δεύτερος τελεί υπό παραίτηση;;; Οι υπάλληλοι στο δήμο Χαϊδαρίου, όμως, που ταλαιπωρούνται για να πληρωθούν, γιατί είναι αναγκασμένοι να ανέχονται τέτοιου είδους "παιχνιδάκια" για μία ακόμη φορά;
Θα επανερχόμαστε συχνά - πυκνά μέχρι οι ανευθυνο-υπεύθυνοι να δώσουν λύση και να πάψουν να εκμεταλλεύονται κατά το δωκούν τα χρήματά τους. Γιατί το ζητούμενο είναι να μην υπάρχει ασυδοσία και διαπλοκή. Οι αναρτήσεις μας, όμως, που έχουν να κάνουν με τον Δήμο Χαϊδαρίου, δεν αυξάνονται επειδή απλώς επανερχόμαστε σε ανοιχτά ζητήματα. Αυξάνονται, επειδή φτάνουν "βροχή" οι καταγγελίες πολιτών προς την διαδικτυακή μας πύλη, που αφορούν στον Δήμο-Βαβέλ! Όπως αναρίθμητες είναι και οι αποκαλύψεις που φθάνουν από αξιόπιστες πηγές μας, προκειμένου να τις τεκμηριώσουμε! Έτσι, παρά τους λεονταρισμούς των τοπικών μικροαρχόντων, δεν υπάρχει περίπτωση να μη φέρουμε στοιχειοθετημένο στο φως της δημοσιότητας μέχρι και τον τελευταίο μικρό ή μεγάλο φάκελο που ήδη έχουμε στα χέρια μας!
Όσον αφορά στο ηθικό και πολιτικό (ίσως και οικονομικό) σκάνδαλο της "ακριβής κουμπαριάς... με δημοτικό χρήμα", είχαμε προς στιγμήν αρκεστεί στο να "φωτογραφίσουμε" στο "κουίζ της ημέρας" πρόσωπα και καταστάσεις, αλλά τελικά ο ίδιος ο δήμαρχος Δημήτρης Μαραβέλιας, πρόλαβε να κατονομάσει δημόσια τον εαυτό του, όπως και τον κουμπάρο του κ. Φώτη Κυριακόπουλο, πριν ακόμη ολοκληρώσουμε ένα εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ που ετοιμάζουμε επάνω στην "αμαρτωλή" αυτή υπόθεση. Συγκεκριμένα, λοιπόν, στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 4 Ιουλίου 2011, ο κ. Δημήτρης Μαραβέλιας παραδέχθηκε, αφού πρώτα ζήτησε να κλείσουν τα μικρόφωνα, ώστε να μην καταγραφούν στα πρακτικά τα λεγόμενά του, πως το "κουίζ" αφορούσε αυτόν και τον κουμπάρο,  ενώ το αποκορύφωμα ήρθε όταν απαντώντας στο ερώτημα του δημοτικού συμβούλου των "Πολιτών σε Δράση", Κίμωνα Φουντούλη, γιατί η σύμβαση η οποία αφορούσε τον κ. Βαλασόπουλο είχε την υπογραφή του κ. Κυριακόπουλου και ήταν αναρτημένη τόσο πρόχειρα και τόσο λάθος στη "Διαύγεια", ο δήμαρχος αναγκάστηκε, χωρίς να καταγραφεί στα πρακτικά, ενώπιων όλων των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου να πει: "Ο Φώτης Κυριακόπουλος, όπως σωστά έγραψε το PRESSit.gr, του οποίου ο εκπρόσωπος-δημοσιογράφος βρίσκεται τώρα, εδώ, ανάμεσα μας στην αίθουσα, ΝΑΙ είναι κουμπάρος μου και επειδή είναι κοντά μου από την αρχή, όπως και ο Παναγιώτης Βαλασόπουλος, έπρεπε να βρω τρόπο για να πληρωθούν και οι δύο τους"!
Και ρωτάμε: Τόσος κυνισμός;;;
Η ικανοποίηση του δημάρχου για την "πληρωμή" του κουμπάρου του, ήταν και είναι τόσο μεγάλη, που από κεκτημένη ταχύτητα η "ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΣΠΑ, ΚΠΣ, κλπ, ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ URBACT 1 KAI URBACT 2 ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ", με αριμ. πρωτ.: 18571, που υπογράφηκε στις 09/06/2011, ενώ προοριζόταν για τον κ. Παναγιώτη Βαλασόπουλο, αναρτήθηκε στη "Διαύγεια" (!) με την υπογραφή του Φώτη Κυριακόπουλου!!! Ύστερα το λάθος διορθώθηκε, αλλά δυστυχώς για κάποιους: "τα γραπτά μένουν"...
ΠΗΓΗ: pressit.gr