Τέλος οι Δήμαρχοι από την Προεδρία του ΑΣΔΑ, νέος Πρόεδρος ο Δημοτικός Σύμβουλος της Αντιπολίτευσης Χαϊδαρίου

Νέος Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ) εκλέχθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος Χαϊδαρίου Ανδρέας Μποζίκας, ο οποίος ανήκει στη Μείζονα Αντιπολίτευση.
Η εκλογική διαδικασία διεξήχθη στις 18 Απριλίου υπό την Προεδρία του κ. Θεόδωρου Αρβανίτη, μέλους του Δ.Σ. του ΑΣΔΑ και πλειοψηφούντος εκπροσώπου του Δήμου Περιστερίου (δεν παρέστη ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης), που αποτελεί την έδρα του ΑΣΔΑ, ενώ ο Δήμος Ιλίου δεν είχε εκλέξει κανέναν αντιπρόσωπο.
Αμέσως μετά την εκλογή του ο νέος Πρόεδρος κ. Μποζίκας ευχαρίστησε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του.
Τόνισε ότι κοινός στόχος όλων είναι η συνέχιση του πολύ σημαντικού αναπτυξιακού και περιβαλλοντικού έργου του ΑΣΔΑ μέσα στις νέες συνθήκες που διαμορφώνει η διοικητική μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη».
Αναφέρθηκε στις άμεσες προτεραιότητες του Συνδέσμου, όπως η υλοποίηση των ώριμων έργων που έχει αναλάβει να εκτελέσει ο ΑΣΔΑ για τη Δυτική Αθήνα, η έγκαιρη και πλήρης προετοιμασία του Συνδέσμου για την αντιπυρική προστασία του Ποικίλου Όρους – Όρους Αιγάλεω και κατά τη φετινή περίοδο, η διεκδίκηση οικονομικών πόρων, αναπτυξιακών προγραμμάτων και μέτρων για τη στήριξη της απασχόλησης στη Δυτική Αθήνα.
Περικοπή
Να σημειωθεί ότι πριν την ψηφοφορία, ο Αντιδήμαρχος Περιστερίου και πρώην Αντιπρόεδρος του ΑΣΔΑ Θεόδωρος Αρβανίτης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να στραφεί ο Σύνδεσμος σε δράσεις για το περιβάλλον και την ενέργεια, χωρίς να υλοποιεί πλέον έργα. Μάλιστα, ο κ. Αρβανίτης ζήτησε τη μείωση της χρηματοδότησης από το 1,5% στο 0,30% του προϋπολογισμού των Δήμων, κάτι που αποτέλεσε και κοινή πλεύση σχεδόν όλων των Δημάρχων.     
Συνεργασία
«Οι εκλογές έγιναν» σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΣΔΑ Παναγιώτη Μπιτούνη «σε πνεύμα συνεργασίας όλων των δήμων, πλην του Δήμου Ιλίου, ο οποίος δεν εξέλεξε αντιπροσώπους και δεν συμμετείχε στην διαδικασία. Εκφράστηκαν απόψεις για το ρόλο του ΑΣΔΑ σε μια περίοδο που λειτουργεί ο «Καλλικράτης» σε περίοδο οικονομικής κρίσης και που η Δυτική Αθήνα έχει ανάγκη από κάθε άλλη φορά, τη δύναμη που προέρχεται από την ένωση των Δήμων μέσω του ΑΣΔΑ ώστε να κερδίσει ακόμη περισσότερα».

Βιογραφικό του νέου Προέδρου
Γεννήθηκε το 1957 στο Χαϊδάρι, όπου μεγάλωσε και κατοικεί μέχρι και σήμερα. Από τα μαθητικά του χρόνια συμμετέχει στα κοινά. Ασχολήθηκε με τον τοπικό αθλητισμό και διατέλεσε μέλος της Διοίκησης Συλλόγων στο βόλεϊ, την κολύμβηση και το ποδόσφαιρο.
Εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος Χαϊδαρίου πρώτη φορά το 1998.
Το 1999-2002 διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού, πρόεδρος του ίδιου οργανισμού, πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης του Δήμου και Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών.
Την ίδια περίοδο, ευαισθητοποιημένος για την στήριξη των ατόμων με ειδικές ανάγκες, συνέβαλε στην ολοκλήρωση του «Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες ΕΡΕΙΣΜΑ».
Το 2003-2006 διετέλεσε Πρόεδρος των παιδικών σταθμών του Δήμου Χαϊδαρίου και στη συνέχεια Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης του Δήμου.
Στις Δημοτικές εκλογές του 2006 και στις Δημοτικές Εκλογές του 2010 εξελέγη πρώτος σε ψήφους Δημοτικός Σύμβουλος από το Δημοτικό συνδυασμό «Πρώτα το Χαϊδάρι».
Έχοντας ολοκληρώσει σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, από το 1981 διατηρεί επιχείρηση με αντικείμενο την εισαγωγή και εμπορία σύγχρονων συστημάτων αυτοματισμού βιομηχανικού εξοπλισμού, με έδρα το Χαϊδάρι.
Είναι έγγαμος και πατέρας δύο θυγατέρων.