Πέρασε η μελέτη για τη υπογειοποίηση των γραμμών

Σημαντικό βήμα για την ικανοποίηση ενός πάγιου αιτήματος των φορέων της περιοχής με πολλαπλά οφέλη για τους Πειραιώτες αποτελεί η απόφαση του Περιφερειακού συμβουλίου για την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της υπογειοποίησης των γραμμών του ΗΣΑΠ
από το σταθμό του Πειραιά έως το σταθμό Φαλήρου και την κατασκευή νέου Σταθμού στη θέση «ΚΕΡΑΝΗΣ». Το θέμα εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στέφανος Χρήστου και όπως τόνισε «η υπογειοποίηση των γραμμών θα δώσει ανάσες ζωής σε μια χειμαζόμενης περιοχής. Θα καταργήσει το φράχτη που χώριζε στα δύο την περιοχή και θα ελευθερώσει τον χώρο, που σήμερα καταλαμβάνουν οι γραμμές, για τη δημιουργία χώρου περιπάτου και πρασίνου αλλά και ανάπτυξης επίγειων μέσων σταθερής τροχιάς όπως το ΤΡΑΜ που σε συνδυασμό με την κατασκευή του νέου σταθμού θα αλλάξουν τον κυκλοφοριακό χάρτη της ευρύτερης περιοχής».
    Τώρα έρχεται η ώρα του έργου και ελπίζουμε πολύ σύντομα να δούμε σε λειτουργία τα εργοτάξια κατασκευής, γιατί ο Πειραιάς δεν μπορεί να περιμένει.